29. 11. 2010 | Pavel Buňat

První liga pokračuje již v pondělí! Do Kotliny přijede Tábor

První liga nabrala pořádně rychlé tempo. Už v pondělí 29. listopadu je na programu další kolo, v pořadí třiadvacáté. A pozor! Utkání se bude hrát opět v havlíčkobrodské Kotlině, na svěřence trenérů Petra Nováka a Jaroslava Benáka čekají Kohouti z Tábora, kterým mají Rebelové co vracet. V prvním měření sil totiž přišli o vedení 3:0 a ze zápasu nakonec brali jen bod. V pondělí od 17.30 hod mají možnost svoje zaváhání napravit.

Havlíčkův Brod po dvaadvacátém kole, v němž doma nebodoval, musel přenechat čtvrté místo v prvoligové tabulce hokejistům Hradce Králové. O jeden bod navíc Rebely ještě přeskočil Beroun, Brod se tak propadl na průběžné šesté místo. Na Hradec Králové ztrácí pouhé 2 body, na první Chomutov už ale bodů 12.

Tábor v sezoně 2010/2011

Tábor neprožívá lehkou sezonu. Od samého začátku mají Kohouti existenční problémy, které jistě straší nejednoho prvoligového fanouška. Problémy však táborské hokejisty semkly a jejich dosavadní výsledky nejsou vůbec špatné. O čemž se ostatní přesvědčili i Rebelové. Vyprávět by ovšem mohli třeba i hokejisté Znojma, Třebíče či Jihlavy. Dukla s Táborem dokonce nebodovala ani v jednom zápase. Jihočeši prozatím dokázali ze svých zápasů vytěžit 30 bodů, což jim průběžně stačí na desátou příčku. Kohouty však také pochopitelně potkaly i horší zápasy, přičemž vypíchnout musím především první duel s Kadaní, jenž svěřenci Vladimíra Kýhose prohráli vysoko 1:8.

Minulé kolo

Sobotní podvečer v Havlíčkově Brodě se nesl v duchu hokeje, a to ne ledajakého. Kotlina totiž zhlédla utkání mezi krajskými rivaly – Havlíčkovým Brodem a Třebíčí. První třetina byla útočná a velmi vyrovnaná. Oba celky se probíjely do útočných pásem a zatápěly brankářům. O něco šťastnější byli hosté, kteří šli zásluhou Obdržálka do vedení. Suchan inkasoval po dorážce třebíčského forvarda.

A o mnoho se nelišila ani druhá část. V té diváci neviděli ani jednu branku, a Třebíč tak šla do třetí třetiny s vidinou tříbodového zisku. Tu jí mohl sebrat Martin Ondráček, který byl faulován při samostatném úniku a rozhodčí Svoboda nařídil trestné střílení. Klíčový moment zápasu však lépe zvládl skvěle chytající brankář Francouz.

„Věděli jsme, že Třebíč bude mít dobrého brankáře. Soupeř výborně bránil, nepouštěl nás k naší hře a my jsme se s jeho hrou nedokázali vyrovnat. A když už jsme se prosadili, tak nás vychytal skvělý Francouz,“ uznal po zápase kvality třebíčského gólmana Petr Novák. I přes veškerou snahu domácích o vyrovnání to ale byla paradoxně zase Třebíč, která se radovala z gólu. V 50. minutě si Suchana položil Lukáš Nahodil a nemýlil se.

Ani další atak domácích a hra bez brankáře už k ničemu nevedly, Třebíč si odvezla 3 body za výhru 2:0. „Mrzí nás to, protože jsme chtěli nějaké body vybojovat, ale nedá se nic dělat, musíme se soustředit na další zápas,“ prohlásil na tiskové konferenci trenér domácích.

Téměř stejnou podívanou nabídlo i utkání mezi Táborem a Jihlavou. Jen s tím rozdílem, že šťastnější byli v tomto případě domácí Kohouti. Hokej se hrál také vyrovnaný a nechyběly ani gólové šance na obou stranách. V první části však táborský stadion gól neviděl. Přišel až krátce před polovinou zápasu. V osmadvacáté minutě prokličkoval mezi jihlavskými beky Jan Horáček a střelou pod víko otevřel skóre.

Za stavu 1:0 se druhá třetina již dohrála, do té třetí Dukla vstupovala s odhodláním vyrovnat, čekala jí však velmi studená sprcha. Uplynulo sotva 50 vteřin a ostrostřelec Zdeněk Šperger překonal Řehoře střelou z mezikruží. Jihlava podobně jako Havlíčkův Brod už se skórem nic dokázat neudělala a také ona vyšla v sobotním kole bodově naprázdno. Z toho těžil především Chomutov, zaváhalo totiž i Ústí nad Labem, a KLH tak navýšil svůj náskok na čele tabulky už na šest bodů.

První vzájemný souboj

Duel v Táboře měli Rebelové rozehraný naprosto výborně. Ve 37. minutě vedli po gólech Meidla, Třetiny a Šenkeříka pohodlně 3:0, domácí však rychle snížili zásluhou Kostourka na 1:3, což se později ukázalo jako klíčový moment zápasu. Branka v závěru třetiny totiž Kohouty nakopla ke skvělému obratu. Ve 45. minutě skóroval Kudrna a domácí stadion byl na nohou. Tábor tlačil, seč mu síly stačily, ale Brod dlouho odolával. Vyrovnat se ale přeci jenom družině Vladimíra Kýhose podařilo, a to až těsně před koncem normální hrací doby. Postaral se o to střelou o tyč Jaroslav Kocar. O vítězi pak rozhodly až samostatné nájezdy, v nichž uspěli domácí, čímž uhájili dva body v téměř ztraceném utkání.

Táborský kádr

Martin Štrba, Ivan Padělek, Milan Kostourek a Zdeněk Šperger – čtveřice útočníků, jež letos táhne Tábor. Štrba má na svém kontě 15 kanadských bodů (4 + 11), což je mimochodem o 15 bodů méně, než nasbírali havlíčkobrodští Vojtěch Němec či Miroslav Třetina. Zbylí tři hráči nasbírali vždy o jeden kanadský bod méně než ten předchozí, a to v pořadí, v jakém jsou uvedeni. Když k tomu přidáme skvělou práci produktivního beka Kamila Černého, tak má trenér Vladimír Kýhos k dispozici minimálně jednu velmi nebezpečnou pětku.

V brance můžeme očekávat pětadvacetiletého Jakuba Čecha, bývalého mládežnického reprezentanta, jenž má zkušenosti i z nejvyšší soutěže ČR. A letos válí i v první lize. Odchytal už 19 zápasů a jeho úspěšnost zákroků dosahuje k 92,59%. V případě Čechovy absence bude připraven Dominik Halmoši.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu