25. 11. 2010 | Richard Wagner

Na dveře Kotliny nedočkavě klepe ”malé derby” s Třebíčí!

Broďáci zavítali v minulém kole do severních Čech, kde předvedli, že jim bojovnost není cizí. Ani za nepříznivého stavu 0:4 se nevzdali a nakonec zápas ještě pořádně zdramatizovali. Výsledek upravili až na konečných 3:4. Na body tedy nedosáhli, ovšem už ve víkendovém domácím derby s Třebíčí může být všechno jinak. Utkání začíná v sobotu 27.listopadu od 17 hodin na stadionu v Kotlině!

Co by mohlo rozhodnout?

O osudu utkání a o držiteli tří bodů bude rozhodovat spousta faktorů, mezi něž patří také již delší dobu obehrávaná písnička, která je ovšem stále šlágrem hitparád. Řeč je o Kotlině. O její síle se v minulém kole přesvědčil nováček z Litoměřic, který se domů vracel s vysokým debaklem 1:8! I na toto by rádi svěřenci kouče Petra Nováka v duelu s Třebíčí navázali. A v utkání, v němž půjde také o prestiž, chtějí naplno bodovat. Sobotní zápas slibuje vynikající atmosféru s výbornou diváckou kulisou.

Náš soupeř - SK Horácká Slavia Třebíč

V Třebíči se hraje hokej také od roku 1928, podobně jako v Kotlině, resp. na rybníku Hastrman. Třebíč patří mezi vůbec první účastníky nejvyšší soutěže, tehdy ještě v Československu. Ve druhém největším městě Vysočiny také vyrostla spousta vynikajících hokejistů, jako napříkald Vladimír Bouzek, Patrik Eliáš, Martin Erat či Oldřich Válek.

Třebíč v letošní sezoně:

Začneme tím, jak se Třebíči daří či nedaří v této sezoně výsledkově. Horácká Slavia střídá dobré chvilky s těmi horšími. V této sezoně dokázala obrat o body Ústí či nastřílet, podobně jako Rebelové, osm gólů Litoměřicím. Jenže dokáže také vysoko prohrát. Typickým příkladem toho může být studená sprcha z Kadaně, kde prohrála vysokým výsledkem 2:8.

Lehce jsme si nastínili výkony Horáků v této sezoně a nyní si představíme ty, kteří za nimi stojí. Premiéru jako hrom zažil v červeném dresu brankář Radek Fiala, jenž si v prvním zápase za Horáky připsal "shootout" a výrazně tak pomohl k výhře 1:0. Jeho výkony ovšem zastavilo zranění. Do branky tak musel Pavel Míča, který ovšem nedokázal zabránit prohře v derby s Duklou Jihlava 1:6. Na výpomoc z Ústí proto tedy přišel další mladík Pavel Francouz, jenž zatím odvádí skvělou práci. Kanadskému bodování klubu zatím vládne Petr Obdržálek, jenž svých 14 bodů získal v pouhých 11-ti zápasech. Po čtyřbodové propasti následuje trio Marek Laš, Zdeněk Okál a Petr Zahradník. Ti mají shodně 10 bodů. Obráncům "vládne" se šesti body Radim Ostrčil, kterého pronásledují Pavel Bulička a Lukáš Sláma.

Minulý zápas

SK HS Třebíč - HC Rebel 3:4pp (1:0,0:2,2:1-0:1)

Branky a nahrávky: 11. Malinský (Zahradník, Sláma), 48. Okál (Zahradník, Ostřížek), 54. Vondráček (Dočekal) - 25. Meidl (Němec, Třetina), 38. Šenkeřík (Němec, Třetina), 53. Třetina (Němec), 61. Morava (Třetina, Jelínek). Rozhodčí: Kubeš - Reich, Svoboda. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:3. Diváci: 1470. Střely na branku: 44:38

SK Horácká Slavia Třebíč: Fiala (P. Míča) - Dudáš, Ostrčil, Malinský, Kadela R., Bulička, Sláma, Sedláček, Pohl - Burian, Dolníček, Laš - Čech, Zahradník, Okál - Kadela E., Dočekal, Vondráček - Přibyl, Ostřížek, Vítek.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Krch) - Kempný, Šenkeřík, Sova, Morava, Vošmik, Jelínek, Soldán, Zítka - Meidl, Třetina, Němec - Hlinka, Knotek, Ondráček M. - Švaňhal, Zábranský, Ondráček J. - Hadrava, Fiedler, Zohorna.

Rebelové začali utkání vlažně, ale brankář Suchan potvrzoval svoji formu a předváděl bezchybný výkon okořeněný skvělými zákroky. Kapituloval pouze po tečované střele od Malinského. Ve druhé třetině došlo k velkému výkonnostnímu zlepšení ze strany Rebelů, kteří utkání otočili. Třebíči se ve třetí části podařilo dvakrát srovnat, ale v prodloužení vystřelil Rebelům vítězství svojí první brankou v sezoně kapitán Marian Morava.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu