4. 3. 2012 | Luboš Vácha

Z těsné výhry se nakonec radovala Mladá Boleslav

Mladší dorostenci měli na nedělním programu domácí zápas. V Kotlině se představil tým Mladé Boleslavi, se kterým hráli svěřenci trenérů Cachnína a Kraučuka celkem vyrovnaný hokej. O vítězi se však rozhodlo už ve druhé třetině.

Rebelové otevřeli skóre už v první minutě utkání. Mendl zavezl puk do útočného pásma až na levý kruh, odkud jej poslal do prostoru brankoviště, kde stál připravený Patrik Málek, pro kterého nebylo těžké prostřelit puk mezi betony mladoboleslavského gólmana. Celou první část provázela velká aktivita z obou stran. Vyrovnávací gól padl v 16. minutě, kdy se hostům podařilo vyrovnat v početní výhodě. Mladoboleslavští se usadili v útočném pásmu, po sérii kombinací se ke střele dostal Jan Mašek, puk se otřel o hůl jednoho z domácích obránců a putoval do Brožovy sítě.

Prostřední dvacetiminutovku od první vteřiny ovládali spíše hosté. Mladé Boleslavi se dařil přechod do útočného pásma, kde pořádně zaúkolovala domácí defenzivu. Posléze byl sérií projektilů zaměstnán i brankář Růžička. Hokej měl velký spád, hrálo se téměř bez přerušování. Rychlou hru přerušil až gól v havlíčkobrodské síti. Tomáš Tržický si vzal puk, najel si mezi kruhy a vypálil. Nejprve však zazvonila Brožova levá tyč, od které se kotouč odrazil před kasu. Střílející Tržický tak dostal prostor k dorážce, díky které se hosté chopili otěží zápasu.

Velikou šanci na vyrovnání měli domácí hokejisté v úvodu třetí části, kdy se puk dostal do mely před Růžičkou, který však puk vyrazil mimo brankoviště. Další naději přineslo na brodskou střídačku nařízené trestné střílení, které prováděl Osmík. Gólman hostí jej pohodově vychytal. Snaha Rebelů o srovnání byla znát i v posledních minutách utkání, ale značný počet střel končil v Růžičkově pohotové lapačce. Z těsné, ale vybojované výhry se tak nakonec radovali hokejisté Mladé Boleslavi.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bláha 0 0 0 -1 0
David Bušek 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 0 0 0 0 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 0 0
Jiří Kopic 0 0 0 0 0
Jakub Kraučuk 0 0 0 0 0
Matias Mäki 0 1 1 1 0
Patrik Málek 1 0 1 1 0
Dušan Mendl 0 1 1 1 0
Tomáš Nguyen 0 0 0 -1 0
Filip Nováček 0 0 0 0 0
Martin Osmík 0 0 0 0 2
Martin Polák 0 0 0 0 0
Michal Semrád 0 0 0 -1 0
Jan Vacek 0 0 0 0 0
Lukáš Vala 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 53 22 2 20 90,91 0 0

Ohlasy k utkání

31. kolo, neděle 4.3.2012 od  
Havl. Brod
1:2
(1:1, 0:1, 0:0)
Havl. Brod - Ml. Boleslav
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 1. Málek (Mendl) - 16. Mašek (Ďurač), 33. Tržický. Rozhodčí: Oldřich Hejduk - Ondřej Polák, Gabriela Šťastná. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: -. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.

Sestavy

Havl. Brod

Brož (Pešek) - Polák, Vala, Nguyen, Osmík "C", Málek, Jelínek, Klofáč, Vacek, Mendl, Bláha "A", Kopic, Bušek, Kraučuk, M. Semrád, Nováček, Mäki

Ml. Boleslav

Růžička (Prchlík) - F. Semrád, Mašek "A", Krejčík, Vajsejtl, Marček, Vaníček, Faulhammer, Průšek "A", Veselý, Durdil "C", Planý, Žalud, Ďurač, Tržický, Sedmík

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu