3. 3. 2012 | Ladislav Vácha

Zaměřeno na havlíčkobrodské Rebely, #1, Aleš Knesl

Rozhodně na sebe nestrhává pozornost útočnými výlety, ale spíše odvádí na ledě „černou práci“. I když to tak možná na první pohled nevypadá, v páteční bitvě s Piráty patřil mezi klíčové muže Rebelů. prezentoval se zodpovědným výkonem s minimem chyb, přičemž předvedl dva skvělé obranné zákroky, jimiž uhasil velké nebezpečí. Ptáte se, o kom je řeč? Z havlíčkobrodského tábora jsme se zaměřili na obránce Aleše Knesla.

Aleš Knesl pohledem statistik:

Ice-time: 12:08 (1.tř. 4:07, 2.tř. 4:51, 3.tř. 3:10)
Vstřelené góly: 0
Asistence: 0
Trestné minuty: 0
Účast na ledě: +1
Nahrávky: 10
Vybojované puky: 3
Ztracené puky: 1
Střely na branku: 1
Střely mimo branku: 3

Největší momenty Aleše Knesla:

4. minuta:
Byl na ledě ve chvíli, kdy jeho kolega Morava vyrovnal na 1:1.

10. minuta:
Při přesilovce svého týmu střílel od modré čáry, ale jeho pokus zblokovala chomutovská obrana.

15. minuta:
V útočném pásmu pálil bez přípravy mezi kruhy, ale zlomil hůl. Vzápětí se musel rychle vracet při soupeřovu přečíslení 2 na 1, při němž si v prostoru před gólmanem Suchanem lehl na led. Zmařil tak kličku obránci Macháčkovi, který by přihrával do gólové šance osamocenému Petru Jírovi, a sklidil tak z ochozů zasloužené ovace. Se svými spoluhráči potom nebezpečí zažehnali úplně.

29. minuta:
Při obléhání brankáře Řehoře si povyjel do volného prostoru u modré čáry a vypálil, jeho projektil byl však soupeřovou obranou vyražen mezi kruhy do ochranné sítě.

36. minuta:
Opět se pohyboval v ledovém kolbišti, když jeho tým vstřelil gól.

41. minuta:
Trochu více si sjel doprostřed hřiště a následně musel zařadit rychlou zpátečku, protože se ze strany tlačil do koncovky Lukáš Endál. Na poslední chvíli zamezil hrozící pohromě obětavou rybičkou a exbrodskému útočníkovi, který vzápětí upadl do Suchanovy branky, vypíchl z hole puk.

45. minuta:
V obranném pásmu si vyměnil puk s Marianem Moravou, po čemž krásným pasem vysunul do útoku Václava Meidla, který nakonec neuspěl.

53. minuta:
Opřel se do puku bez přípravy na modré čáře a tentokrát mířil přesně, ale kotouč vyrazil do bezpečí připravený Řehořův beton.

„Měli bychom hrát úplně stejně, možná ještě lépe zezadu.“

Jak byste zhodnotil ze svého pohledu dnešní zápas?
Jsem rád, že jsme vyhráli. Byl to těžký zápas. Je škoda, že jsme ztratili ten zápas v Chomutově. Takže spokojenost.

Co jste změnili do dnešního utkání, že jste oproti předešlým duelům uspěli?
Hlavně si myslím, že jsme dali góly. Dobře jsme také bránili střední pásmo.


Důrazný obránce:
Aleš Knesl

Narozen: 5.1.1990
Výška: -
Váha: -
Číslo dresu: 3
Pozice: obránce
Hůl: levá
Minulá působiště: Nymburk, Roudnice nad Labem, Jablonec nad Nisou
Současná vizitka:
Odehrané zápasy: 3
Kanadské body: 0 (0+0)
Účast na ledě: +1
Trestné minuty: 2

Jak byste měli hrát, abyste uspěli i v dalším střetnutí?
Měli bychom hrát úplně stejně, možná ještě lépe zezadu, protože tam bylo pár zmatků. Ale mělo by to vyjít a bylo by to super.

Co bylo podle vás rozhodujícím momentem utkání?
Myslím si, že gól na 3:1.

V první třetině jste zlomil při střele v útočném pásmu hůl. Vracel jste se tak sice bez ní, ale i tak jste dokázal zachytit puk a odrazit nebezpečný útok. Čekal jste, že útočník půjde do kličky?

Čekal jsem to. Byla smůla, že jsem byl mezi kruhy a zlomil hůl. Snažil jsem se vystát přečíslení dva na jednoho, padl jsem mu pod nohy a vyšlo to.

Hned na začátku třetiny jste řešil také těžký moment. Soupeř vysunul nahrávkou na křídlo Lukáše Endála, který si sjížděl ze strany k brance. Vy jste byl za ním a na poslední chvíli jste mu musel skočit pod nohy. Jak byste celou situaci popsal?
Špatně jsme si rozebrali hráče. Dva jsme zůstali na prostředku a na mantinelu zůstal volný hráč. Nezbývalo už nic jiného, zkusil jsem to a vyšlo to.

Foto:

Michaela Luňáčková, hclitomerice.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu