24. 2. 2012 | Richard Wagner

„Musím říct, že to byla pořádná rána,“ říká o svém zranění Tomáš Cejpek

Mladší dorostenci po zápase v Pardubicích nebyli posmutnělí jen z prohry 2:5, ale také z nepříjemného zranění jejich spoluhráče a kamaráda Tomáše Cejpka. Ten se po nárazu na mantinel od pardubického hráče ocitl na ledě. Cejpek byl odvezen do nemocnice, odkud díky svému otci putoval domů do Havlíčkova Brodu. V následujících řádcích najdete podrobnosti o jeho zdravotním stavu a ještě něco víc.


Zraněný útočník:
Tomáš Cejpek

Narozen: 20.11.1997
Výška: 175 cm
Váha: 65 kg
Číslo dresu: 20
Pozice: útočník
Hůl: pravá
Minulá působiště: -
Současná vizitka:
Odehrané zápasy: 10
Kanadské body: 0 (0+0)
Účast na ledě: -6
Trestné minuty: 2

Běžela dvaapadesátá minuta, když pardubický hráč Martin Hlaváček drsně narazil Cejpka na mantinel. Ten se skácel k ledu a byl odvezen do pardubické nemocnice. Zde podstoupil základní ošetření a jen díky přítomnosti svého otce se ještě ten den vrátil do města, jehož ikonou je Karel Havlíček Borovský.

O jaký druh zranění se jedná a jak moc je vážné?
Jedná se o lehký otřes mozku a mám také drobnější poruchu páteře. Zranění samo o sobě není tolik vážné, ale díky té páteři mám krční límec.

Jak se ti toto zranění přihodilo?
Bojoval jsem u mantinelu o puk a pardubický hráč (Martin Hlaváček – pozn. red.) do mě zezadu tvrdě narazil. Musím říci, že to byla pořádná rána.

Jak dlouhá bude rekonvalescence, stihneš ještě letos nastoupit?
Týden se budu ještě uzdravovat a pak jdu na kontrolu. A jestli ještě nastoupím? Tak to uvidím zřejmě po té kontrole.

Jak hodnotíš své prozatímní výkony v letošní sezoně?
Svůj výkon hodnotím podle asi pěti odehraných zápasů (Cejpek hraje svou první sezonu mezi mladšími dorostenci – pozn. red.). Myslím si, že jsou docela dobré, ale mohlo by to být samozřejmě i lepší.

Jsi již doma z nemocnice, kolik času jsi tam strávil? A ve které nemocnici se o tebe starali?
Z nemocnice jsem již doma. Hned po úrazu mě odvezla sanitka do pardubické nemocnice, kde jsem strávil asi jednu hodinu. Měl jsem tam sice zůstat do pondělka, ale byl tam přítomen můj otec, který si mě odvezl domů.

Chtěl bys na závěr našeho rozhovoru něco vzkázat svým fanouškům, spoluhráčům,...?
Svým spoluhráčům bych chtěl vzkázat, ať se jim daří.

My bychom chtěli Tomášovi také popřát brzké uzdravení a co nejrychlejší návrat na ledovou plochu. Samozřejmě také nesmí chybět ani přání dalších hokejových úspěchů.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu