11. 3. 2012 | Ladislav Vácha

Rostislav Klofáč: Musíme zlepšit koncovku, ta nás trápí nejvíc

Mladší dorostenci v minulém kole předvedli kvalitní a bojovný výkon na kluzišti Komety Brno, jež bude chtít obhájit mistrovský titul z minulé sezony. Na toto povedené vystoupení určitě chtěli navázat i v neděli dopoledne proti dalšímu silnému soupeři, jímž byly České Budějovice. Mladí Rebelové s nimi prohrávali už 0:4, ale nesložili zbraně a tento nepříznivý stav ještě zkorigovali. Utkání jsme následně rozebírali s obráncem Rostislavem Klofáčem.


Talentovaný bek:
Rostislav Klofáč

Narozen: 21.5.1997
Výška: 181 cm
Váha: 78 kg
Číslo dresu: 16
Pozice: obránce
Hůl: levá
Minulá působiště: -
Současná vizitka:
Odehrané zápasy: 28
Kanadské body: 5 (3+2)
Účast na ledě: -19
Trestné minuty: 20

Mladí bojovníci z Kotliny se silným Mountfieldem dlouho drželi krok, po bezbrankovém první dvacetiminutovce se hosté ujali v prostřední části dvoubrankového vedení a v závěrečném dějství zvýšili už na 4:0. Rebelové však nesložili zbraně a dvěma brankami ještě utkání zdramatizovali. „Byli rychlí a hodně se drželi na puku. My jsme neproměňovali šance,“ ohlédl se za duelem Rostislav Klofáč.

Svěřenci trenéra Cachnína sváděli s Jihočechy velmi vyrovnanou partii, ale potýkali se především se špatnou koncovkou. Dokázali si vytvořit spoustu slibných šancí, ale ty, na rozdíl od svého soupeře, nevyužili. A co podle mladého zadáka duel nakonec rozhodlo? „Špatný vstup do zápasu. A hlavně to, že jsme nedávali šance.“

České Budějovice se po celou dobu prezentovaly velkou technickou vyspělostí a snažily se co nejvíce diktovat tempo hry. Jen tím potvrdily, že patří mezi horké kandidáty na zisk titulu mistra republiky. „Hodně se drželi na puku. My jsme udělali nějaké chyby a dostali z toho góly,“ našel největší rozdíl mezi oběma soupeři čtrnáctiletý hokejista.

Mladší dorostenci jsou ze starších mládežnických kategoriích jediní, kdo ještě hraje základní část. Během náročného programu už vyzvali třetí i druhý tým tabulky své skupiny Střed, příště je čeká aktuální lídr z Liberce. Co by měl Havlíčkův Brod do příštího zápasu zlepšit? „Hlavně koncovku, ta nás trápí nejvíc.“

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu