16. 9. 2023 | Tomáš Sochor

První porážka na ledě Kotliny, Bruslaři padli s Technikou Brno

Havlíčkobrodští hokejisté vyhráli první utkání proti Technice vysoko 10:3. Odvetu však jakoby odehrál úplně jiný tým. Brno hrálo od prvních minut aktivní hru, díky které se dostalo do dvoubrankového vedení. Bruslařům se sice podařilo snížit, ve třetí třetině ale třikrát inkasovali, a nakonec tak prohráli 1:5.

Technika zapomněla na vysokou porážku z prvního utkání v přípravě a z rovnováhy ji nevyvedlo ani brzké zranění Martina Dufka, jenž si při nápřahu vyhodil rameno. Brno hrálo od prvních minut aktivní hokej a s Havlíčkovým Brodem hrálo vyrovnanou hru.

První výraznější šanci hostů měl Vyroubal, jenž nedokázal prostřelit ležícího Nedvěda. Technika byla blízko vedoucí branky při přesilovce v 15. minutě, jenže Havlát s Pickem ve svých příležitostech nedokázali usměrnit kotouč mezi tři tyče.

O chvíli později se hosté dočkali. Nedvěd neudržel skrytou střelu od modré z hole Martina Pigla, do odkryté klece tak dorážel Tomáš Vyroubal. Bruslaři mohli v závěru první třetiny vyrovnat, když se po Benákově ráně dostali k několika dorážkám, Groh si ale s celou situací poradil bezchybně.

Technika měla výborný vstup do druhé periody. Již na začátku 22. minuty vystihl rozehrávku soupeře Pavel Tomaník, jenž ujel sám na bránu a bekhendovým zakončením mezi brankářovy betony zvýšil náskok svého týmu. Do hry se navíc vrátil Martin Dufek.

O čtyři minuty později se ovšem prosadilo také domácí mužstvo. Michal Kerber potáhl kotouč po levém mantinelu a dostal se až do útočného pásma, kde nádhernou křížnou nahrávkou našel na pravé straně si najíždějícího Filipa Pártla, který z první z pokleku prostřelil přesouvajícího se Groha.

Ve druhé polovině druhé třetiny byla o něco nebezpečnější Technika, která si vytvořila několik dobrých příležitostí. Bartes v polovině utkání nedokázal přehodit beton ležícího gólmana, v přesilové hře z výborné střelecké pozice těsně minul Holík a v závěru periody mohl v oslabení skórovat Tomaník, jenž si však z blízkosti nepřišel na Martina Nedvěda.

Do té doby vyrovnaný zápas se začal ve třetí části otáčet stále více ve prospěch Brna, které hrálo uvolněně a nepouštělo Bruslaře do velkých šancí. Ve 45. minutě si naopak Technika vzala dvoubrankový náskok zpět, když Karel Benýšek našel na pravém kruhu volného Pascala Masára, jenž exkluzivní ranou do šibenice zakončil.

Technika nadělovala dál. Nesim Harmin se středem hřiště dostal přes havlíčkobrodskou obranou a těsně před bránou ještě vylepšil pozici Tomáši Vyroubalovi, jenž zakončoval do odkryté klece. Tři minuty před koncem utkání pak ještě střelu Nesima Harmina dopravil do sítě Pascal Masár. Havlíčkův Brod tak poprvé prohrál na ledě Kotliny, když nestačil na Techniku Brno 1:5.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát. kolo, sobota 16.9.2023 od 17:00
Zimní stadion Kotlina
1:5
(0:1, 1:1, 0:3)
Havl. Brod - Technika Brno

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 26. Pártl (Kerber, Pavelec) – 18. Vyroubal (Pigl, Bartes), 22. Tomaník, 45. Masár (Benýšek, Havlát), 52. Vyroubal (Harmin), 57. Masař (Harmin). Rozhodčí: Tomáš Sibera – Jan Kuchta, Zdeněk Fišer. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 152. Střely na branku: 35:32 (13:12, 12:10, 10:10). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.

Sestavy

Havl. Brod

Nedvěd (Č. Novák) – Krejčí, Zych, Kutlvašr, Kerber, D. Vacík, Benák – Tecl, Křehlík, Dymák – Pavelec, Pártl, Kopic – D. Košťál, Valášek (C), Bureš.

Technika Brno

Groh (Nešpůrek) – Dufek (C), Fornál, Remta, Lašák, Holík, Úlehla, Kubica – Masár, Havlát, Benýšek – Pospíšil, Picka, Tomaník – Čoubek, Bartes, Pigl – Harmin, Vyroubal, Račický.

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu