14. 3. 2012 | Luboš Vácha

Představujeme šestici nominovaných na „Mládežníka měsíce”

Měsíc únor je již dávno za námi, a tak je na řadě další část redakční ankety „Mládežník měsíce“. Porota složená ze tří mládežnických redaktorů již vybrala šestici kandidátů na toto ocenění, a to opět ze všech třech kategorií. Naší snahou je představení mladých nadějí havlíčkobrodského hokeje, aby tak vstoupily do povědomí našich čtenářů a příznivců mládeže. Pojďme si tedy představit zmiňovanou šestici adeptů na ocenění.

Všechny hráče hodnotíme bodově, a to ve stupnici od 1 do 6, přičemž 6 bodů náleží nejlepšímu, 1 zcela logicky poslednímu z nominace. Nyní se porota dostává do fáze hlasování o vítězi, jemuž potom předá diplom. Během předávání bude se šťastlivcem následovat krátký rozhovor.
Ještě než se pustíme do představování šestice vyvolených, musíme podotknout, že dosud nezveřejněného mládežníka z ledna známe. Vítěze představíme spolu s hráčem února.

Šestice nominovaných mladíků

Matias Mäki (Ú, MDO)

Matias je velice hbitý útočník, který dokáže bojovat skutečně jako lev. Jeví se jako dobrý bruslař. Ve statistikách svého týmu si jako útočník drží šestou příčku díky získaným jedenácti bodům, které si zasloužil třemi góly a osmi asistencemi.

Tomáš Nguyen (Ú, MDO)

S jeho kvalitami mohou být oba trenéři nadmíru spokojeni. Disponuje totiž velikou šikovností, dobrou střelou a stejně jako Mäki je vynikajícím bruslařem. Tomáš si tedy s 15 body právem drží 1. místo v kanadském bodování. Vsítil 8 branek a na 7 přihrál.

Petr Kuchta (Ú, SDO)

Další z talentovaných hokejistů Havlíčkova Brodu, který se již objevuje i v juniorské kategorii, kde bude vypomáhat v boji o extraligu. Je velice důrazným útočníkem, jemuž se ve starším dorostu podařilo získat 26 bodů z odehraných šestadvaceti zápasů (12+14).

Ondřej Beránek (Ú, SDO)

Další šikovný a talentovaný forvard, který si počínal skvěle. Ondřej neměl vůbec lehkou úlohu, když naskakoval do rozjetého extraligového kolotoče, ale všechno zvládl na výbornou. S Petrem Kuchtou byl v nadstavbové části nejproduktivnějším hráčem ve svém týmu.

Jan Kubát, (Ú, JUN)

Jeho návrat zpět na střídačku brodských juniorů byl příjemným překvapením. Tento útočník se smyslem pro pohlednou kombinační hru občas naskakoval i za mužstvo Světlé nad Sázavou. Na led Kotliny nastoupil v polovině sezóny, ale i tak dokázal vstřelit 9 branek a na stejný počet přihrát. V soubojích o postup do extraligy bude mezi juniory jistě potřebným hráčem.

Daniel Dolejš (B, JUN)

Brankář, o jehož kvalitách ví snad každý nejen z fanoušků mládežnického hokeje. I když patří do soupisky staršího dorostu, letos pravidelně nastupuje mezi tyče juniorky a zřejmě tam díky své slušné formě bude i během baráže. Za zmínku stojí jeho další účast v reprezentaci, kde se popere o účast na MS hráčů do osmnácti let.

Vysvětlivky:

O - obránce, Ú - útočník
MDO - mladší dorost, SDO - starší dorost, JUN - juniorka

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu