22. 9. 2017 | Milan Sochor, Štěpán Ondráček

SOUBOJ KAPITÁNŮ: Výkony Třetiny s Pucherem v řeči čísel

HAVLÍČKŮV BROD – Na jedné straně Miroslav Třetina, na druhé Peter Pucher. Oba jsou zkušení útočníci, centrové prvních formací a zároveň kapitáni svých mužstev. V sobotním utkání jsme se na oba borce podívali trošku podrobněji a sledovali jsme, jak se jim v zápase daří. Zjistěte, kdo kolik času strávil na ledě, komu se více dařilo na vhazování, kdo přesněji přihrával nebo kdo byl střelecky aktivnější.

Miroslav Třetina x Peter Pucher

Miroslav Třetina Peter Pucher
15:30 čas na ledě 25:05
22 počet střídání 30
0:42 Ø čas jednoho střídání 0:50
2 góly 1
1 asistence 0
3 body 1
3 +/- -2
0 trestné minuty 0
6/8 stely na bránu / střely celkem 5/5
75 % přesnost střel 100 %
33 % úspěšnost střelby 20 %
17/23 přesné přihrávky / přihrávky celkem 18/23
74 % přesnost přihrávek 78 %
1 hity 1
16/24 vyhrané buly / buly celkem 18/29
67 % úspěšnost vhazování 62 %

Miroslav Třetina se postupně rozehříval a nakonec duel rozhodl

Havlíčkobrodský kapitán v průběhu utkání svůj výkon stále stupňoval. Ve druhé periodě byl v porovnání s první částí hry o něco střelecky aktivnější, zpřesnil přihrávky a více se mu dařilo na vhazování. Mužstvo ve svém kapitánovi nemá “pouze“ pravidelného sběrače bodů, který rozhoduje zápasy, ale také velkého bojovníka. Miroslav Třetina díky svému nasazení vybojoval několik zdánlivě ztracených kotoučů.

Vyvrcholení svého snažení si nechal na samotný závěr. Nejprve ho ve třetí třetině nepříjemně trefil puk do hlavy, tím se ale sedmatřicetiletý útočník nenechal rozhodit. „Rána to byla pořádná, ale helma je naštěstí dobrá. Puk mířil na spánek. Trošku to samozřejmě bolí, ale kdybych to dostal do úsměvu, bylo by to horší,“ bere oblíbenec havlíčkobrodských fanoušků situaci s humorem.

Pak už začal sbírat body, jak je u něj dobrým zvykem. Nejprve si připsal asistenci u vyrovnávací branky, po níž další sám vsítil. Tato branka se po závěrečném hvizdu ukázala jako vítězná. „Endy mě viděl a já jsem to propálil. Bylo to se štěstím, střílel jsem přes beka. Zaplaťpánbůh, že mi to tam padlo v ten nejlepší moment,“ pochvaluje si havlíčkobrodská Superstar, která potvrdila vítězství Bruslařů ještě gólem do prázdné brány při power play soupeře.


Miroslav Třetina (vpravo) bojuje o kotouč v útočném pásmu. (Foto: Luboš Vácha)

Peter Pucher strávil na ledě téměř polovinu zápasu

Kapitán Moravských Budějovic, který v srpnu oslavil třiačtyřicáté narozeniny, strávil na ledě neuvěřitelné množství času. Je to dáno tím, že Žihadla na rozdíl od Havlíčkova Brodu hrála pouze na tři útoky, navíc zkušený útočník naskakoval v přesilových hrách i v oslabeních. Tuto porci minut zvládl i přes svůj věk a tempo hry výborně. „Já se dostávám do formy trošku později. Kdo mě zná, ví, že to tak je. Ale necítil jsem se vůbec špatně,“ popisuje své pocity jedna z největších osobností druhé ligy.

Rodák z Prešova hned v první třetině jednu z početních výhod využil a poslal černožluté do dvoubrankového vedení. „Řekli jsme si, že musíme víc střílet na bránu, protože někdy kombinujeme až příliš a je to na škodu. Soupeři přeci jen s nahrávkou někdy počítají, takže ji vystihnou. Rozhodl jsem se, že tedy zkusím vystřelit z úhlu. Podíval jsem se na druhou stranu a střela mi vysloveně sedla. Byl jsem rád, že to tam padlo. Nebyl to žádný nacvičený signál,“ přibližuje Pucher svoji trefu.

Držitel zlaté medaile z Mistrovství světa 2002 také předvedl, že bude pro svůj tým více než platný. Kromě vstřelené branky vybojoval několik puků a svým spoluhráčům rozdával přesné pasy. „Jsem nejstarším a nejzkušenějším hráčem v týmu, takže mým úkolem je dát do hry nějakou myšlenku a přihrávku,“ vysvětluje svoji roli v týmu a dodává: „A samozřejmě jsem na ledě od toho, abych dával góly a další připravoval, moje pětka by měla rozhodovat zápasy.“ To se mu podařilo jen z části. Kromě svého gólu byl na ledě při vstřelené brance v přesilové hře ještě jednou, zároveň ale při jeho pobytu na ledě padla vyrovnávající trefa ve třetí třetině a poslední zásah do prázdné brány. Do kolonky +/- si tak připsal 2 minusové body.


Peter Pucher (vlevo) se na střídačce raduje z gólu svého celku. (Foto: Luboš Vácha)

Hledáme nové posily! Staňte se členem našeho týmu!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu