4. 3. 2012 | Ladislav Vácha

Patrik Málek: Potřebovali bychom vyhrát a hlavně mít štěstí

Mladší dorostenci pokračují v extraligových bojích, v nichž už mohou hrát v mnohem větším klidu. Šanci už na mistrovský titul sice nemají, ale na druhou stranu si již zajistili účast mezi tuzemskou smetánkou i pro další sezonu. Pro mládežnické kategorie je však typická velká soutěživost a touha předvést se v tom nejlepším světle za každé situace. Ani nedělní utkání proti Mladé Boleslavi tak rozhodně nenudilo. Nakonec se po těsném triumfu radovali Středočeši, kteří slavili těsný triumf 2:1. K pozápasovým ohlasům jsme si poté přizvali brodského útočníka Patrika Málka.


Jediný střelec:
Patrik Málek

Narozen: 26.6.1996
Výška: 162 cm
Váha: 57 kg
Číslo dresu: 11
Pozice: obránce
Hůl: pravá
Minulá působiště: -
Současná vizitka:
Odehrané zápasy: 28
Kanadské body: 7 (4+3)
Účast na ledě: -16
Trestné minuty: 10

Mladí bojovníci z Kotliny měli do zápasu doslova raketový nástup a už v první minutě se ujali těsného vedení. Soupeř však nesložil zbraně a ještě v úvodní dvacetiminutovce vyrovnal. Velmi vyrovnanou partii nakonec rozhodla přesná trefa mladíků z města Škodovky zhruba v půlce střetnutí. „Potřebovali jsme hlavně více bojovnosti a více chodit před bránu,“ zhodnotil duel z pohledu svého týmu Patrik Málek.

Na havlíčkobrodské straně se stal právě on hrdinou a střelcem jediné branky mladých Rebelů, když mu stačilo na přesný zásah pouhých 51 sekund hry. Úspěch sklidil především za svou rychlou orientaci a potřebný důraz. „Matias Mäki mi to dobře nahrál, to bylo hlavní, a šel jsem do tlaku,“ přiblížil s dávkou skromnosti svůj velký moment, přičemž nezapomněl ocenit ani skvělou práci svého spoluhráče.

To, kdo se stane spokojeným vítězem a kdo bude muset skousnout hořkost porážky, nakonec určil nejtěsnější možný rozdíl. Najít tak rozhodující moment nedělního klání nebylo vůbec složitým problémem. „Ten poslední gól, co nám Boleslav dala, to rozhodl,“ měl jasno, kde se lámal chleba, talentovaný útočník.

Oba soupeři svedli od útlého začátku bojovnou a velmi vyrovnanou partii, Mladá Boleslav neměla až do závěrečné sirény vůbec nic jistého. A ptáte se, v čem tkvěl mezi oběma tábory asi největší rozdíl? „V bruslení,“ neváhalo příliš dlouho s poměrně složitou otázkou patnáctileté útočné eso Cachnínova souboru.

Program extraligy mladšího dorostu ještě zdaleka není u svého konce, Havlíčkův Brod ještě čeká porce pěti náročných kol. A hned v tom dalším poměří síly se soupeřem z kategorie nejsilnějších, Kometou Brno, jež obhajuje mistrovský titul z minulého soutěžního ročníku. „Potřebovali bychom vyhrát. Hlavně mít štěstí,“ vyjádřil na závěr své přání host našeho krátkého rozhovoru.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu