29. 8. 2023 | Ladislav Vácha, Tomáš Sochor

První výhra v přípravě! Bruslaři si poradili se žďárskými Plameny

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Havlíčkobrodští hokejisté vyjeli na led Žďáru nad Sázavou ke svému druhému přípravnému utkání. Kraučukovi svěřenci se dostali díky dvěma využitým přesilovkám do dvoubrankového vedení. Domácí sice snížili, třemi góly okolo půlky zápasu však Bruslaři potvrdili svoji dominanci a nakonec zvítězili 5:2.

Oba týmy naskočily do zápasu s velkou chutí a brankáři se prvními zákroky brzy zahřáli na provozní teplotu. První slibnější šanci si vytvořili Bruslaři. Přidal nabil na pravou stranu Valáškovi, jehož štiplavá rána propadla brankáři Slámovi výstrojí, ale než stihli hosté dorážet, Plameny odpálily hrací předmět pryč. Havlíčkův Brod byl o něco aktivnější a v 6. minutě se zaslouženě dostal do vedení. Luboš Voříšek při přesilové hře přihrál Marku Teclovi, jenž z úrovně brankové čáry vykouzlil geniální pas do pravého kruhu na volného Petra Kuchtu, jenž dělovkou z voleje pohotově zavěsil pod víko.

Domácí se pokusili rychle odpovědět, když z pravého kruhu zakončoval Gregar, ale jen do Novákova připraveného betonu. Kraučukovi svěřenci mohli jít zanedlouho do trháku, ale protiútok tria Voříšek – Kuchta – Tecl skončil zblokovaným zakončením posledně jmenovaného. Žďárští hokejisté měli ideální příležitost k vyrovnání v závěru úvodní dvacetiminutovky, když si při dlouhé přesilovce 5 na 3 vytvořili drtivý tlak, ale brankář Novák se vyznamenal pohotovými zákroky.

Hned v úvodu prostřední části měl tutovku na holi brodský útočník Křehlík, který vystihl žďárskou rozehrávku, ale zblízka bekhendem trefil jen Slámův připravený beton. Udeřit mohlo vzápětí i na druhé straně. Gólman Novák musel řešit několik nepříjemných střel ze skrumáže před sebou, ale dokázal si poradit. Ve 22. minutě se ujali Bruslaři dvougólového náskoku. Jan Novák posunul po modré čáře kotouč na Martina Zycha, jehož dělovka se zřejmě otřela o výstroj jednoho ze žďárských hráčů a skončila za Slámovými zády. Domácí protrhli střelecké trápení ve 26. minutě, když využili přesilovku. Matador Luboš Kunstmüller vybídl ke skórování Davida Polodnu, jenž se z ideální pozice před bránou nemýlil.

Hosté si však brzy vzali dvoubrankové vedení zpět. Při hře v početní převaze posunul Tomáš Křehlík kotouč na Vojtěcha Holendu, který si popojel blíž k bráně a z úhlu na pravé straně našel skulinku mezi Slámovými betony. Bojovníci z Kotliny byli na koni a ve 33. minutě udeřili počtvrté. Jan Novák poslal puk na Martina Zycha, jehož zápěstní bomba z okraje kruhů zapadla přesně pod břevno. Domácí se nestihli ani pořádně rozkoukat a gólman Sláma smutně lovil puk ze své sítě popáté. Úžasnou souhru předvedli Luboš Voříšek s Tomášem Křehlíkem, kteří si před žďárskou bránou elegantně narazili puk, a prostovlasý bombarďák pohodlně zasunul kotouč do zcela odkryté brány. Soubor z Bouchalek se dočkal snížení v čase 35:50, když bleskový protiútok dotáhl do úspěšného konce přesnou střelou Slavomír Kadleček. Do kabin se tak šlo za stavu 2:5.

Plameny mohly zadělat na drama na začátku třetí periody při hře v početní převaze, ale Bruslaři se skvěle bránili a svého soupeře k zakončení takřka vůbec nepustili. Přesilovku si potom zahráli i hosté a svou vyhlášenou kulišárnu znovu zkusil Tecl. Za žďárskou bránou si nabral puk na hůl, ale ze vzduchu nedokázal brankáře Slámu překonat. Domácí pak měli k dispozici další dvojnásobnou přesilovku a byli blizoučko třetí brance. Z bezprostřední blízkosti zakončoval Jícha, jenže si vylámal zuby na dobře postaveném Čeňku Novákovi.

V 56. minutě mohl navýšit už tak komfortní havlíčkobrodské vedení Holenda, mezi kruhy však pálil z voleje jen do Slámovy náruče. Štěstí nepřálo na druhé straně ani Kadlečkovi, jenž se hnal za brodskou obranu, ale byl od puku odstaven dříve, než stihl zakončit. Havlíčkův Brod tak slavil na Bouchalkách přesvědčivé vítězství 5:2.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát. kolo, úterý 29.8.2023 od 18:00
Zimní stadion Bouchalky
2:5
(0:1, 2:4, 0:0)
Žďár n. Sázavou - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 26. Polodna (Kunstmüller), 36. Kadleček (Maštera) – 5. Kuchta (Tecl, Voříšek), 22. Zych (J. Novák, Dymák), 28. Holenda (Křehlík, Voříšek), 33. Zych (J. Novák), 34. Voříšek (Křehlík, Holenda). Rozhodčí: Fiksa – Klouda, Arnold. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 338. Střely na branku: 25:40 (10:16, 9:14, 6:10). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5.

Sestavy

Žďár n. Sázavou

Sláma (Vít) – J. Ludvík, Macek, Beran, Adam, Doležal, Grauer – Chlubna, Jícha, Gregar – Kadleček, T. Ludvík, Maštera – Štola, Kunstmüller, Malenovský – Polodna

Havl. Brod

Č. Novák (Nedvěd) – Zych, J. Novák, Benák, Tomšík, Kutlvašr, Vacík – Holenda, Křehlík, Voříšek – Přidal, Valášek, Kopic – Tecl, Kuchta, Dymák

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu