5. 2. 2019 | Milan Sochor

Derby pro Terezku: Přijďte si užít hokej a podpořte dobrou věc!

Derby mezi Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou bude hodně speciální. Pro obě mužstva je to důležité utkání v boji o čelo tabulky, navíc bude mít charitativní podtext. Bruslaři nastoupí ve speciálních růžových dresech, které následně půjdou do dražby na pomoc brzy dvouleté Terezky, které byla v jejích 5 týdnech diagnostikována dětská mozková obrna. Pomoct můžete už jen tím, že na utkání přijdete. U vstupů budou navíc připravené kasičky, do kterých budete moct dobrovolně přispět. Nenechte si tohle speciální derby ujít, úvodní buly bude vhozeno ve středu 6. února v 18:00. Těšíme se na vaši podporu!

SKLH Žďár nad Sázavou

Založení klubu: 1938
Stadion: Zimní stadion Bouchalky (kapacita 3 500 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hokejzr.cz
Umístění v minulé sezóně: 2. místo po ZČ, semifinále play off (porážka s Jabloncem nad Nisou 1:3 na zápasy)
Trenér: Michal Konečný
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 6–1–1–2

BK Havlíčkův Brod x SKLH Žďár nad Sázavou

znak týmu znak týmu
20–1–2–9 bilance 20–3–3–7
3., 64 bodů umístění 1., 69 bodů
131:93 skóre 153:94
8:0 (Orlová, doma) nejvyšší výhra 9:1 (Orlová, doma)
0:5 (Valašské Meziříčí, doma) nejvyšší porážka 4:7 (Hodonín, doma)
Miroslav Třetina – 46 bodů (12+34) nejproduktivnější hráč Lukáš Bureš – 36 bodů (9+27)
Luboš Voříšek – 21 gólů nejlepší střelec Ondřej Stehlík – 19 gólů
Miroslav Třetina – 34 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Bureš – 27 asistencí
Tomáš Semrád – 30 bodů (8+22) nejproduktivnější obránce Jakub Peslar – 28 bodů (10+18)
Miroslav Folvarský 2 (1 zápas)
Čeněk Novák 2,55 (24 zápasů)
David Marek 3,18 (11 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Jiří Sláma 2,58 (27 zápasů)
Matěj Loubal 3,33 (6 zápasů)
Tomáš Kulich 7,5 (2 zápasy)

Plameny zbrojí na play off. Útočnou sílu zvýší Ondřej Panna

Minulé zápasy soupeře
Pelhřimov – Žďár n. S. 2:7
Žďár n. S. – Šumperk 3:2
Kopřivnice – Žďár n. S. 5:2
Žďár n. S. – Písek 4:1
Žďár n. S. – Val. Meziříčí 4:5p
Všechny zápasy

Ačkoliv na čele kanadského bodování druhé ligy nenajdeme nikoho ze Žďáru nad Sázavou a v individuálních statistikách jsou na tom havlíčkobrodští hráči lépe, Plamenům funguje útok jako celek. Tým s hořícím žet na hrudi je se 153 vstřelenými góly třetí nejproduktivnější napříč všemi skupinami, víc gólů nastřílely už jen Sokolov a Most (oba 158).

Ofenzivní řady lídra naší skupiny navíc v poslední den přestupového období rozšířil ještě Ondřej Panna. Dvaadvacetiletý útočník má i extraligové zkušenosti s Pardubicemi, letošní sezonu zahájil v dresu pražské Slavie. Měl by tak být platnou posilou před blížícími se vyřazovacími boji.

V play off bude pro Plameny první kolo těžkou zkouškou. V rámci naší skupiny si žďárští hokejisté počínají takřka suverénně. Kromě jednoho zaváhání s Bruslaři a dvou proher se Žihadly nepoznali hořkost porážky. Jenže v konfrontaci se skupinou Východ už tak příznivou bilanci nemají. Dvakrát podlehli Opavě, Hodonínu a Valašskému Meziříčí, jednu porážku si připsali s Kopřivnicí. Naopak ale dvakrát porazili silný Šumperk.

Kompletní statistiky Plamenů


Poslední derby ovládly na Bouchalkách Plameny
(Video: HOŘÍME HOKEJEM)

Po roce se opět odehraje derby pro Terezku

Téměř na den přesně se po roce opět odehraje derby s SKLH Žďár nad Sázavou pro Terezku, které byla v jejích 5 týdnech diagnostikována dětská mozková obrna. V minulé sezoně jsme díky vám, sponzorům i oběma klubům a jejich fanouškům mohli Terezku podpořit finančním darem v hodnotě 80 233 Kč.

„Díky vaší obrovské finanční pomoci jsme mohli uhradit dva neuro rehabilitační pobyty na specializovaných klinikách, kde Terezka makala, abychom byli zase o krůček dál v našem boji o ‚normální život‘,“ děkuje Radka Doudová – maminka Terezky.

„Tak jak je přirozené sledovat vývoj miminka skoro bez pomoci, stalo se pro nás normální každodenní cvičení, dojíždění na rehabilitace a pravidelné navštěvování různých specialistů. Péči o Terezku, i když není vůbec jednoduchá, zvládáme sami. Ale nebýt dobrých skutků a pomoci od lidí, jako jste právě vy, nebylo by v našich možnostech navštěvovat nákladná cvičení, která mají největší zásluhu na Terezky pokrocích.

Co se u nás za poslední rok změnilo? Terezka se dokáže udržet na bříšku v pasení koníků, takže svět vidí z jiného úhlu. Udrží hlavičku, sahá po hračkách a pokouší se je uchopit. Přišel k nám i hlasitý smích. U zdravého dítěte něco naprosto samozřejmého, u nás událost, která dodnes vhání slzy štěstí do očí.

Jsme a nikdy nepřestaneme být vděční za pomoc od každého, komu není náš osud lhostejný. Protože vy jste nám dokázali, že na světe je mnohem víc dobra, než bychom kdykoliv před narozením Terezky očekávali. Děkujeme vám a věříme, že jednou přijde den, kdy bude Terezka schopná vám poděkovat sama.“

Jakou částkou pomůžeme Terezce tentokrát?

Jak můžete Terezce pomoct?

  • Přijďte na zápas, 10 % ze vstupného půjde na pomoc Terezce.
  • U vstupů budou připraveny kasičky, do kterých budete moct přispět. Do malých kasiček budete moct přispět i přímo na stadionu.
  • Navštivte bufet s fanshopem nad modrými sedačkami. Koupí párku v rohlíku, čaje, nealkoholického punče, čokolády nebo papírového fandítka také přispějete Terezce.
  • Vydražte dres Bruslařů ze speciální růžové edice, nebo dres Lukáše Endála na portálu sportovniaukce.cz. O začátku dražby vás budeme informovat na našem webu i sociálních sítích.


Na co se můžete těšit?

  • Prvních 150 diváků dostane u vstupu pivo zdarma, dalších 200 diváků obdrží Coca-Colu zdarma.
  • Bruslaři nastoupí ve speciálních růžových dresech.
  • Oba týmy nastoupí na led za doprovodu nejmenších havlíčkobrodských nadějí.
  • První přestávku vám zpříjemní vystoupení synchronizovaných krasobruslařek.
  • Během druhé přestávky dojde k předání darů mamince i s Terezkou.
  • Po skončení utkání dojde k předání šeku a společné fotografie s oběma týmy.

Bruslaři odehrají derby ve speciálních růžových dresech

Přijďte si užít hokej a podpořte dobrou věc. Těšíme se na vaši podporu!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu