14. 8. 2018 | Ladislav Vácha

Juniory prověřil turnaj v Pardubicích. V nabité konkurenci skončili čtvrtí!

Junioři se o víkendu zúčastnili 19. ročníku turnaje O pohár primátora města Pardubic. Mladí Bruslaři vstoupili do prestižního turnaje naprosto katastrofálně, když po hodně nepovedeném výkonu podlehli domácímu Dynamu jednoznačně 0:7. Jejich výkony měly vzrůstající tendenci, ale proti Třinci (2:4) ani proti pozdějšímu vítězi z Liberce (1:3) to na body nestačilo. Broďáci si spravili chuť až v posledním utkání, díky těsné výhře 2:1 nad Litvínovem tak obsadili 4. příčku. „Byl to velmi kvalitně obsazený turnaj. Proti silným soupeřům se ukázalo, kde nás tlačí bota. Pomalu už nám začala krystalizovat sestava, ale pořád ještě máme na čem pracovat,“ ví brodský trenér Richard Cachnín st.

Havlíčkův Brod zahájil turnaj ranním zápasem s Pardubicemi a vypadalo to, jako kdyby jeho hráči ještě spali. Nedařilo se jim vůbec nic a výsledkem byl výprask 0:7. „Byli jsme naprosto bez pohybu a utkání mělo jednoznačný průběh. Ukázalo se, že nás tlačí bota hlavně v defenzivní činnosti. V kabině jsme potom měli ráznější domluvu,“ ohlédl se za hrozivým zápasem trenér Richard Cachnín st., který tým vede společně s koučem Václavem Adamem.

V dalším utkání s Třincem Bruslaři sice prohrávali, ale hráli mnohem lépe. Po trefách Jakuba Košťála a Jakuba Petržilky vedli 2:1, ale soupeř dokonal i díky dvěma využitým přesilovkám obrat a zvítězil 4:2. „Proti Třinci jsme předvedli velmi dobrý výkon. Sice jsme o dvě branky prohráli, ale klukům nešlo nic vytknout,“ uvedl Cachnín.

Trenér Richard Cachnín st. udílí pokyny svým svěřencům.
(Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz)

Vyrovnanou partii sehráli mladí bojovníci z Kotliny i se silným Libercem, který nakonec celý turnaj ovládl. Nakonec padli 1:3 a mohli litovat zahozených šancí. „V naší hře už se objevovaly dobré věci, ale zradila nás koncovka,“ smutnil bývalý vynikající útočník.

V zakončení se jeho svěřenci trápili i proti Litvínovu, který nechal doma své největší opory. Na čtvrtý pokus už to ale vyšlo, parta z Kotliny slavila výhru 2:1 a skončila na předposlední 4. příčce. „Dvě třetiny jsme měli navrch. Znovu jsme si vytvořili dost šancí, ale nepodařilo se nám je využít. Dali jsme alespoň dva góly a vyhráli, což klukům trochu zvedlo sebevědomí. Nicméně jsme za čtyři zápasy na turnaji dali jen pět branek, což je málo,“ povzdechl si.

Tým má ještě dostatek času na to, aby doladil svou formu a do soutěže vlétl v plné síle. „Čeká nás ještě pět přípravných zápasů. Sestava nám už začala pomalu krystalizovat. Pořád je na čem pracovat, protože nás čeká náročná soutěž,“ ví Cachnín.

Juniorka zřejmě bude znovu hodně spoléhat na Richarda Cachnína a jeho elitní útok.

Výsledky Bruslařů

HC Dynamo Pardubice – BK Havlíčkův Brod 7:0

Branky a nahrávky: 4. Kostka (Bucek), 11. Šír, 19. Hebek (Trejbal, Oliva), 24. Bucek (Kostka), 28. Bucek (Kostka), 41. Bucek (Kostka), 45. Antoníček (Rouha). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 65. Střely na branku: 29:11 (8:4, 10:2, 11:5). Třetiny: 2:0, 3:0, 2:0. Průběh utkání: 7:0.

HC Dynamo Pardubice: Růžička – Odehnal, Oliva, Hrádek, Blažej, Jelínek, Dubovči, Nedelka – Bucek, Kostka, Lichtag, Rouha, Antoníček, Šír, Hebek, Tobiáš, Trejbal, Hledík

BK Havlíčkův Brod: Vácha (Rachůnek) – Pejchal, Trupl, Klofáč, Krejčí, Kerber, Najman, Škareda, Adam – Vyvial, Kohout, Petržilka – Fiala, Hromádka, Kulhánek – Pokorný, Vaňous, Košťál – Pártl, P. Vacík, Dudek


BK Havlíčkův Brod – HC Oceláři Třinec 2:4

Branky a nahrávky: 10. Košťál (Cachnín), 23. Petržilka (Dvořák) – 8. Mikler (Plandor), 26. Matěj (Geigl, Čmiel), 39. Najsar (Rufer, Čmiel), 43. Čmiel (Najsar). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 17:24 (4:9, 7:4, 6:11). Třetiny: 1:1, 1:1, 0:2. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.

BK Havlíčkův Brod: Rachůnek (Vácha) – Dudycha, Dvořák, Pejchal, Najman, Klofáč, Krejčí, Kerber, Trupl – Tecl, Cachnín, Kopic – Košťál, Hromádka, Petržilka – Kulhánek, Kohout, Vyvial – Fiala, Vaňous, Pártl

HC Oceláři Třinec: Švancara – Havránek, Čmiel, Najsar, Rufer, Michálek, Geidl, Macháček, Matěj, Krzák, Bulava, Králík, Tománek, Krč, Konderla, Radzienciak, Plandor, Stebel, Mikler


BK Havlíčkův Brod – Bílí Tygři Liberec 1:3

Branky a nahrávky Bruslařů: 42. Kopic (Dvořák, Dudycha). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 17:29 (5:8, 6:14, 6:7). Třetiny: 0:0, 0:3, 1:0. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Nedvěd) – Dudycha, Dvořák, Pejchal, Krejčí, Adam, Najman, Škareda – Tecl, Cachnín, Kopic – Košťál, Hromádka, Petržilka – Vyvial, Kohout, Klofáč – Pokorný, P. Vacík, Dudek


HC VERVA Litvínov – BK Havlíčkův Brod 1:2

Branky a nahrávky Bruslařů: P. Vacík (Pártl, Kerber), Dudycha (Dvořák, Cachnín). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 18:30 (7:8, 3:8, 8:14). Třetiny: 0:0, 0:0, 1:2. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Arbelovský) – Dudycha, Dvořák, Pejchal, Klofáč, Adam, Trupl, Škareda, Kerber – Tecl, Cachnín, Kopic – Košťál, Hromádka, Petržilka – Pokorný, Vaňous, Kulhánek – Fiala, P. Vacík, Pártl

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu