22. 3. 2012 | Richard Wagner

Mladší dorost po osmi porážkách doma přehrál Hradec Králové

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Mladší dorost se po sérii osmi zápasů bez bodového zisku konečně raduje z výhry. Vítězství nad konkurentem z Hradce Králové se však nerodilo lehce. Rebelové o svém triumfu rozhodli ve druhé třetině, kterou vyhráli 3:1. Jejich úspěch režírovala dvojice Málek - Vala. Oba si zapsali do statistik branku a gólovou nahrávku.

1. třetina

Zápas začali lépe domácí, kteří si také vypracovali první vážnější šanci, ale Bláha si na brankáře Petra nepřišel. Série několika vyloučení, zejména na straně Hradce Králové, pomohla Rebelům k dalším brankovým příležitostem, ale Petr spíše sledoval dění kolem své branky. V polovině prvního dějství se dostal k nebezpečné situaci Jaroš, ale Vaněček včas zasáhl. Krátce před koncem prvního dějství se mohl do vedení dostat opět Hradec, ale překvapivá střela přes obránce trefila jen betony brankáře domácího souboru. Nepříliš pohledná první třetina skončila bezbrankovou remízou.

2. třetina

Hned z kraje třetiny se utrhl Jonáš s Tomášem Zahradníkem, kteří si vyměnili puk, a druhý jmenovaný jej zametl za bezmocného gólmana Rebelů. Hradecká branka odstartovala útočnou parádu a v zápětí bylo srovnáno. Hosté propadli na modré čáře a Rebelové ujížděli 3 na nikoho. Zohorna nalezl na brankovišti Lukáše Valu, který puk prostrčil mezi betony Petra. Překvapivou střelou z úhlu se prezentoval opět Vala, jehož pokus vyrazil gólman jen před sebe, kde stál připravený Daniel Kolouch, který puk prostrčil pod betony hostujícího muže s maskou. Velké šance si vypracovali Hradečtí, ale aktivní Pilaře s Jarošem dokázal zastavit Vaněček.

Do samostatného úniku se následně dostal domácí Málek, ale také pohořel. Následně došlo k výměně brankářů, do branky domácích se postavil Brož. Velkou šanci měl u tyčky stojící Nováček, ale parádní zákrok betonem v podání Dominika Petra donutil diváky v hledišti k potlesku. Hradec také vyměnil brankáře. Dominik Petr odjel z brány poté, co vyrazil lacinou střelu Málka, kterou dorazil za jeho záda Martin Polák. Na jeho místo nastoupil Chour. V závěru třetiny si ještě Voříšek položil Brože, ale ten se převalil a zastavil jeho střelu rukávem.

3. třetina

Třetí třetinu začali velkou šancí Zohorna s Krajcigrem, ale Chour se nadvakrát vyznamenal. Krásnou individuální akcí se prezentoval Patrik Málek, který se proháčkoval až před Choura a zakončil přesně k tyči. Patnáct vteřin na to se mezi kruhy dostal k puku David Jaroš a nejlepší hradecký hráč dnešního zápasu korunoval svůj výkon i krásným gólem, když vymetl horní růžek Brožovy branky. Rebelové si následně poradili s přesilovkou Hradce, když hosty k ničemu nepustili. Závěr zápasu přinesl tři velké šance. Nejprve se mohli hosté dostat na dostřel, ale Malínského únik zlikvidoval Brož ramenem. Neuběhla ani minuta a sám se před brankou ocitl Nguyen, ale Chour byl připraven. Sám jel na branku také Klofáč, ale jeden z obránců mu skočil pod nohy a jeho šanci mu zmařil.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 -1 0
Lukáš Bláha 0 0 0 -1 0
David Bušek 0 0 0 2 0
Tomáš Cejpek 0 0 0 -1 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -1 0
Daniel Kolouch 1 0 1 2 0
Jan Krajcigr 0 0 0 2 0
Jakub Kraučuk 0 1 1 1 0
Jakub Lacina 0 0 0 2 0
Patrik Málek 1 1 2 1 0
Dušan Mendl 0 0 0 1 0
Tomáš Nguyen 0 0 0 0 0
Filip Nováček 0 0 0 0 4
Martin Osmík 0 0 0 0 0
Martin Polák 1 0 1 1 2
Michal Semrád 0 0 0 -1 0
Dominik Suchý 0 0 0 -1 0
Lukáš Vala 1 1 2 2 0
Radim Zohorna 0 1 1 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 26 6 1 5 83,33 0 0
Vítek Vaněček 34 19 1 18 94,74 0 0

Ohlasy k utkání

35. kolo, čtvrtek 22.3.2012 od  
Havl. Brod
4:2
(0:0, 3:1, 1:1)
Havl. Brod - Hr. Králové
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 24. Bláha (Zohorna), 27. Kolouch (Vala), 37. Polák (Málek), 47. Málek (Kraučuk) - 23. Zahradník (Joraš), 48. Jaroš (Miškář). Rozhodčí: Zdeněk Paulík - Petr Kotlík, Ondřej Polák. Vyloučení: 4:6. Bez využití V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 30:25. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček (35. Brož) - Polák "C", Vala, Nguyen, Osmík, Lacina, Málek, Klofáč, Cejpek, Mendl, Bláha, Krajcigr, Bušek, Kraučuk, Semrád, Suchý, Kolouch, Abbrent, Nováček, Zohorna

Hr. Králové

Petr (37. Chour) - Čech, Veselý, Šeda, Havránek, Hylena, Zahradník, Miškář, Malík, Drašnar "C", Hronek, Souček, Voříšek, Pumr, Malínský, Vik, Gančarčík, Bureš, Jaroš, Hejna, Pilař

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu