24. 2. 2012 | Josef Nudera, Pavel Buňat

Extraliga staršího dorostu: Havířov doma uhájil všechny body

H A V Í Ř O V - Starší dorostenci v honbě za posledními postupovými místy do play-off klopýtli na ledě předposledního týmu skupiny B - v Havířově. Těsné vedení z první části smazali domácí zásluhou Malíka, který proměnil trestné střílení. Krátce nato se Havířovští trefili ještě dvakrát a o výhru je nepřipravilo ani bleskové snížení z hole Beránka. Domácí zasypali mužstvo Rebelů celkově dvaapadesáti pokusy a připsali si možná trochu překvapivé tři body.

Havířov od začátku sváděl s Rebely tuhý boj a jako první ohrozil brankáře Vaněčka Křibík. V 6. minutě všem zatrnulo, když střela Dundáčka, která vletěla do chumlu hráčů před Dohnalem, skončila nakonec mimo branku. V 17. minutě se dostal Hlídek do pěkné pozice, ve které chytnul Dohnal už jasnou branku! Nedlouho na to se hosté opět činili a Dohnal musel opět zasáhnout.

Havířov přestál mírný tlak Rebelů, ale nakonec inkasoval. V 18. minutě ONDŘEJ BERÁNEK k překvapení všech prostřelil Dohnala pěknou střelou po horní tyč – 0:1! Hosté měli v závěru třetiny ještě dost šancí a při poslední akci první periody měl Havířov i štěstí. Ondřej Beránek ujížděl sám na brankáře, ale nakonec Dohnal puk ukryl i s pomocí obránce, který do situace nakonec dojel.

Ve 23. minutě dostal Havířov k dispozici samostatný nájezd a FILIP MALÍK s výhodou naložil dokonale. Povedeným blafákem pod horní tyčku vyrovnal – 1:1. Od 26. minuty se ale děly velké věci! Nejprve se Kotala dostal před Vaněčka a měl před sebou poloodkrytou branku, ale prováhal možnost střelby a volil přihrávku, která už byla zachycena. Ve 27. minutě už ale Havířov vedl. PETR ŠKOLOUD se dostal před branku, kde ležel volný puk. Při signalizovaném trestu se dokázal prosadit z dorážky, a i když hosté protestovali tak marně, branka byla reguélní a platila – 2:1.

Ve 29. minutě potvrdil PETR ŠKOLOUD, že je při střelecké chuti. Projel od středního pásma až před branku soupeře, cestou objel dva hráče a dokonale trefil prostor nad vyrážečkou Vaněčka – 3:1. Hosté se ale vzchopili a dokázali rychle korigovat. Ve 30. minutě z dorážky, procpal puk za Dohnala ONDŘEJ BERÁNEK, a kdyby nesvítilo červené světlo za brankou, tak by si ani diváci tohoto gólu nevšimli. Nic méně dokonalá hra na brankovišti – 3:2.

Ve 35. minutě Marek Němec jen těsně minul branku. Na konci druhé třetiny se oba týmy dostaly do velkých šancí. Nejprve Petr Kuchta nedal do prázdné branky, následně Vaněček vychytal dobrý Kotalův pokus. Na začátku poslední periody se hosté dostali do další velké šance. Šikovná teč Chlubny ale branková nebyla. Ve 47. minutě vybojoval Křibík bleskurychle šanci, vystřelil a puk Vaněček pouze vyrazil, ale nikdo z najíždějících spoluhráčů puk za jeho záda neusměrnil.

V 55. minutě, kdy už se Rebelům krátil čas, natřikrát dorážel Beránek, ale brankář Dohnal Havířov podržel stejně dobře jako tento kotouč. V 57. minutě poslal v akci 2 na 1 Pastrňák krásnou přihrávku Bednářovi do jízdy, Bednář ale trefil pouze konec betonu Vaněčka, zvednout kotouč nahoru byla by to branka, Takto měli hosté ještě šanci.

V poslední minutě to zkusili hosté v šesti, ale nedokázali spolehlivého Dohnala už překonat. Havířov si závěr pohlídal a tlačil se do středního pásma. Zápas rozhodla pasáž, kdy jsme mohli vidět 4 vstřelené branky. Havířov vyhrál a drží alespoň teoretickou naději na vyhnutí se baráži, Rebelové si zkomplikovali boj o play-off.

Autor: Josef Nudera

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Beránek 2 0 2 1 0
Lukáš Brebera 0 0 0 0 0
Filip Dundáček 0 0 0 1 0
Tomáš Dvořák 0 1 1 1 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 0 0
Tomáš Chlubna 0 1 1 1 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Milan Křípal 0 0 0 1 0
Petr Kuchta 0 0 0 -1 4
Dominik Kundrát 0 0 0 0 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 1 0
Jaroslav Meloun 0 0 0 -2 2
Marek Němec 0 0 0 0 0
Daniel Vosyka 0 0 0 -1 2
Radim Zohorna 0 0 0 -1 0
Radim Žuček 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 59 52 3 49 94,23 0 0

Ohlasy k utkání

41.. kolo, pátek 24.2.2012 od 18:00
3:2
(0:1, 3:1, 0:0)
Havířov - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 23. Malík (TS), 27. Školoud (Křibík), 29. Školoud (Vyčesaný) - 18. Beránek (Dvořák), 30. Beránek (Chlubna). Rozhodčí: Husička, Kubičík - Laczko, Škrobák. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 52:37. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Sestavy

Havířov

Dohnal (Tomšů) - Jonáš, Potočný, Chroboček, Bahounek, Weisser, Staš, Flamík, Graca, Kotala, Matěj, Pastrňák, Klečka, Synek, Stanislav, Malík, Křibík, Vyčesaný, Školoud, Bednář

Havl. Brod

Vaněček (Jeřábek) - Žuček, Dvořák, Křípal, Meloun, Krajcigr, Dundáček, Vosyka, Kuchta, Zohorna, Hlídek, Chlubna, Brebera, Ludvík, Krajhanzl, Kundrát, Beránek, Němec

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu