27. 1. 2012 | Richard Wagner

V souboji dvou pivovarnických velmocí byli úspěšnější Rebelové, zdolali Velké Popovice

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Junioři dnes sehráli velmi napínavé a oku diváka lahodící střetnutí se svým sokem z Velkých Popovic, jemuž nadělili slušný brankový příděl. Svého soupeře smetli v poměru 6:2 a na čele tabulky tak mají již pohodlný pětibodový náskok před druhým Hradcem Králové. Domácím dnes k výhře pomohli svým výkonem i starší dorosteneci, zejména Kuchta a také obránce, jenž díky problémům se sestavou musel nastoupit v útoku, kde řádil doslova jak utržený ze řetězu. Řeč je o Filipu Dundáčkovi.

1. třetina

Hosté začali aktivněji a první musel zasahovat Zvolánek, ale s přibývajícími minutami měl více práce brankář Popovic Honc, který také nakonec kapituloval. Na trestnou lavici putoval M. Němec a Rebelové zužitkovali zpočátku nedobře se vyvíjející přesilovou hru. Petr Kuchta se ujal v rohu kluziště puku a poslal jej mezi kruhy. Tam čekal na svou příležitost Jan Kubát, který poslal Rebely do vedení. Ke slovu se dostali také hosté, ale na Zvolánka se jim vyzrát nepodařilo. Narůstající tlak soupeře utnula další přesilovka, kterou dokázali Rebelové opět využít ve svůj prospěch. Kombinaci domácího souboru zakončil střelou Václav Němec, do jehož rány vložil hůl Martin Hynek, ale trefil jen beton maskovaného muže soupeře. Puk se však odrazil na hůl Tomáše Chlubny, který pohotovou dorážkou zvýšil na 2:0.

Jenže tentokráte si hosté připravili bleskovou odpověď. Neuběhla ani minuta a v nepřehledné situaci před brankou Zvolánka se k puku dostal Tomáš Hynek, posunul jej na hokejku Dalibora Šmicra, který pokořil bezmocného brankáře domácích. Následně se nechal vyloučit Marek Němec, ale obrana Rebelů velice usnadnila domácímu brankáři práci, který tak musel zasahovat jen proti střele Vacka. Rebelové však dokázal přidat další branku po akci, kterou začal svou chybou popovický obránce Kautský, jehož špatnou rozehrávku zachytil Petr Kuchta a bleskově posunul na Filipa Dudáčka, který si vychutnal gólmana hostů pomocí kličky, kterou se proslavil Peter Forsberg. Rebelové i nadále tlačili, ale hostující gólman ukazoval své kvality, a tak skončila první část 3:1.

2. třetina

Druhá třetina pokračovala v tempu nastoleném v předchozí třetině. Jako první se dokázali prosadit hráči v Kotlině hostující, kteří využili trestu Marka Němce. Puk putoval po ose Jan Jeništa - Jan Skřivánek - Martin Řezáček a posledně jmenovaný dokázal zvednout puk pod horní tyčku branky Jiřího Zvolánka. Hosté měli možnost další přesilové hry, ale tu využít nedokázali, jelikož domácí obránci předvedli dobrou defenzivní hru. Jednu z mála vážnějších střel měl na svědomí Rejna, ale Zvolánkovy betony byly připraveny u levé tyče včas. Hra pokračovala ve svižném tempu a oba celky se střídaly ve tvoření šancí, které však končily nepřesnou nahrávkou, nebo byl na místě připravený jeden z gólmanů.

Rebelové si ve druhé třetině také zkusili hru s výhodou jednoho muže v poli, když byl vyloučen Jeništa, a málem z toho byla branka. Václav Němec se po rychlé výměně puku dostal k tvrdé pumelici od modré, kterou odrazil Honc vyrážečkou do vzduchu a následně padající puk zalehl na brankovišti. Vedení Rebelů mohl záhy navýšit Musil, jenž se zjevil osamocen na levém kruhu a po jeho pohotovém pokusu se natáhl vyrážečkou Honc, který puk s vypětím všech svých dostupných sil a trochou štěstíčka vytáhl bravurním zákrokem na tyč. K dramatičnosti zápasu přispěl i hlavní rozhodčí zápasu, který po tvrdém zákroku na jednoho z Rebelů nechal pokračovat ve hře a k zakončení se dostal Vacek, jehož pokus se mezi tři tyče nevešel. Vešel se tam však projektil Václava Pecna, jemuž nabil David Kozlík a domácí obránce přes clonícího Jelínka poslal puk za Honcova záda.

3. třetina

Rebelové dohrávali na začátku třetí části přesilovou hru, kterou dokázali využít. Trio Jan Kubát - Martin Jelínek - David Kozlík předvedlo ukázkovou akci, která připomínala sovětské kombinace v dobách své největší slávy, zakončenou střelou posledního jmenovaného přesně k levé tyči Honcovy svatyně. Domácí lehce polevili a dovolili svému soupeři dvě střelecké příležitosti, ale Zvolánkovy betony zůstaly nepokořené. Hra upadla v průběhu třetí části do menší letargie. Rebelové zahrávali krátce před polovinou třetí části přesilovou hru, ale několikrát dobře zasáhl Honc v bráně Velkých Popovic a jednou se domácí sami zbrzdili zakázaným uvolněním. Vyloučení přibylo také na straně domácích, když si šel za katr sednout Dundáček. Dobrou střelou se prezentoval Vilímek, ale brankář Zvolánek puk vytěsnil svou vyrážečkou.

Rebelové nevyužili početní výhodu, ale to je nemuselo mrzet, jelikož tvrdou ránu Václava Němce od modré tečoval mezi kruhy mimo dosah brankáře Slavoje Martin Jelínek. Další zářez si mohl připsat do svých statistik obránce, jenž dnes kvůli nedostatku hráčů nastoupil v útoku, Filip Dundáček, ale na brankovišti zvedl puk až přes horní tyčku Honcovy brány. Sedmou branku mohl vzápětí přidat také Erik Novák, jenž v samostatném nájezdu svůj blafák nezakončil ideálně a s pukem zamířil mimo tři tyče. Rebelové tedy dokázali udolat svého soupeře ve vysokém poměru, díky klopýtnutí Hradce Králové s poslední Kobrou si vypracovali na čele již pětibrankový náskok a přibližují se stále rychleji baráži o extraligu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Pavel Ambrož 0 0 0 0 2
Filip Dundáček 1 0 1 0 4
Martin Hynek 0 1 1 0 0
Tomáš Chlubna 0 1 1 0 0
Martin Jelínek 1 1 2 0 0
David Kozlík 1 2 3 0 0
Martin Kříž 0 0 0 0 0
Jan Kubát 1 1 2 0 0
Petr Kuchta 1 1 2 0 0
Jiří Musil 0 0 0 0 0
Marek Němec 0 0 0 0 4
Václav Němec 0 2 2 0 0
Erik Novák 0 0 0 0 0
Václav Pecen 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Zvolánek 60 2 2 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

27. kolo, pátek 27.1.2012 od  
6:2
(3:1, 1:1, 2:0)
Havl. Brod - Vel. Popovice
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: . Rozhodčí: Zdeněk Pokorný - Martin Musil, Lukáš Rampír. Vyloučení: 4:7. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: -. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, .

Sestavy

Havl. Brod

Zvolánek (Vaněček) - Vác. Němec (C), J. Musil (A), Ambrož, Pecen (A), Kříž - Jelínek, Kuchta, Kozlík, Kubát, Dundáček,, E. Novák, Chlubna, M. Němec

Vel. Popovice

Honc - Kautský, Janáč, Vencovský, Šmicr, Srdínko, Krčma, Jeništa (C), Kabíček, Vilímek, Skřivánek, Vacek, Rejna (A), T. Hynek, Řezáček (A), Farbula, O. Němec

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu