19. 3. 2012 | Ladislav Vácha

Václav Adam: Kluky budeme pořád nutit do útočného hokeje

Junioři po ovládnutí základní části skupiny Střed v 1. lize už mohou vyhlížet baráž o nejvyšší soutěž. Na vrchol sezony už mohutně zbrojí. Není divu, čeká je hodně náročný úkol. Účast mezi tuzemskou hokejovou smetánkou si pro příští soutěžní ročník zajistí jen nejlepší ze čtyř soupeřů. Z mladých Rebelů, kteří půjdou do důležité bitvy v plné síle, doslova srší pohodová nálada a velké odhodlání mezi nabitou konkurencí uspět. A ne jinak tomu je i u trenérského tandemu. O dlouhodobé části a nadcházející baráži jsme si povídali s trenérem Václavem Adamem.

Jak byste zhodnotil dosavadní průběh sezony z pohledu vašeho týmu?
Sezona byla určitě úspěšná. Počítali jsme s tím, že asi budeme hrát někde nahoře, což jsme také chtěli. Po minulé sezoně se uskutečnily nějaké odchody, ale myslím si, že se tady s tímhle mančaftem udělal velký kus práce. Kluci pojali zodpovědně jak tréninky, tak zápasy. Nakonec jsme udělali první místo.

Poslední kola vám ve srovnání s těmi předchozími příliš nevyšla, přišly nějaké porážky. Čím to podle vás bylo? Nebylo to třeba trochu tím, že hráči už měli v hlavách, že mají jisté první místo a baráž, a trochu více už se šetřili, aby se před vrcholem sezony nezranili?
Řekl jste to přesně. Po tom zápasu, kdy jsme udělali potřebný bod se Žďárem, se to zlomilo. Trénovali jsme pořád stejně a měli jsme stále stejnou přípravu na zápasy, ale hráči už asi měli v hlavách baráž.

Junioři mají silný útok, takhle se v probíhající sezoně radovali už 180krát

Kteří hráči vás svými výkony nejvíce potěšili, koho byste z týmu vyzvedl?
Určitě se mi nejvíce líbil celý mančaft.

Věnovali jste se už přípravě na jednotlivé soupeře, kteří vás čekají v baráži, například po taktické stránce?
Ty soupeře známe ještě z minulého roku. Hráli jsme proti Ústí, proti Havířovu také. Co se týče Znojma, tak tam byla obměna kádru, ale co máme s trenérem (vedle nás přihlížejícím Jaroslavem Benákem – pozn. red.) informace, tak asi pořád hrají stejný styl hry jako minulý rok. Takže víme, co nás asi čeká.

Když už jsme u té přípravy, tak jak máte s panem Benákem rozdělené kompetence? Je to tak, že má pan Benák jako bývalý skvělý obránce na starosti právě beky?
(do hovoru se vloží trenér Benák a s úsměvem podotkne: „Gólmany mám.“) Přesně tak, pan Benák má na starost beky a já útočníky.

Důležitá je určitě i spolupráce s ostatními trenéry mládežnických mužstev, třeba staršího dorostu. Jak tuto spolupráci zatím hodnotíte?
Určitě dobře. Měli jsme teď ke konci velkou marodku, v podstatě jsme trénovali se šesti hráči. Ale právě díky spolupráci a panu Mariškovi, který nám sem pustil pět kluků, jsme mohli hrát zápasy, aniž bychom je odkládali. Myslím si, že ti kluci nám tady dost pomohli. Takže jedině pozitivně. Teď tady máme kluky do tréninku a počítáme s nimi i na zápasy baráže o extraligu.

Jakou hrou se budete chtít v baráži prezentovat?
Na stylu hry každopádně nic nebudeme měnit. S kolegou vyznáváme útočný hokej, to znamená dva dopředu napadající hráči. I když venku budeme hrát malinko opatrněji, budeme rozlišovat zpracovaný a nezpracovaný kotouč, uzpůsobovat tomu hru. Každopádně budeme kluky pořád nutit do útočného hokeje.

¨

Máte už teď nějakou představu, jak moc se tým změní do příští sezony? A kdo by podle vás už měl na to, aby mohl v další sezoně nastupovat za A-tým?
To je těžké říct, ale myslím si, že dorazovky, ročníky 91, by každopádně alespoň v přípravném období měly dostat všechny šanci v A-týmu. Pak by to samozřejmě záleželo na trenérech. Jsou to pořád brodští hráči a můj názor je, že by šanci měli dostat. Pak je to na nich, jestli tu šanci chytnou za pačesy, nebo ne. Koneckonců první ligu můžou hrát i přes druhou ligu. Ale aby se s nimi pořád počítalo, aby neskončili po juniorce a pak už o nich nikdo nevěděl. To je můj názor.

Hradec Králové byl největším soupeřem, Rebely však ani jednou neporazil

Ještě otázka ohledně brankářů. Bude v baráži chytat Daniel Dolejš?
Uvidíme, jak se klukům bude dařit. Nemůžeme odepisovat ani Jirku Zvolánka, ten nám tady v podstatě tu sezonu udělal. Dan Dolejš teď odchytal ke konci pár zápasů, ale Jirka Zvolánek tady tu sezonu držel, byl to vlastně jediný brankář juniorky.

Víte už teď, jestli budete i v příští sezoně trénovat juniorku?
Ne, ještě nevíme. Smlouvu máme s panem Benákem do konce dubna.

Díky.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu