11. 3. 2012 | Richard Wagner

Mladší dorostenci začali střílet branky pozdě, tři body tak získaly Budějovice

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Již sedm zápasů trvá bodový půst mladších dorostenců Havlíčkova Brodu. Ti po neúspěchu na ledě Komety Brno přivítali doma soupeře z jihočeské metropole. Mountfield se ve třetí třetině ujal vedení již 4:0, ale Rebelové díky dvěma brankám Filipa Nováčka dokázali snížit. Druhá branka však přišla již příliš pozdě.

1. třetina

Neuběhla ani minuta z úvodní třetiny a na trestnou lavici putoval Zohorna, ale Rebelové hru v oslabení zvládli na výbornou a svému soupeři nedovolili vážnější ohrožení brány. V první vážnější šanci se ocitli domácí hokejisté, konkrétně Lukáš Vala, který se mezi kruhy dostal k puku a zblízka se snažil otevřít gólový účet zápasu. Reprezentační brankář Aleš Sova v dresu Českých Budějovic si však připsal výborný zákrok betony. Oba celky hýřily aktivitou, ale obranné formace spolu s oběma brankáři dominovaly. Mountfield měl možnost další přesilové hry, na trestnou lavici putoval Klofáč, ale Rebelové ani tentokrát nepovolili svému soupeři ohrozit Vaněčka. Dvacet vteřin před koncem první části se na brankovišti dostal k puku Nováček, ale trefil jen betony klouzajícího Sovy.

2. třetina

Druhou třetinu začali hosté ve velkém stylu. Bárta nejprve před bránou trefil zápěstím jen náruč přesouvajícího se Vaněčka, ale o minutu později se Jihočeši již radovali ze vstřelené branky. Smejkala nejprve vychytal svými betony Vaněček, ale puk doklouzal na brankoviště k Tomáši Jáchymovi, který uklidil puk do odkryté klece. Rebelové měli dvě šance na srovnání kroku v početní výhodě, ale jejich pokusy neměly většinou gólové parametry. A když už si střela našla cestu mezi tři tyče, tak narazila na připraveného Sovu. Budějovičtí hokejisté v dalších minutách vyvinuli tlak na Rebely a slavili další úspěch. Fenclova střela projela Vaněčkovi mezi betony a Jiří Ondráček už jen doklepl puk do prázdné brány. Vaněček byl i nadále v permanenci. Nejprve zkazil radost Matouškovi, který střílel z mezikruží, a následně předvedl fantastický zákrok i proti střele Šafáře z pravého kruhu. Domácí muž s maskou se poté musel dvakrát činit v oslabení, ale další radost již Jihočechům nepovolil. Naopak, prosadit se mohli domácí. Bláhu však v samostatném úniku vychytal Sova.

3. třetina

Skóre mohl navýšit krátce po startu závěrečné části Bárta, ale sám před Vaněčkem minul bránu. O chvíli později se však již radovali budějovičtí potřetí. Jáchym nahrál puk na hůl Jiřího Smejkala, který si věděl s pukem rady a překonal Vaněčka. Domácí muž s maskou ukazoval své kvality i při rychlém brejku hostí, ale nakonec se puk dostal na hokejku Tomáše Fencla, který jej pokořil počtvrté. Jenže Rebelové bleskově připravili Sovu o čisté konto. Na pravém křídle ujel Filip Nováček a v pádu dokázal dostat puk za brankovou čáru. Hra se po gólové smršti lehce uklidnila a oba gólmani si mohli odpočinout. Rebelové pak mohli snížit. Vyloučen byl Hlavica, ale Zohorna trefil jen betony Aleše Sovy. Minutu a pět vteřin před koncem se opět zjevil před hostující brankou Zohorna, ale ani tentokrát nedokázal přehodit betony hostujícího gólmana. Nakonec se Rebelové přeci jen prosadili podruhé. Ondráčka nejprve parádně vychytal Vaněček, domácí se ujali puku a po střele Krajcigra se k dorážce dostal Filip Nováček, jenž upravil na konečných 2:4.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 -1 0
Marek Bancíř 0 0 0 1 4
Lukáš Bláha 0 0 0 -2 0
David Bušek 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 0 0 0 0 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -2 2
Jan Krajcigr 0 1 1 1 2
Jakub Kraučuk 0 0 0 0 0
Matias Mäki 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 -2 0
Filip Nováček 2 0 2 2 0
Martin Osmík 0 0 0 -1 2
Martin Polák 0 0 0 -2 0
Michal Semrád 0 0 0 -3 0
Jan Vacek 0 0 0 0 0
Lukáš Vala 0 1 1 0 0
Radim Zohorna 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 60 33 4 29 87,88 0 0

Ohlasy k utkání

33. kolo, neděle 11.3.2012 od  
Havl. Brod
2:4
(0:0, 0:2, 2:2)
Havl. Brod - Č. Budějovice
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 50. Nováček (L. Vala), 60. Nováček (Krajcigr) - 22. Jáchym (Smejkal), 31. Ondráček (Fencl, Smejkal), 49. Smejkal (Jáchym), 50. Fencl (Šulek, Ondráček). Rozhodčí: 50. Nováček (L. Vala), 60. Nováček (Krajcigr) - 22. Jáchym (Smejkal), 31. Ondráček (Fencl, Smejkal), 49. Smejkal (Jáchym), 50. Fencl (Šulek, Ondráček). Vyloučení: 6:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:4, 2:4.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček (Jan Brož I) - Klofáč, Vacek, Bláha "A", Krajcigr "A", Bušek, Bancíř - Polák, L. Vala, Osmík "C", Mendl, Kraučuk, Semrád, Jelínek, Abbrent, Nováček, Mäki, Zohorna

Č. Budějovice

Sova (F. Schwarz) - Stehlík, Šergl, Matoušek, Dudek, Vavřík, Zajíc - Doktor, Bárta, Smejkal "C", Jan Brož II, J. Schwarz, Šulek, Ondráček, Šafář "A", Jáchym "A", Fencl, Hlavica

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu