15. 1. 2012 | Richard Wagner

Kolaps na začátku druhé třetiny znamenal prohru mladšího dorostu s Kometou Brno

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Mladší dorostenci si po úspěchu nad Mladou Boleslaví chtěli opět připsat do kolonky výher další zářez, ale místo toho se jim zvýší číslo symbolizující počet porážek. Mladí Rebelové totiž nezvládli začátek druhé třetiny, kdy v rozmezí necelých tří minut inkasovali tři branky a dovolili svému soupeři získat luxusní náskok. Ten sice stáhl hráč zápasu z domácí strany Filip Nováček, ale ten samý muž poté namazal puk na hůl Jakuba Boltvana, jenž zkompletoval hattrick a zlomil odpor Rebelů.

1. třetina

Začátek utkání měl vysoké tempo a první minuty se hrálo prakticky bez přerušení. Docházelo-li k ohrožení branky, tak byli oba maskovaný muži včas na svém místě. Více práce měl v úvodních minutách domácí Jan Brož. Přesto to byla domácí družina, kdo se prosadil jako první. V sedmé minutě vyslal Matias Mäki krásným pasem do samostatného úniku Martina Poláka, jenž na brankovišti nezaváhal a zavěsil chladnokrevně pod horní tyčku. Hosté z moravské metropole přitvrdili a dočkali se vyrovnání. Puk putoval po ose Patrik Koch - Filip Dvořák - Roman Dymáček a poslední jmenovaný se s pukem nemazal, když ho uklidil k levé tyčce marně se natahujícího Brože.

Ten se musel mezi třemi tyčemi činit, ale domácí si opět po rychlé akci vypracovali střeleckou příležitost. Znovu u toho byl Mäki, který se zorientoval v mezikruží a před Ptáčkem předvedl svoji vytříbenou hokejovou techniku, ale střelou z otočky jen těsně minul pravou tyčku. Podobně dopadla také akce Biolka, který nabravši rychlost se ocitl ve velmi dobré střelecké pozici, ale svou střelu namířil jen kousek vedle levé tyče domácí branky.

2. třetina

Druhá třetina začala totálním kolapsem domácích hokejistů. Kometa začala náporem a již po jedenapadesáti minutách vyrobili Brňané před Brožem velký závar, v němž domácí gólman úspěšně čelil několika dorážkám. Nakonec však vleže nestačil na doklepnutí Jakuba Boltvana, který projevil nejlepší orientační schopnost a poslal puk za záda bezmocného domácího gólmana. Ten o minutu později nestačil na střelu Richarda Garčice, který nabral rychlost a z levého kruhu propálil maskovaného muže Rebelů potřetí. To na něj bylo moc a nechal se po zbytek zápasu nahradit svým kolegou Vaněčkem.

Ten se mezi třemi tyčemi příliš neohřál a hned musel lovit puk ze své sítě. V oslabení vyslal Filip Dvořák do samostatného úniku Jakub Boltvana, který blafákem překonal nerozchytaného Vaněčka. Moravané byli aktivnější a tlačili se do koncovky, ale Vaněček se postupně dostával do tempa a s jejich střelami si poradil. Rebelové dostali možnost přesilové hry při vyloučení Hájka a početní výhodu dokázali využít. Jan Krajcigr přihrál na levý mantinel na Filipa Nováčka, jenž napálil puk na bránu, a hostující gólman zareagoval pozdě, když puk jen lízl svou lapačkou, čímž dal podnět k všeobecné radosti domácího publika.

Jenže to nebylo vše a domácí vstřelili dokonce i kontaktní branku. Rebelové vyvinuli nápor na osobu Martina Ptáčka a Radim Zohorna v pádu dokázal nahodit puk lehce na bránu. Hostující gólman zaváhal a slabou střelu pouze ztlumil před sebe, kde ji za jeho záda dotlačil Filip Nováček. Navíc protestující Švejda počastoval celou situaci několika peprnými výrazy a byl oceněn dvěmi minutami, aby si do příště pamatoval, že se to nedělá. Brněnští oslabení přečkali a navíc sami po jejím skončení udeřili. Filip Nováček zaváhal při rozehrávce a namazal mezi kruhy puk na hokejku Jakuba Boltvana, jemuž svou mega hrubkou daroval hattrick. Hostující forvard se s pukem totiž nemazal a zavěsil přesně pod víko brány Vítka Vaněčka.

3. třetina

Na začátku třetí části se předvedl parádním trojzákrokem Vaněček, když zlikvidoval velkou šanci Horkého. Ve čtyřicáté čtvrté minutě přihrál Jakub Boltvana namazal puk Radku Koblížkovi, jehož ránu zblízka vystihl parádně brankář Vaněček, ale na následnou dorážku z hole Filipa Dvořáka již byl bez šance. Následně mohl domácí Kolouch snížit opět na rozdíl dvou branek, když Ptáček vyrazil ostrou ránu pouze před sebe, ale domácí hráč nedokázal přehodit ležícího maskovaného muže Komety.

Snížit mohl o chvilku později i Nguyen, ale jeho akci, zakončenou střelou z vnitřního okraje levého kruhu, zastavila pouze tyčka hostující svatyně. Nudnou pasáž hry vysvobodila až svým únikem 2 na 1 dvojice Vala – Semrád, přičemž prvně jmenovaný poslal svému parťákovi nahrávku „do špeku“, což zapříčinilo nepřesné zakončení jeho spolubojovníka. Zápas se již poté dohrál v poklidném tempu a hosté si opět odváží z Kotliny všechny tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 -1 0
Lukáš Bláha 0 0 0 -4 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -2 0
Daniel Kolouch 0 0 0 -1 0
Jan Krajcigr 0 1 1 1 4
Jakub Kraučuk 0 0 0 0 0
Matias Mäki 0 1 1 -1 0
Dušan Mendl 0 0 0 -1 0
Tomáš Nguyen 0 0 0 0 0
Filip Nováček 2 0 2 -3 0
Martin Osmík 0 0 0 -3 0
Martin Polák 1 0 1 -1 6
Michal Semrád 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 0 0 -1 0
Lukáš Vala 0 0 0 0 0
Radim Zohorna 0 1 1 -4 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 22 19 3 16 84,21 0 0
Vítek Vaněček 38 17 3 14 82,35 0 0

Ohlasy k utkání

23. kolo, neděle 15.1.2012 od  
Havl. Brod
3:6
(1:1, 2:4, 0:1)
Havl. Brod - Kometa
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 7. Polák (Mäki), 31. Nováček (Krajcigr), 34. Nováček (Zohorna) - 9. Dymáček (Dvořák, Koch), 21. Boltvan, 22. Garčic, 24. Boltvan (Dvořák), 36. Boltvan, 44. Dvořák (Koblížek, Boltvan). Rozhodčí: Zdeněk Paulík - Vlastimil Ryšavý, Gabriela Šťastná. Vyloučení: 5:8, navíc Jambor 10 minut OT za nesport. chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 55. Střely na branku: -. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4, 3:6.

Sestavy

Havl. Brod

Brož (22. Vaněček) - Klofáč, Vacek, Bláha, Mendl, Krajcigr (A), Bancíř - Polák, L. Vala, Nguyen, Osmík (C), Cejpek, Kraučuk, Semrád, Kolouch, Abbrent, Nováček, Mäki, Zohorna (A)

Kometa

Ptáček (Krček) - Hájek, Koch, Švejda, Gotthard, Kratochvíl, Šnajnar - Kališ, Biolek, Dvořák, Weber, Marcello, Horký, Jambor, Dymáček, Koblížek, Balaštík, Garčic, Boltvan (C)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu