25. 11. 2010 | Ladislav Vácha

Havlíčkobrodská mládež začne nabitý víkendový program v pátek

Mladí hokejisté Havlíčkova Brodu s nadcházejícím víkendem opět vyhlížejí s očekáváním své další extraligové soupeře. Čeká je další práce, když se v domácím prostřední dvakrát představí junioři i jejich mladší kolegové, starší dorostenci. Mladí Rebelové mají před sebou opravdu nabitý program, protože tuhé boje o cenné extraligové body svedou také v sobotu. Vše vypukne už v pátek, kdy do Kotliny přijede Hradec Králové a Plzeň. Oba zápasy pro vás budeme přenášet prostřednictvím tradišních on-line přenosů.

Junioři:

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Plzeň 1929

Začátek: pátek 26. listopadu v 18 hodin

Nejstarší mládežnické kategorii se v poslední době příliš nedaří. Po neúspěšné misi do české metropole, kde Rebelové postupně nestačili oběma pražským „S“ a nepřivezli si domů na prochladlou Vysočinu žádný bodový zisk, si nenapravili reputaci ani v domácím prostředí při důležité bitvě s brněnskou Kometou, jíž podlehli 1:4 a přenechali touto cestou Moravanům všechny cenné body, které by se jim do nesmírně vyrovnané spodní části tabulky hodily jako sůl. Není však žádný důvod předčasně sklánět hlavy, protože ušlou ztrátu mohou mladí bojovníci z Kotliny ještě dohnat během nastávajícího víkendu, kdy hosté na svém ledě další extraligové soupeře.

Tím prvním bude silná Plzeň, jež odstartovala nejvyšší soutěž v duchu spanilé jízdy, během níž sbírali vítězství jako na běžícím pásu a zažívali doslova bodové žně. O to větším kontrastem je ale poslední období, v němž se Indiáni očividně trápí a sbírají jednu porážku za druhou, čemuž odpovídá také jejich bilance, která má doslova hrozivé parametry. Z dvanácti odehraných duelů Západočeši získali ve svůj prospěch pouze 2. Stejně jako jejich nejbližší soupeř z Havlíčkova Brodu nezvládli poslední tři střetnutí, když museli skousnout hned tři nepříjemné porážky. Nejdříve prohráli ve Znojmě s místními Orly vysoko 0:6, poté se museli sklonit také před pražskou Slavií, v jejímž hájemství neuspěli po prohře 4:6. Náladu si nevylepšili ani před svými fanoušky, když podlehli Pardubicím 2:4.

Pojďme se v krátkosti podívat na výchozí pozici obou soupeřů z pohledu umístění v tabulce. Havlíčkobrodská družina se stále nemůže vymanit ze sevření soupeřů ve spodních vodách extraligového pelotonu, v dosavadním průběhu soutěže získala 25 bodů a patří jí zatím 19. příčka, přičemž hůře na tom už jsou jen Kladno, Ústí nad Labem a s výrazným mankem poslední Havířov. Situace je však v těchto patrech tabulky nesmírně vyrovnaná, týmy mají mezi sebou malé bodové rozestupy.

Mladí bojovníci ze západních Čech jsou na tom o něco lépe, když dosud vytěžili z nelítostných bojů 34 bodů, což jim stačí na 13. příčku. Mezi oběma pátečními soky tak nalezneme devítibodový rozdíl. A jak dopadlo minulé vzájemné střetnutí? Naprosto jednoznačně ho ovládla Plzeň, které bez nadsázky vypráskala rebely ze svého ledu po přesvědčivém triumfu 6:0. Havlíčkobrodští tak mají Západočechům co oplácet. Podaří se jim po třízápasové odmlce konečně získat extraligové body? Přijďte se podívat a naše hochy podpořit, úvodní buly bude vhozeno v pátek v 18 hodin.

Poslední sestava Rebelů:

Krch (Zvolánek) - Richter, Bancíř, Ambrož, Šíma, Vác. Němec, Šplíchal, Musil, Novotný "A" - Wasserbauer, P. Blažek, Szilva, Ondráček "A", Zdražil, Havel, J. Milfait "C", J. Doležal, O. Doležal, M. Novák.

Starší dorostenci:

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC VCES Hradec Králové

Začátek: 26. listopadu ve 14:30

Svěřenci trenérského tandemu Tomáš Mariška – Petr Jansík si během minulého víkendu počínali skvěle, když dokonale využili ve svůj prospěch výhodu domácího prostředí. Nejdříve v pátek vyzráli na lídra z Pardubic, kterého zdolali 2:1 po úspěšné penaltové loterii. Na cenný dvoubodový zisk navázali hned o den později, když na své severočeské misi sklidili úspěch v podobě dalšího důležitého vítězství, domov Bílých Tygrů z Liberce totiž vyloupili po perfektně zvládnuté přestřelce, v níž uspěli v poměru 6:4.

Nechali tak zapomenout na svá nepovedená vystoupení z předchozích utkání, v nichž si postupně připsali tři porážky za sebou, a museli přečkat nepříjemný bodový půst. Nyní před nimi stojí další výzva, doma postupně poměří síly s Hradcem Králové a Pískem. Východočeši, jejich nejbližší soupeř, se nacházejí v podobném psychickém rozpoložení i obdobné výchozí pozici. Na porážku v Pardubicích (1:2) odpověděli dalším neúspěchem, když na ledě českobudějovického Mountfieldu vysoko prohrál (0:7). Ztracené body se podařilo mladým „Votrokům“ získat zpět dvěma triumfy ve svém hájemství, když na výhru s Libercem (4:2) zareagovali druhým triumfem proti Písku (2:1).

Pohlédněme na tabulkové umístění obou pátečních soků. Mladí Rebelové v dosavadním průběhu soutěže vybojovali 37 bodů, což jim stačí na prozatímní 5. příčku skupiny střed, v níž spolu soupeří dohromady 8 klubů. To královéhradecká družina je na tom ještě o poznání lepší, když se z čela tabulky dívá na své pronásledovatele, z nichž nejbližším jsou o bod druhé Pardubice, při zisku 45 bodů. Rebelové proto musejí dohánět na Východočechy osmibodovou ztrátu. A jak dopadla vzájemné měření sil pátečních protivníků? Ve dvou případech se radovala havlíčkobrodská družina, jež se dvakrát radovala z vítězství (v Hradci Králové 3:2 a doma 4:3) a jednou prohrála (venku 1:3).

Poslední sestava Rebelů:

Dolejš (Novák) - Wasserbauer, Kuchta, Pecen, Křesťan, Šulák, Pavlas, Špringl, Dvořák, Kulhánek, Račanský, Meloun, Hynek, Dundáček, Jelínek, Kozlík, Němec.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu