17. 2. 2012 | Pavel Buňat

K poslednímu derby základní části přijede do Kotliny našlápnutá Třebíč

Boj o play-off pokračuje. Po prohře v Litoměřicích budou havlíčkobrodští hokejisté čelit dalšímu soupeři, který se tlačí na poslední postupová místa. Tentokrát budou mít Rebelové výhodu domácího ledu, kde v sobotu 18. února přivítají SK Horáckou Slavii Třebíč. Regionální rival se aktuálně nachází ve skvělém zápasovém rozpoložení, již sedmkrát za sebou zvítězil a se stejným cílem bude určitě chtít vyrukovat i v Havlíčkově Brodě. Případná výhra by ho totiž poprvé v sezoně výrazně přiblížila k postupovým pozicím. Poslední derby základní části začíná v tradičních 17 hodin.

znak týmu znak týmu
19-3-4-23 bilance 13-7-10-18
7., 67 bodů umístění 10., 63 bodů
139:159 skóre 127:153
8:0 (Jihlava) nejvyšší výhra 7:0 (Litoměřice)
0:5 (Ústí, Benátky, Beroun) nejvyšší prohra 2:8 (Litoměřice)
4 utkání bez vstřelené branky 3
3 utkání bez inkasované branky 5
Vojtěch Němec 43 bodů (14+29) nejproduktivnější hráč David Dolníček 37 bodů (16+21)
Milan Kostourek,
Jan Semorád, oba 15 gólů
nejlepší střelec David Dolníček 16 gólů
Vojtěch Němec 29 asistencí nejlepší nahrávač David Dolníček 21 asistencí
Marian Morava 20 bodů (1+19) nejproduktivnější obránce David Rangl 18 bodů (6+10)
Vojtěch Němec +19 nejlepší hráč v +/- David Dolníček +10
Tomáš Protivný -17 nejhorší hráč v +/- Lukáš Sláma -20
Marian Morava 148 minut nejtrestanější hráč David Dolníček 61 minut
Jaroslav Suchan 91,45 %
Stanislav Neruda 91,30 %
Daniel Dolejš 87,80%
úspěšnost brankářů Šimon Hrubec 93,23%
Martin Štefl 90,48%
Jaroslav Suchan 3,17
Stanislav Neruda 3,31
Daniel Dolejš 5,00
průměr inkasovaných gólů na zápas Šimon Hrubec 2,66
Martin Štefl 3,33

SK Horácká Slavia Třebíč

Posledních 5 zápasů
TRE - Jihlava 2:0
Kadaň - TRE 2:4
TRE – Litoměřice 7:0
TRE - Šumperk 3:2sn
Benátky - TRE odloženo

S Třebíčí už se letos příliš nepočítalo. Pravděpodobně málokdo čekal, že tým, který se dlouho nacházel až na samotném chvostu tabulky a ještě ve 42. kole mu patřila předposlední příčka, se v závěru základní části zapojí do bojů o účast v play-off. Opak je pravdou. Horáci vyhráli posledních sedm kol a stoupají tabulkou směrem vzhůru. Na osmé místo ztrácí jenom 4 body, a to mají ještě jedno utkání k dobru. Třebíčské tažení z posledních kol odnesla například Olomouc (3:5), regionální soupeř z Jihlavy (0:2) nebo Litoměřice, které se vrátily s debaklem 0:7.
K minulému kolu měly do Třebíče přijet Benátky nad Jizerou, jenže k utkání se z důvodu nepříznivé počasí nedostavily. Zápas byl odložen na úterý 21. února. To pro tým z Vysočiny znamená pořádně nahuštěný program. Během pěti dnů je čeká vysoký počet čtyř zápasů.

Nejvýraznější ikonou a zároveň největším tahounem je letos dlouholetý hráč klubu David Dolníček. Zkušený forvard vládne klubovým statistikám, je nejlepším střelcem i nahrávačem s celkovým počtem 37 (16+21) kanadských bodů. Sedmibodovou ztrátu má Marek Laš, jako další následuje s 20 body mladý talent Vilém Burian, jehož můžeme dobře znát z dresu extraligových Českých Budějovic, a výčet nejlepších útočníků uzavírá Martin Čech (14 bodů).
Mezi obránci výrazně vyčnívá David Rangl - se šesti góly a deseti asistencemi patří k dvacítce nejlepších ligových zadáků. K výrazným tvářím patří i třinecký mladík Jakub Kania, Vladimír Brož nebo Lukáš Sláma, nejzkušenější článek třebíčské obrany.
Největší zbraň se skrývá mezi tyčemi. Nejenže Šimon Hrubec odchytal závratný počet 45 zápasů, 5krát udržel čisté konto, ale především s úspěšností 93,23% je aktuálně druhým nejlepším gólmanem první ligy. Záda mu kryje Martin Štefl.

Závěr přestupového období přinesl několik zajímavých změn v třebíčském kádru. Z extraligových mužstev získal formou střídavých startů pětici hráčů. Zároveň v nejvyšší lize budou z Horácké Slavie vypomáhat tři hráči, a to včetně kapitána Dolníčka.

Příchody do HST

Brankář Pavel Kantor - střídavý start z HC Mountfield
Brankář Jakub Sedláček - střídavý start z HC PSG Zlín
Útočník Patrik Petruška - střídavý start z HC Plzeň 1929
Obránce Michael Janota - střídavý start z HC PSG Zlín
Obránce Lukáš Buchta - střídavý start z HC PSG Zlín

Střídavé starty hráčů HST do extraligy

Útočník Tomáš Vondráček – střídavý start do Komety Brno
Martin Dočekal - střídavý start do HC PSG Zlín
David Dolníček - střídavý start do HC PSG Zlín

Konec střídavých startů

David Ostřížek – konec hostování z HC Oceláři Třinec
Lukáš Havel - konec hostování z HC Oceláři Třinec

Největší hvězdy

Šimon Hrubec (B)

Šimon Hrubec
Do kolotoče seniorského hokeje se dostal už před dvěma sezonami, prošel týmem Písku, Tábora a Českých Budějovic, odkud zamířil formou střídavých startů právě na Vysočinu. Odchytal úctyhodných 45 zápasů a průměr úspěšnosti zákroků drží nad hranicí 93%. V současnosti je velkou ikonou třebíčského mužstva. Letos odchytal již 2733 minut, což ho jasně řadí na pozici nevytěžovanějšího brankáře ligy.

David Dolníček (Ú)

Dvaatřicetiletý kapitán mužstva hraje za Třebíč již desátou sezonu a vypadá to, že by mohla být co do počtu kanadských bodů jednou z nejbohatší v jeho kariéře. Osobní maximum 36 bodů již překonal, trefil se už 16krát a na dalších 21 branek přihrál, momentálně je nejproduktivnějším hráčem Horáků. Dříve působil v Jihlavě, Pelhřimově nebo ve Žďáru nad Sázavou.

David Rangl (O)

Teprve třiadvacetiletý David Rangl zažívá velmi povedenou sezonu. Jeho 6 vstřelených branek by mu záviděl jistě nejeden útočník. Produktivní zadák má na kontě celkově 16 bodů, a je tak nejlepším obráncem klubu. V minulých sezonách působil ve Znojmě, Havířově, a zahrál si dokonce i nejvyšší tuzemskou soutěž v dresu Třince. Ve věku šestnácti a sedmnácti let se dostal do mládežnického výběru reprezentace ČR.

Komu se proti Třebíči letos daří?

Jan Semorad (Ú)


Zápasy: 3
Kan. body: 5 (4+1)

Vojtěch Němec (Ú)


Zápasy: 3
Kan. body: 5 (1+4)

Milan Kostourek (Ú)


Zápasy: 3
Kan. body: 3 (2+1)

Vzájemná bilance

Video-ohlédnutí


Od opětovného postupu Havlíčkova Brodu do I. ligy se oba soupeři v ligových zápasech utkali 17krát. Lépe se dařilo Rebelům, kteří zaznamenali 11 vítězství, z toho 9 v základní hrací době. Zajímavostí je, že hned osm zápasů skončilo s nulou na kontě jednoho z týmů. Havlíčkův Brod čistý štít proti Horákům udržel 5krát. Nejvýraznějším výsledek je výhra 7:0, která se zrodila hned dvakrát, a to na obou stranách.

Počet odehraných zápasů: 17
Bilance: 9-2-1-5
Výsledky: 6:3, 2:0, 3:4, 4:3sn, 0:7, 2:0, 4:1, 3:0, 7:5, 7:0, 0:3, 2:0, 4:3p, 0:2, 4:6. 3:4sn, 5:3
Skóre: 56:44

Letošní zápasy

Rebelové začali letošní bilanci s Třebíčí poněkud rozpačitě. Nejprve na jejím ledě prohráli po přestřelce 4:6, v Kotlině jim pak k výhře nestačilo ani vedení 3:0 po třinácti minutách. Soupeř nakonec utkání otočil a odvezl si dva body za vítězství po nájezdech. Chuť si spravili až v odvetném utkání. Díky čtyřem brankám ve třetí části zvítězili 5:3.

Třebíč - Havl. Brod 6:4
Havl. Brod – Třebíč 3:4sn
Třebíč - Havl. Brod 3:5

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu