26. 1. 2012 | Richard Wagner, Martin Voltr

Mladší dorostenci se vrací z Hradce s čistým kontem a třemi body!

H R A D E C K R Á L O V É - Po kratší sérii neúspěchů se družina mladších dorostenců Havlíčkova Brodu opět raduje z plného bodového zisku. A tři body si nepřipsala proti nikomu jinému, než Východočechům z Hradce Králové. Rebelové slaví úspěch díky dvěma brankám Radima Zohorny a čistému kontu brankáře Vítka Vaněčka, který tak poprvé v sezoně nepustil za svá záda žádný z puků.

První třetina poslala Rebely do vedení

Lepším startem do utkání se prezentovali hosté, které však brzy srazilo vyloučení za hru v šesti. V přesilovce pak měli Hradečtí dobrou šanci, ovšem brankář Vaněček se stačil rychle přesunout proti přečíslení a střele Tomáše Zahradníka.

To první faul na straně domácích už k úvodní brance vedl. Havlíčkův Brod sice nejprve dostal puk do sítě až po odpískání, ale právě když se vyloučený Hradečák vracel na led, dosáhli hosté už regulérní branky. Matias Mäki sklepnul Mendlovo nahození na hůl Tomáše Nguyena, před nímž zívala už jen prázdná klec – 0:1.

Rebelové navýšili své vedení v 16. minutě. Po chybě hradeckého obránce dostal kotouč Radim Zohorna a protože brankáře Martina Choura zboural jeho protihráč a hradecký brankář se nestačil zvednout, Zohorna bez potíží zamířil do volného koutu brány – 0:2.

Hradec vystřídal brankáře

Domácí se proti fyzicky vyspělejšímu týmu soupeře vůbec neprosazovali. V začínající druhé třetině měli náznak šance v oslabení, jenže v přečíslení si přihráli nepřesně a o pár minut později už mířil do černého zase soupeř. Martin Chour promáchl kotouč odražený od zadního hrazení a díky nedůrazu hradeckého obránce se k němu dostal Radim Zohorna, který ho posunul pod brankářem do sítě – 0:3.
Chour následně přepustil své místo Dominiku Petrovi. Ten se uvedl pohotovým zákrokem lapačkou proti obrovitému Zohornovi, jenž si brousil zuby na hattrick. Víc zajímavého se ale ve druhé třetině nedělo a k vidění bylo maximálně několik přiostřených soubojů.

Domácí se neradovali ani v poslední části

Utkání pokračovalo ve stejném duchu i po přestávce. Hosté měli nahráno a Hradečtí, byť se zvýšeným úsilím, stále neměli sílu prosadit se do nadějnějších pozic. Až čtyři minuty před koncem to byl Tomáš Zahradník, kdo se zjevil ve dvojici brankových možností.
Necelou minutu před závěrečným hvizdem ještě přidal Havlíčkův Brod razítko na své vítězství. Vteřinu po konci přesilové hry tečoval Vackovo nahození Filip Nováček mimo dosah Dominika Petra, který tak přece jen přišel o svou neprůstřelnost. Mladí Rebelové tak porazili Hradec i napotřetí a navíc poprvé v sezoně neinkasovali.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 0
Lukáš Bláha 0 0 0 1 0
David Bušek 0 0 0 0 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 2 4
Daniel Kolouch 0 0 0 1 0
Jan Krajcigr 0 1 1 3 2
Jakub Kraučuk 0 0 0 0 0
Matias Mäki 0 1 1 1 2
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 1 0
Tomáš Nguyen 1 0 1 1 0
Filip Nováček 1 0 1 2 2
Martin Osmík 0 2 2 2 0
Martin Polák 0 0 0 1 0
Michal Semrád 0 1 1 2 0
Jan Vacek 0 1 1 1 0
Lukáš Vala 0 0 0 0 0
Radim Zohorna 2 0 2 2 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 60 20 0 20 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

26. kolo, čtvrtek 26.1.2012 od  
Hradec Králové
0:4
(0:2, 0:1, 0:1)
Hr. Králové - Havl. Brod
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. Nguyen (Mäki), 16. Zohorna (Osmík, Semrád), 25. Zohorna (Osmík), 60. Nováček (Vacek, Krajcigr). . Rozhodčí: Machač - Shejbal, Antalík. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 20:33. Průběh utkání: 0:4.

Sestavy

Hr. Králové

Chour (od 25. Petr) – Čech, E. Veselý, Havránek, Luštinec, Souček, Hroudný, Bureš, Hronek – Matouš, Zahradník, Miškář, Malík, Hofman, Pumr, Matějček, Vik, Gančarčík, Chaupa, Pavlík.

Havl. Brod

Vaněček – Klofáč, Vacek, Bláha, Mendl, Krajcigr, Bušek, Bancíř – Polák, Vala, Nguyen, Osmík, Málek, Semrád, Kraučuk, Kolouch, Nováček, Mäki, Zohorna.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu