21. 3. 2012 | Ladislav Vácha

S reprezentačními pozvánkami se dveře netrhnou, šanci má i Jan Wasserbauer

Hokejové soutěže mládeže i dospělých v současné době vrcholí vyřazovacími boji, ale zdaleka ne všechny týmy měly možnost se prestižního play-off zúčastnit a sezona už pro některé z nich skončila. Vystoupení v probíhajícím soutěžním ročníku už mají za sebou všechny kategorie havlíčkobrodských Rebelů kromě juniorky, na níž čeká ostře sledovaná baráž o extraligu. V zápřahu jsou však mládežnické reprezentace, do nichž často dostávají pozvánky mladíci z našeho klubu. Vedle Daniela Dolejše se bude bít o své místo v národním týmu i útočník Jan Wasserbauer, který do Havlíčkova Brodu zamířil z Komety Brno a pravidelně hrál za A-mužstvo.


Talentovaný forvard:
Jan Wasserbauer

Narozen: 5.1.1993
Výška: 181 cm
Váha: 79 kg
Číslo dresu: 34
Pozice: útočník
Hůl: levá
Minulá působiště:
Žďár nad Sázavou, Pardubice

Současná vizitka (CZE):
Odehrané zápasy: 7
Kanadské body: 2 (1+1)
Účast na ledě: +1
Trestné minuty: 2

Česká hokejová reprezentace do 19-ti let rozhodně nezahálí a pokračuje ve svém programu. Po Turnaji pěti, který během února odehrála ve Švýcarsku, na ni čeká další akce. Tentokrát míří od českých hranic východním směrem, zhruba v půlce dubna se představí svěřenci trenéra Juříka v ruském Petrohradu.

Trenéři už zveřejnili širší nominaci, v níž figuruje dohromady 37 hokejistů, mezi nimiž najdeme 5 brankářů, 13 obránců a 19 útočníků. Turnaj začíná až 11. dubna, ale tým se sejde už o pět dříve v Rokycanech, kde se bude připravovat. Stále však probíhají klubové soutěže, a jelikož v hráčském seznamu figuruje i spousta hráčů ze zámoří, konečná soupiska bude známa až 3. dubna. Skvělou zprávou pro náš klub je to, že pozvánku obdržel také devatenáctiletý útočník Jan Wasserbauer.

Ten putoval do Kotliny v lednu z juniorky brněnské Komety, kde nastupoval v extralize. Rozhodně však nepřišel do neznámého prostředí, právě naopak. Vrátil se zpět na „místo činu“, protože celou minulou sezonu odehrál v mládeži Rebelů. Tentokrát se posunul rovnou do prvoligového A-mužstva, kde si vedl skvěle. V základní části stihl 2 asistence a v play-off, kde se bojovníci z Kotliny střetli s Chomutovem, vstřelil dokonce velmi důležitý gól.

Jan Wasserbauer momentálně nepatří k těm, pro které by sezona definitivně skončila. Naopak se těší i teď zápasovému vytížení, když s juniorkou Komety bojuje v prestižním play-off. Zatím naskočil do tří duelů a blýskl se dvěma gólovými nahrávkami. Na závěr se sluší podotknout, že v prostředí reprezentačního výběru není bývalý kapitán staršího dorostu Rebelů v žádném případě zelenáčem. Dres „devatenáctky“ přes sebe navlékl už sedmkrát.

Širší nominace „19“ na Turnaj čtyř (Petrohrad, 11.-14.4.2012):

Brankáři:

Lukáš Horák (HC Litvínov), Jan Lukáš (HC Olomouc), Matěj Machovský (Brampton Battalion), Jaroslav Pavelka (Windsor Spitfires), David Honzík (Victoriaville Tigers)

Obránci:

Ondřej Starý (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Lukáš Kříž (HC Mountfield), Lukáš Chalupa (Tatranští Vlci), Štěpán Jeník, Antonín Růžička (oba HC Slavia Praha), Jan Bittner (HC Litvínov), David Troška (HC Energie Karlovy Vary), Zdeněk Deutsch (HC Vítkovice Steel), Vojtěch Zadražil (HC Dukla Jihlava), Tomáš Pavelka (P.E.I. Rocket), Milan Doudera (Niagara IceDogs), Tomáš Kvapil (HF Lulea), Marek Hrbas (Kamloops Blazers)

Útočníci:

Zdeněk Doležal (HC Sparta Praha), David Březina (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Patrik Urban (Bílí Tygři Liberec), Michal Švihálek, Tomáš Rousek (oba HC Mountfield), Dmitrij Jaškin (HC Slavia Praha), Jakub Novák, Lukáš Novák (oba Piráti Chomutov), Jakub Šrámek, Pavel Písařík (oba HC Litvínov), Petr Koblasa (HC Energie Karlovy Vary), Erik Němec (HC Vítkovice Steel), Martin Frk (Halifax Mooseheads), Matěj Beran (P.E.I. Rocket), Jan Wasserbauer (HC Kometa Brno/HC Rebel Havlíčkův Brod), Lukáš Sedlák (Chicoutimi Sagueneens), Tomáš Hyka (Gatineau Olympiques), Lukáš Králík (Victoria Royals), Petr Beránek (Kingston Frontenacs)

Realizační tým:

Team manager: Petr Komers
Hlavní trenér: Jiří Juřík
Asistenti trenéra: Karel Mlejnek, Miroslav Přerost
Trenér brankářů: Roman Višňák
Hospodář: Leoš Mitáček
Lékař: MUDr. Jaroslav Budín

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu