27. 1. 2012 | Ladislav Vácha

Jan Wasserbauer: „Co jsem viděl, tak atmosféra těch zápasů je vynikající.“

V pátém dílu kvízu „Odhal svého Rebela“ na naší facebookové stránce jste správně rozpoznali mladého útočníka Jana Wasserbauera, který patří mezi nejmladší a nejnovější tváře našeho týmu. Talentovaný hokejista se tak stal hostem tradičního rozhovoru, v němž přišla řeč i na blíží se derby Vysočiny v Jihlavě. „Určitě se na to prostředí těším,“ vyhlíží prestižní střetnutí regionálních rivalů, které pravidelně provází skvělá divácká kulisa.

Na začátek se vrátíme o pár měsíců zpátky. Do Havlíčkova Brodu jsi přišel ze Žďáru nad Sázavou. Hodně se ti zde dařilo, dělal jsi kapitána staršímu dorostu a zářil jsi i v juniorce, která v minulé sezoně sestoupila. Ty ses však v nejvyšší soutěži udržel, neboť jsi přestoupil do Komety Brno. Teď jsi znovu zpět, ale už v A-mužstvu. Jak ses o svém přesunu do Havlíčkova Brodu dozvěděl a co jsi na něj říkal?
O přesunu sem do Brodu jsem se dozvěděl tři dny před tím, než jsem přišel. Ani jsem o tom nevěděl, trenéři mi říkali, že sem mám dorazit. Tak jsem se sbalil a v pondělí jsem dorazil na trénink. Tady mi řekli, jak všechno bude.

V Brně se ti také dařilo a byl jsi nominovaný do reprezentační „devatenáctky“, kde jsi vstřelil už jeden gól a připsal sis jednu asistenci. Jak dlouho sis na reprezentační tempo zvykal?
Rozdíl byl určitě trochu větší než juniorka, i když jsme hráli proti juniorským mančaftům, Petrohradu a Karlovým Varům. Bylo to trochu více nahecovanější a rychlejší. Když se ale spojí hráči jednotlivých týmů dohromady, tak ta spolupráce není taková jako v klubu, kde spolu hrajeme rok nebo dva.

S Kometou jsi byl u diváckého rekordu na utkání juniorky, kdy vás navštívilo skoro pět tisíc fanoušků. Bylo to proti Spartě a připsal sis jednu asistenci. Byl to tvůj největší hokejový zážitek?
Dá se říci, že ano, protože taková atmosféra, co tam byla, tu jsme nikdo nečekal. I když jsme věděli, že přijde hodně lidí, tolik jsme jich nečekali. Povzbuzovali podobně, jako když přijdu na zápas chlapů na Kometu. Byl to výborný zážitek.

Přišel jsi do známého prostředí, minulou sezonu jsi tu hrál. Může ti to nějak pomoci v rychlejší aklimatizaci ještě ve spojení s tím, že tady jsi v týmu s hráči, které znáš z brněnské i brodské juniorky?
Určitě mi to pomohlo. Znal jsem tady Novoťase (obránce Radka Novotného – pozn. red.) a další kluky, co tady byli. Už dříve jsem se s nimi potkával.


Nová tvář:
Jan Wasserbauer

Narozen: 5.1.1993
Výška: 181 cm
Váha: 79 kg
Číslo dresu: 34
Pozice: útočník
Hůl: levá
Minulá působiště:
Žďár nad Sázavou, Pardubice

Současná vizitka:
Odehrané zápasy: 5
Kanadské body: 1 (0 + 1)
Účast na ledě: 1
Trestné minuty: 0

Když už jsme u toho, že ses s nimi znal, nedělali si z tebe třeba legraci bývalí kolegové z havlíčkobrodské mládeže, že ses vrátil zpátky a teď jsi v A-mužstvu?
To ne, zase tolik jsme to nepociťoval. Nebylo to tak hrozné. Občas tam sice někdo něco plácl, ale jinak to bylo v pořádku.

Na webu jsme spustili novou anketu, v níž budeme vybírat nejlepšího mládežníka měsíce. Sleduješ ještě to, jak si vedou v probíhající sezoně tví bývalí spoluhráči z mládeže, a komu bys přál, aby vyhrál?
Když můžu, tak je sleduju. Chodím na zápasy, když hrajou doma. Snažím se chodit, i když musím jezdit do školy. Ale nechci nikoho určovat, pořádně jsem je všechny neviděl. Někteří jsou nemocní, zranění.

Odehrál jsi tady zatím pět utkání. Podařilo se ti připsat si jednu asistenci, když jsi proti Chomutovu nahrával na jediný gól. Jak jsi zatím spokojený se svými výkony a jak se ti tu líbí?
Líbí se mi tady, na prostředí jsem už byl zvyklý. A výkony? Mohlo by to být vždycky lepší, ale zatím toho prostoru moc není. Třetí nebo čtvrtá lajna přeci jen nechodí na led tolik často. Nehraje oslabení a přesilovky, to je znát.

(z kabiny se utěšeně přichází podívat na svého mladšího kolegu při rozhovoru Milan Kostourek)

S kým si zatím nejlépe na ledě rozumíš? (do té doby mlčky přihlížející Milan Kostourek se dává do smíchu)
Já jsem zatím se všemi moc nehrál, ale na tréninku se mi nejlépe jezdí s Kosťou (Milanem Kostourkem, který se v pozadí znovu rozesmál – pozn.red.)

Blíží se už derby s Jihlavou. Jak se na něj těšíš? (dotazovaný se v tu chvíli překvapeně podívá směrem k Milanu Kostourkovi, který dodává: „V Jihlavě.“)
Co jsem viděl, tak atmosféra těch zápasů je vynikající. Určitě se na to prostředí těším.

Jak tipuješ konečné umístění týmu? Minulou sezonu jsme byli v semifinále, myslíš si, že se nám to teď podaří zopakovat?
Já si myslím, že určitě.

A na závěr. Sleduješ naše webové stránky, a pokud ano, co na ně říkáš?
Jo, sleduju. (přesvědčivě) Když můžu, tak se na ně podívám. Je tam hodně informací, já bych je pochválil.

Tak díky a ať se ti daří.
Díky.

(Milan Kostourek vzápětí podotýká směrem ke svému mladému spoluhráči: „Tak jsem tě neznervózněl.“ Ten na to s úsměvem odpovídá: „Já jsem nebyl nervózní.“)

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu