25. 2. 2012 | Ladislav Vácha

Bitva s Piráty už se blíží, rozhodne ji souboj mezi tyčemi?

Mrštnost, dobré čtení hry, postřeh, ale hlavně nervy ze železa. To jsou některé z vlastností, které potřebuje každý hokejový brankář k tomu, aby ve svém řemeslu obstál. A v prestižním play-off, kde je na maskované muže vyvíjen ještě větší tlak, to platí dvojnásob. Rebelové se již od začátku příštího týdne utkají s chomutovskými Piráty ve vyřazovacích bojích a už teď je jisté, že brankáři obou táborů znovu ponesou na svých bedrech vekou zodpovědnost. A právě jejich výkony mohou být v konečném zúčtování tím, co bude rozhodovat o vítězi a poraženém.

Piráti Chomutov

Miroslav Hanuljak

Novou prvoligovou sezonu odstartoval jako dvojka. Už ve druhém kole na ledě Havlíčkova Brodu, kde Piráti prohráli 4:5, se však dostal mezi tyče. Nakonec odchytal naprostou většinu základní části a počínal si vskutku skvěle, když byl oporou svého týmu. Navíc se dokázal blýsknout i dvěma čistými konty, když svými zákroky vymazal střelce Mostu a Kadaně.
Milan Řehoř

Dlouholetá opora jihlavské Dukly, jež si vyzkoušela v Třinci dokonce i nejvyšší soutěž, se v brance Severočechů zatím příliš neohřála, k čemuž hodně přispělo nepovedené vystoupení zkušeného gólmana v Havlíčkově Brodě. Mužem číslo jedno v brankovišti Pirátů se stal Miroslav Hanuljak a Milan Řehoř se přesunul do nedaleké Kadaně, kde se mu dařilo velmi dobře. Tento tým dlouho držel ve hře o účast v prestižním play-off.
Tomáš Duba

Nejnovější posila, jež do pirátského přístavu zamířila ze slovenského Popradu, který hraje prestižní KHL. Třicetiletý muž s maskou však na svou premiéru v chomutovském dresu nebude vzpomínat v dobrém, protože střelci Hradce Králové s ním neměli slitování a vyhnali ho po jediné odchytané třetině na střídačku. Ze studené sprchy se však rychle oklepal a v dalším utkání se zaskvěl vychytanou nulou v souboji s Olomoucí.

Poznámka: Zařazeni gólmani, kteří odchytali alespoň 60 minut.

HC Rebel Havlíčkův Brod

Jaroslav Suchan

Jednatřicetiletý gólman měl mezi tyčemi zastávat post jedničky, ale v prvním utkání dostal důvěru jeho parťák Neruda, který se blýskl skvělým výkonem a čistým kontem. Své největší šance se dočkal v závěru základní části a díky výtečné formě pomohl Rebelům do play-off, přičemž vychytal jednu nulu. Dá se očekávat, že i v bitvě s Piráty se na něj bude spoléhat.
Stanislav Neruda

Dostal šanci v prvním utkání proti Šumperku a čistým kontem ukázal, že v sedmatřiceti letech na druhou nejvyšší soutěž pořád stačí a je schopen odvádět spolehlivé výkony i nadále. Jeho velmi dobrou formu však přibrzdila zranění, při nichž se dostali mezi tyče jeho maskovaní parťáci. Zaskvěl se dvěma "shutouty", přičemž hlavně na ten proti Jihlavě (8:0) bude asi vzpomínat s úsměvem. Aktuálně marodí s poraněným kotníkem.
Daniel Dolejš

Velká brankářská naděje našeho klubu, jež se už 2x objevila v dresu brodského A-mužstva (v přípravě Šumperk 7:3, v soutěži Ústí n. L. 0:5). Premiéra v 1. lize dospělých a ještě proti lídrovi tabulky, to byl pořádný křest ohněm. Popasoval se s ním však i přes 5 branek ve své síti skvěle. Má nejlepší úspěšnost zásahů v extralize st. dorostu, patří k oporám druholigového Pelhřimova a bojuje o svou účast na MS do 18-let.

Havlíčkův Brod/Chomutov

Jarno Laitinen

Jarno Laitinen

Zajímavým pojítkem mezi soupeři, kteří se utkají hned v 1. kole vyřazovacích bojů, je finský gólman Jarno Laitinen. Ten nejdříve zamířil do Havlíčkova Brodu, kde pomáhal řešit problémy, které se vyskytly díky zdravotním problémům Jaroslava Suchana i Stanislava Nerudy. A vedlo se mu opravdu výborně, spolehlivými výkony byl oporou a vydatně pomohl k zisku cenných bodů do prvoligové tabulky. Aby toho nebylo málo, debut si v havlíčkobrodském dresu odbyl právě na kluzišti Pirátů. Následně se však přesunul do Chomutova. Na severu Čech toho však moc neodchytal, mezi tyče se postavil jen ve dvou prvoligových duelech. Opět se sice mezi nabitou konkurencí druhé nejvyšší české soutěže neztratil, ale z kádru Pirátů odešel hledat hokejové štěstí jinam.

Srovnání nejvytíženějších gólmanů

Jaroslav Suchan x Miroslav Hanuljak

znak týmu znak týmu
1220 odchytané minuty 2023
22 odehrané zápasy 34
59 obdržené góly 67
664 počet zásahů 795
4 trestné minuty 2
2,90 pr. in. góly/záp. 1,99
1 čistá konta 2
91,84 % úspěšnost zákroků 92,24 %

Stanislav Neruda x Milan Řehoř

znak týmu znak týmu
1124 odchytané minuty 1424
22 odehrané zápasy 25
62 obdržené góly 65
651 počet zásahů 689
4 trestné minuty 12
3,31 pr. in. góly/záp. 2,74
2 čistá konta 3
91,30 % úspěšnost zákroků 91,38 %

Celková bilance

Brankář:                    Tým    OM    Z   SO   Pr.   Úsp.  
Jaroslav Suchan             HBR  1220  664   1   2,90  91,84
Stanislav Neruda            HBR  1124  651   2   3,31  91,30
Daniel Dolejš               HBR    60   36   0   5,00  87,80 
Miroslav Hanuljak           CHM  2023  795   2   1,99  92,24
Milan Řehoř                 CHM  1424  689   3   2,74  91,38
Tomáš Duba                  CHM   278  121   1   2,59  90,98
Jarno Laitinen              HBR   730  394   0   2,79  92,06
                            CHM   120   48   0   2,50  90,57
Vysvětlivky k tabulce:
OM - odchytané minuty
Z - počet zásahů
SO - čistá konta
Pr. - průměr obdržených branek na zápas
Úsp. - úspěšnost zákroků (v %)

Foto:
sportovninoviny.cz
Zdeněk Špinka, chomutovsky.denik.cz
piratichomutov.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu