22. 2. 2018 | Ladislav Vácha

Zvládnuté derby Vysočiny! Mladší dorostenci doma skolili Jihlavu

Mladší dorostenci přivítali v domácím prostředí Jihlavu a dokonale jí oplatili porážku 1:3 z minulého úterý, kdy se vraceli s prázdnou z Horáckého zimního stadionu. V úvodní i druhé třetině vstřelili po jedné brance, když se dvakrát zapsal do střelecké listiny Josef Dáňa (na snímku). Soupeř sice snížil v 56. minutě na 1:2, ale konečnou podobu dal výsledku nádhernou individuální akcí Matěj Trupl.

Mladí Bruslaři nezačali dobře, když už po šesti sekundách hry předvedl zbytečný faul obránce Adam Prýl a odpykával si dvouminutový trest za napadení. Dukla si sice vynutila značný tlak, ale územní převahu se jí nepodařilo přetavit ve větší šanci. Domácí se tak bez větších problémů ubránili. Už ve 3. minutě navíc mohli jít do vedení, ale Filip Vašák v samostatném úniku se svým bekhendovým blafákem neuspěl. V čase 4:31 už se však havlíčkobrodská družina radovala! Od Maxe Kutlvašra se dostal puk před bránu k Josefu Dáňovi, jehož svižný projektil našel skulinku mezi Krejčího betony. Přesilovku si potom vyzkoušeli i domácí, ale jihlavská defenziva v této náročné zkoušce obstála. Ve 12. minutě se nevyvaroval dalšího nedovoleného zákroku Adam Prýl a hosté zasypali brankáře Krále vydatnou sprškou střel, s nimiž si však fantom mezi tyčemi Bruslařů poradil.

Havlíčkův Brod byl v prostřední části nebezpečnější. Od 22. minuty se sice bránil po vyloučení útočníka Dymáka, ale soupeř nesehrál přesilovku moc dobře. Ve 27. minutě znovu ukázal obraně Dukly záda aktivní Filip Vašák, jenž vystihl špatnou rozehrávku jihlavských beků, ale tváří v tvář brankáři Krejčímu poslal svou dělovku jen do tyčky. Ještě větší příležitost měl zanedlouho na holi Patrik Vacík, když brankář Krejčí vyrazil puk po ráně Alexe Endla před své území a brodský útočník dorážel z bezprostřední blízkosti před zcela odkrytou bránou, jenže trestuhodně trefil jen tyčku! Největší šanci hostů si vytvořil Patrik Čermák, jenž v oslabení pelášil sám na brodskou bránu, ale gólman Král se proti němu vyznamenal. Domácí se tak dočkali až ve 36. minutě. Josef Vyvial nabil na modrou čáru Adamu Prýlovi, jehož nahození šikovně nastavil do cesty svou hůl Josef Dáňa a z mezikruží šikovně usměrnil kus černé gumy mimo dosah gólmana Krejčího.

Parta z Kotliny začala třetí periodu aktivně a vynutila si Mikešův faul. Měli sice na své straně územní převahu, ale při přesilovce se dostali v podstatě jen k teči Patrika Vacíka, jež však nezasáhla svůj cíl. Důležitý moment přišel v 50. minutě. Sám na bránu ujížděl Ondřej Broža, jenže k zakončení se vůbec nedostal, protože gólman Král předvedl úžasnou rybičku a vypíchl mu puk z hole. Dukla se však nakonec přeci jen dočkala kontaktní branky! Na začátku 56. minuty narýsoval Patrik Augusta z levého křídla krásný pas mezi kruhy volnému Kevinu Mikešovi, jehož rána z voleje zapadla přesně k levé tyčce gólmana Krála. Závěrečné drama? Ale kdepak! Za pouhých 43 sekund vysunul Filip Vašák do úniku Matěje Trupla, který vystřihl velkou hokejovou parádu. Gólmana Krejčího totálně vykoupal šikovnou stahovačkou a zasunul kotouč do sítě. Mladí Bruslaři už dvoubrankové vedení nepustili a slavili tak vítězství 3:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 2 0 2 2 0
Filip Dymák 0 0 0 1 2
Alex Endl 0 0 0 0 0
Dan Fiala 0 0 0 0 0
Martin Horáček 0 0 0 2 0
Michal Kerber 0 0 0 1 0
Marek Kopic 0 0 0 0 0
Max Kutlvašr 0 1 1 0 0
David Matula 0 1 1 1 2
Adam Prýl 0 1 1 0 4
Adam Rauš 0 0 0 0 0
Matěj Trupl 1 0 1 0 0
Patrik Vacík 0 0 0 1 0
Filip Vašák 0 1 1 0 0
Josef Vyvial 0 1 1 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Král 60 0 1 27 0 0

Ohlasy k utkání

D14. kolo, čtvrtek 22.2.2018 od 15:00
3:1
(1:0, 1:0, 1:1)
Havl. Brod - Jihlava
ELIOD Extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 5. Dáňa (Kutlvašr, Matula), 36. Dáňa (Prýl, Vyvial), 56. Trupl (Vašák) – 56. Mikeš (Augusta, Broža). Rozhodčí: Michal Antonín – Martin Musil, Marcel Mikoviny. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 22:28 (7:14, 5:8, 10:6). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Sestavy

Havl. Brod

Král – Endl, Horáček, Kutlvašr, Matula, Trupl, Kerber – P. Vacík, Kopic, Dymák, Rauš, Fiala, Prýl, Dáňa, Vyvial, Vašák

Jihlava

Krejčí (Pavlas) – Mikeš, Kratochvíl, Sapík, Chvátal, Růžička, Brož, Broža, Winkler – Zdarsa, Augusta, Machovský, Menšík, Čermák, Polodna, Pavelec

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu