10. 4. 2017 | Ladislav Vácha

Poslední domácí zápas sezony! Pojďme si společně ochočit Vlky!

Havlíčkobrodští hokejisté sice v neděli padli po prodloužení v nesmírně důležité bitvě na Lapači, ale tím pro ně sezona ještě nekončí! Už v úterý 11. dubna uzavřou v domácím prostředí úspěšnou sezonu zápasem s Jabloncem nad Nisou a společně s fanoušky chtějí před krátkou pauzou od hokeje oslavit ještě jedno vítězství! V případě zisku tří bodů navíc udrží malou šanci na postup do WSM ligy a dostanou favorizované Valachy před čtvrtečním závěrem kvalifikace pod tlak! Poslední duel se také ponese v soutěžním duchu! Znovu můžete soutěžit v tradiční tipovačce a opět proběhne slosování vstupenek o ceny od firmy ATOS Ledeč nad Sázavou a poukazy do Kozlovny a Selské restaurace. Někteří fanoušci si ze zápasu odnesou i podepsaný originální dres vybraných hráčů Havlíčkova Brodu, po skončení zápasu se navíc mohou fanoušci společně s Bruslaři vyfotit! Nenechte si proto úterní střetnutí s Vlky ujít a rozlučte se před mezisezonní pauzou s našimi hokejisty, kteří si za své výkony zaslouží absolutorium! Začínáme v 18:00!

HC Vlci Jablonec nad Nisou

Založen: 1996
Stadion: Zimní stadion Jablonec nad Nisou (kapacita 1 300 míst)
Klubové barvy: bílá, černá a modrá
Webové stránky klubu: hcvlci.cz
Umístění v minulé sezóně: 6. místo po ZČ, kvalifikace o WSM ligu (3. místo)
Trenér: Tomáš Demel

Sestava z posledního utkání: Stejskal (Bouška) – Moravec, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Žalud, Hubáček – Nevyhoštěný, Bříška, Havlas, Homolka, Demel, Brabec, Mulač, Prokeš, Frk, Gecko, Švík
__________________________________________________________________________________

Srovnání jedniček: Čeněk Novák x Jiří Stejskal

znak týmu znak týmu
3 zápasy 2
182 odchytané minuty 120
7 obdržené góly 8
0 čistá konta 0
2,31 průměr obdržených gólů na zápas 4,00

(Foto Jiřího Stejskala: hokejbenatky.cz)

Minulý zápas Bruslařů

Parádní bitvu na vyprodaném Lapači zvládl lépe domácí Vsetín

Valaši na svého soupeře, který byl ze začátku možná trochu nervózní z bouřlivé atmosféry na vyprodaném Lapači, vlétli s velkou chutí a při nabídnuté přesilovce se ujali ve 4. minutě vedení. Tomáš Vávra přebral puk, sjel si s ním mezi kruhy a trefil se svižnou ranou přesně k tyčce. Bruslaři se museli po většinu času bránit, ale v 19. minutě z ojedinělé akce dokázali vyrovnat. Jakub Lacina vypálil od modré čáry a v nepřehledné skrumáži před gólmanem Šurým tečoval kotouč do sítě David Michálek. Hosté se však vzápětí dopustili dvou faulů krátce po sobě a domácí nabídnutou přesilovkou 5 na 3 nepohrdli. Hodně prostoru měl k dispozici Radim Kucharczyk a prudkou střelou propálil brankáře Nováka u bližší tyčky.

Velký papírový favorit tahal za delší konec provazu i po první přestávce, ale Bruslaři trpělivě vyčkávali na každou příležitost a z protiútoků nebezpečně hrozili. Brankář Novák předvedl několik skvělých zákroků a společně se svou defenzivou nedovolil soupeři utéct do dvougólového vedení. Rozjetí Valaši schytali ledovou sprchu ve 38. minutě, kdy Miroslav Duben vykouzlil parádní pas do jízdy Tomáši Chlubnovi, jenž v samostatném úniku našel skulinku mezi Šurého betony. Vsetín byl rázem jako opařený a bylo to na něm vidět i v úvodu třetí periody. Aktivita byla tou dobou na holích Broďáků, jenže ti se nevyvarovali faulu a natřískaný stadion rozjásal bekhendovou ranou z mezikruží Vojtěch Šilhavý.

Domácí hráli s obrovskou výhodou jednoho gólu v zádech, zatímco jejich sok z Vysočiny se poměrně trápil. V závěru základní hrací doby byl ale faulován Patrik Přidal a za jeho krvavé zranění obdržel Dominik Pokorný čtyřminutový trest. Vsetínští sice těžké chvilky přečkali, jenže vzápětí odpálil puk mimo hrací plochu Pavel Mojžíš a jeho prohřešek už parta z Kotliny potrestala. Při skrumáži před bránou Valachů zalehl Tomáš Vávra puk a sudí musel nařídit trestné střílení, které kapitán Miroslav Třetina luxusním bekhendovým věšákem pod břevno proměnil. Do třetí sirény zbývalo jen 25 sekund! V nesmírně důležitém prodloužení však v početní převaze chyboval brodský bek Tomáš Semrád, René Kajaba byl u puku dříve než vyjetý brankář Novák a po kličce svou trefou do prázdné brány výrazně přiblížil VHK WSM lize. Vsetín má totiž lepší celkové skóre než Havlíčkův Brod, a to bude při bodové rovnosti po skončení kvalifikace rozhodovat.

znak týmu 4 - 3p znak týmu

Branky a nahrávky: 4. Vávra (Kucharczyk, Kolařík), 20. Kucharczyk (Mojžíš, Ostrčil), 52. Šilhavý (Čech), 61. Kajaba – 19. Michálek (Lacina, Kozlík), 38. Chlubna (Duben, Třetina), 60. Třetina (TS). Rozhodčí: Kika, Přikryl – Lukš, Novák. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno). Střely na branku: 34:23. Třetiny: 2:1, 0:1, 1:1 - 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3p.

VHK ROBE Vsetín: Šurý (Hromada) – Jeník, Čech "A", Janáček, Ostrčil, Mojžíš "C", Hryciow – Zúbek, Pokorný, Finsterle – Čuřík, Šilhavý, Kajaba – Kucharczyk, Vávra, Kolařík "A" – Vítek, Daněk, Hořanský

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – Kulhánek, T. Semrád, Duben "A", Lacina, Kříž, Vala, Bušek, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Teplý, Kozlík, Michálek – Chlubna, Ludvík, Kuchta – Navrátil, Szilva, Křížek, Beneš

(Video: tvcom.cz)

Další program kvalifikace

5. kolo, úterý 11. dubna:
BK Havlíčkův Brod – HC Vlci Jablonec nad Nisou (18:00)

6. kolo, čtvrtek 13. dubna:
HC Vlci Jablonec nad Nisou – VHK ROBE Vsetín (18:00)

Tabulka kvalifikace

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. VHK ROBE Vsetín 3 1 1 1 0 10:5 6
2. BK Havlíčkův Brod 3 1 1 1 0 8:7 6
3. HC Vlci Jablonec nad Nisou 2 0 0 0 2 2:8 0

Co rozhoduje o konečném umístění v kvalifikaci?

1. celkový počet bodů
2. počet bodů ze vzájemných zápasů
3. skóre ze vzájemných zápasů
(v případě stejného rozdílu vyšší počet nastřílených branek ve vzájemných zápasech)

4. celkové skóre (ze všech zápasů, v případě stejného rozdílu vyšší počet nastřílených branek)

Havlíčkův Brod postoupí, když...

...získá v posledním zápasu proti Jablonci nad Nisou více bodů než Vsetín.

...získá v posledním zápasu proti Jablonci nad Nisou stejně jako Vsetín všechny tři body a porazí Vlky výrazným brankovým rozdílem tak, že bude mít lepší celkové skóre než Vsetín.

Vsetín postoupí, když...

...získá v posledním zápasu proti Jablonci nad Nisou více bodů než Havlíčkův Brod.

...získá v posledním zápasu proti Jablonci nad Nisou stejně jako Havlíčkův Brod jeden nebo dva body. V tom případě by pro něj hovořilo lepší celkové skóre.

...získá v posledním zápasu proti Jablonci nad Nisou stejně jako Havlíčkův Brod všechny tři body tak, že bude mít lepší celkové skóre než Havlíčkův Brod.

Jablonec nad Nisou postoupí, když...

...porazí za všechny tři body výrazným brankovým rozdílem Havlíčkův Brod i Vsetín tak, aby měl lepší celkové skóre než oba jeho soupeři.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu