9. 7. 2013 | Ladislav Vácha

„Představujeme legendy havlíčkobrodského hokeje,“ #1: Stanislav Mečiar

Pokud se před fanoušky z České republiky zmíníme o havlíčkobrodském hokeji, většině z nich se vybaví velká tradice a celá řada skvělých hráčů, kteří výrazně prorazili nejen na domácí, ale s reprezentací i na mezinárodní scéně. Všechny tyto významné hokejové osobnosti postupně představíme v novém seriálu, po jehož skončení budou všechny profily umístěny do stálé rubriky na náš web. V úvodním dílu se podíváme na Stanislava Mečiara, bývalého vynikajícího obránce a v současné době trenéra. (Foto: Ondřej Littera, pardubice.idnes.cz)

Stanislav Mečiar (obránce, narozen 14.10.1963):

Rodák z Brandýsu nad Labem začal v Jiskře Havlíčkův Brod, odkud zamířil na vojnu do sousední Jihlavy. Zde odstartoval svou bohatou hráčskou kariéru a oslavil i zisk prvního titulu mistra ligy. Nejlépe však vzpomíná na angažmá v Pardubicích, v jejichž dresu odehrál 12 sezon. Za klub z východních Čech poprvé nastoupil v soutěžním ročníku 1984/85 a radoval se s ním z dalších dvou mistrovských primátů. Hodně významným se pro něj stal rok 1986, kdy přes sebe poprvé navlékl reprezentační dres. Co se týče klubové úrovně, město perníku opustil až po období 1991/92, kdy zamířil do finského Pori na svou první zahraniční štaci. Pobyt v zemi tisíce jezer se mu hodně líbil, ale i přesto se vrátil domů, kde znovu hájil barvy Pardubic.

Stanislav Mečiar si zahrál i při exhibici na uctění památky Martina Čecha a Josefa Vašíčka.

V roce 1994 si odbyl premiéru na mistrovství světa v Itálii, kde česká reprezentace obsadila až 7. místo, ale zkušenému obránci se splnil velký sen. Po světovém šampionátu znovu zakotvil ve Skandinávii, ale ve švédském Rögle se mu příliš nelíbilo, a tak se brzy stěhoval zpátky. Na zahraničí ale nezanevřel, hokej si vyzkoušel ve slovenské Skalici i německých oddílech EC Peiting a Starbulls Rosenheim. Po návratu do České republiky hrál za Hradec Králové a v sezoně 2005/06 výrazně pomohl havlíčkobrodským Rebelům do 1. ligy. V posledních letech se věnuje trenérskému řemeslu, nyní vede slovenský klub HC Nové Zámky.

V posledních letech se Stanislav Mečiar věnuje trenérskému řemeslu.

Foto (2): Miloš Šálek, trutnovinky.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu