1. 9. 2015 | Ladislav Vácha, Ondřej Krásný, Richard Wagner

Plameny uhájily domácí prostředí, Bruslaře v derby spálily šesti góly

Havlíčkobrodští hokejisté se vydali k dalšímu přípravnému zápasu, který pro ně měl zvláštní náboj. Derby Vysočiny na ledě Žďáru nad Sázavou nezačali dobře a už od 2. minuty prohrávali, ale na začátku prostřední části se postaral o vyrovnání Lukáš Endál. Jenže to bylo ze strany Bruslařů vše. Plameny si ve druhé třetině vypracovaly dvoubrankové vedení a v závěrečném dějství navýšily skóre až na 6:1. Svěřenci trenéra Aleše Tottera si tak odvezli domů hodně nepříjemnou porážku. (Archivní foto: Veronika Marková, hokejzr.cz)

Do zápasu vlétly Plameny přímo fantasticky. Hned ve druhé minutě si ve středním pásmu narazil kotouč Josef Hron s Martinem Gregarem, který se sám v úniku před Zvolánkem nemýlil – 1:0. Domácí poté dostali dvakrát možnost početní výhody, když byl vyloučen zprvu bývalý žďárský bek Josef Kolda a poté Pavel Blažek. Ani jednu přesilovku však Žďár nevyužil.

V polovině třetiny se dostal do šance střelec první branky Gregar, ale Zvolánka nepřekonal. Přesilovku si zahráli i hosté po faulu Krupky. Blažíček tak musel vytáhnout pohotový zákrok proti střele Loginovského. Havlíčkův Brod si do druhého dějství přenesl přesilovou hru po faulu Staňka.

Jak vlétli do zápasu Žďárští, tak do druhé třetiny Havlíčkobrodští. Hned po 78 sekundách našel Třetina před brankou Lukáše Endála, který dokázal překonat Blažíčka a srovnat. Plameny poté měly k dispozici dvě přesilové hry, ale ani jednu nevyužily. Smutnit ale nemusely, jelikož se v krátké době trefil dvakrát Tomáš Střecha. Nejprve dojel v 32. minutě nahozený kotouč a před Zvolánkem zavěsil do šibenice, o necelé tři minuty déle trefil David Vala jeho brusle a opět to byl Tomáš Střecha, kdo se dostal do úniku, v němž nedal Zvolánkovi šanci, a svůj blafák zakončoval do odkryté klece – 3:1.

Bruslařský klub z Havlíčkova Brodu se snažil rychle odpovědět, nicméně na Blažíčka si do konce druhé třetiny nepřišel. V závěru druhého dějství se do lehkého pěstního souboje pustil Pleva s Valou a oba za to byli vyloučeni na dvě minuty za hrubost.

Třetí třetina byla velice vyhrocená a derby se vrátilo v plné parádě. V 46. minutě byl vyloučen Endál s Přidalem a domácí tak měli přesilovou hru, kterou proměnil v branku David Vítek. V 50. minutě měli hosté k dispozici přesilovku 4 na 3, ale Blažíček všechny střely s poklidem pokryl. O dvě minuty později již však domácí vstřelili pátou branku. Lukáš Krupka dotlačil silou vůle kotouč mezi tyčku a betony Zvolánka. Situace na ledě se ještě více vyostřila, když se do pěstního souboje pustil Staněk a Vlasov. O dvě minuty déle se pustil Štěpánek do brodského Valy. V závěru ještě upravil skóre Martin Gregar, který dorazil odražený kotouč za záda brodského brankáře – 6:1. Vyhrocený zápas tak skončil jednoznačným vítězstvím Žďáru a vytvořil výbornou pozvánku na další derby.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, úterý 1.9.2015 od 18:00
6:1
(1:0, 2:1, 3:0)
Žďár n. Sázavou - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Gregar (Hron), 32. T. Střecha (Vítek), 34. T. Střecha, 46. Vítek (Bureš), 52. Krupka, 59. Gregar (Kunstmüller) – 22. Endál (Třetina, Duben). Rozhodčí: Homola – Klouda, Zídek. Vyloučení: 10:11, navíc Staněk (ZDS) OT 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 200. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

Sestavy

Žďár n. Sázavou

Blažíček (Peška) – Staněk, Smejkal, L. Střecha, Pleva, M. Bureš, Vítek, Krupka, T. Střecha, Štěpánek, L. Bureš, Gregar, Peňáz, Vítek, Kunstmüller, Procházka, Hron, Šimon.

Havl. Brod

Zvolánek (Dusík) – Duben, Vala, Pecen, Mendl, Loginovskij, Kolda, Kříž - Přidal, Třetina, Endál - Kuchta, Kozlík, Chlubna - Kondratěv, Vlasov, Ludvík - Blažek, Cejpek, Hlídek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu