4. 11. 2017 | Štěpán Ondráček

Bravo! Mladší dorost porazil v derby Vysočiny Žďár

HAVLÍČKŮV BROD - Mladší dorostenci dali zapomenout na tři zápasy bez bodu a v dnešním derby Vysočiny si spravili chuť. Zápas proti SKLH Žďár nad Sázavou měli v rukou od začátku utkání. Zlomovým momentem zápasu byla druhá třetina, kterou mladí Bruslaři vyhráli 3:0. Skvělý výkon podal brankář Daniel Král, jenž vychytal druhou nulu sezóny. Do listiny střelců se postupně zapsali dvougólový střelec Josef Dáňa a po jedné trefě si připsali Adam Rauš a Marek Kopic.

Derby Vysočiny začali lépe hráči domácího týmů, kteří tlačili soupeře, ovšem Vít byl stoprocentní. Skóre se poprvé měnilo před sedmou minutou, když se prosadili Bruslaři. Marek Kopic vybojoval touš v rohu kluziště a poslal jej na Josefa Dáňu, který se trefil nad beton Vítu. Žďárské Plameny mohly vyrovnat v přesilové hře, avšak proti srovnání stavu byl Král. Domácí mohli jít do dvoubrankového vedení, ale proti střele Dáni byla pravá tyč hostující branky. Plameny hrály v závěru první třetiny početní výhodu, ale vše vyřešil Král.

Domácí Bruslaři hráli ve druhé třetině krátkou přesilovku pět na tři, ale gól v ní nepadl. Kotlina byla svědkem tří branek za čtyři minuty a pět sekund v podání domácího celku. Nejprve Filip Pártl nabil na modrou Adamu Raušovi, a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Za pár okamžiků se Bruslaři prosadili ve vlastním oslabení. Michal Kerber našel volného Marka Kopice, který překonal Víta. Čtyřminutovku hrůzy pro Žďár zakončil dvougólový střelec Josef Dáňa, jenž těžil z dobré práce Kopice a poslal kotouč do poloprázdné klece. Hosté poté překonali Krále, ale rozhodčí jejich branku nemohl posvětit za hru v brankovišti.

Poslední část začali Bruslaři velkým náporem, avšak Sivák, který nahradil Víta obstál. Hosté se nenechali zahanbit a prověřili Krále, který držel Žďárské na uzdě. Mladé pušky z Kotliny hrály přesilové hry, ale skóre se nehýbalo. Ve velké šanci se ocitl hostující Jiří Puczek, ovšem na vynikajícího Krále si nepřišel. Plameny na konci třetiny hrály přesilovku, ale domácího gólmana se jim nepodařilo prostřelit.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 2 0 2 2 0
Filip Dymák 0 0 0 0 0
Vladislav Juřica 0 1 1 1 0
Michal Kerber 0 1 1 2 2
Filip Klofáč 0 0 0 0 0
Marek Kopic 1 2 3 3 2
David Matula 0 0 0 1 0
Filip Pártl 0 1 1 1 0
Adam Prýl 0 0 0 0 4
Adam Rauš 1 0 1 2 0
Filip Řehout 0 0 0 1 2
Matěj Trupl 0 0 0 1 0
Patrik Vacík 0 0 0 1 0
Dominik Vacík 0 0 0 3 2
Josef Vyvial 0 0 0 2 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Král 60 28 0 28 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

14.. kolo, sobota 4.11.2017 od 12:00
Zimní stadion Kotlina
4:0
(1:0, 3:0, 0:0)
Havl. Brod - Žďár n. Sázavou
ELIOD Extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 7. Dáňa (Kopic), 31. Rauš (Pártl), 33. Kopic (Kerber), 35. Dáňa (Kopic, Juřica). Rozhodčí: Jakub Hornáček – Tomáš Krejčí, Václav Kubíček. Vyloučení: 7:6. Bez využití V oslabení: 1:0. Diváci: 65. Střely na branku: 34:28 (8:9, 16:8, 10:11) . Průběh utkání: 4:0.

Sestavy

Havl. Brod

Král (Vácha) – Řehout, D. Vacík "C", Matula, Trupl, Kerber – P. Vacík, Kopic "A", Klofáč, Dymák, Juřica, Rauš, Prýl, Dáňa, Vyvial, Pártl

Žďár n. Sázavou

Vít (od 35.Sivák) – Macek, Cibuzar, Adámek, Grauer – Putz, Konečný "A", Kouba, Štola, Matas, Malenovský "A", Picka, Bačo, Doležal, Puczek "C", Bednář

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu