25. 3. 2012 | Jan Prošek, Pavel Buňat

Junioři v baráži udolali Ústí po nájezdech, Chlubna se trefil čtyřikrát!

Ústí n/L. - Havlíčkobrodští junioři mají za sebou úspěšný vstup do baráže o extraligu. Na úvod dokázali přetlačit Ústecké Lvy na jejich ledě 5:4 po samostatných nájezdech. Utkání se neslo v duchu přetahování o vedení a gólového koncertu Tomáše Chlubny, který do sítě nasázel čtyři góly! Rebelové dokonce drželi nadějné vedení 4:2, soupeř ale dokázal srovnat, a tak na řadu musely přijít až samostatné nájezdy. V nich o výhře rozhodl jediný úspěšný střelec David Kozlík.

Autor reportáže: Jan Prošek

Dlouho očekávaná baráž o juniorskou extraligu začala zápasem mezi Ústím a Havlíčkovým Brodem. Do zápasu vstoupili podstatně lépe hosté, kteří si také připsali první velkou příležitost a tu využili. Jmenovitě skóroval Tomáš Chlubna a poslal „své“ do vedení. Ústečtí se vzpamatovali po inkasované brance velmi brzy, již po několika sekundách musel ukázat své kvality Dolejš v brance Rebelů. Žlutomodří bojovali srdnatě, což přineslo kýžené ovoce. Ve 12. minutě rozjásal domácí hráče a fanoušky Lukáš Holeček a na světelné tabuli svítilo skóre nerozhodné. První třetina přinesla velmi rychlý a pohledný hokej, o zajímavé momenty nouze rozhodně nebyla. Po dvaceti minutách platil stav 1:1.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili domácí nejlépe, jak mohli. Po 57 sekundách rozvlnil síťku za Dolejšem Martin Baránek a Ústí vedlo. Slovan držel jednobrankové vedení velmi dlouhou dobu, ke slovu se dostala precizní hra obranných řad, která nedovolovala nějaké útočně laděné akce. Zápas se změnil v úpornou bitvu, týmy čekaly na to, kdo z nich udělá chybu. Byli to domácí, kteří chybovali. Ve 38. minutě vsítil Tomáš Chlubna dvě branky a jeho spoluhráči jen žasli. Chlubna hrál s takovou lehkostí, že jeho „řádění“ nemělo být ještě u konce.

Havlíčkův Brod vlétl po třetí třetiny jako uragán. Hosté v prvních minutách dominovali, domácí nevěděli, kde jim hlava stojí. V čase 44:14 se stav zápasu měnil, opět ve prospěch Rebelů. Prosadil se ten večer Rebel největší Tomáš Chlubna. Brod vedl o dvě branky a domácí vymýšleli, jak nejlépe zužitkovat zbytek třetiny. Krátce před její polovinou našla Faiglova přihrávka Vojtěcha Hoška a ten snížil na 3:4. Ústí se nadechlo k závěrečnému náporu, který vygradoval v době, kdy na kostce nad ledem svítil čas 52:53. Kapitán žlutomodrých Jakub Pořický poslal svou trefou zápas do prodloužení.

Nastavený čas se ukázal jako nedostatečně dlouhý k tomu, aby určil vítěze tohoto klání. Desetiminutová nadstavba přinesla velmi rychlý hokej, zbytečně se nevylučovalo, hrálo se svižně. Na řadu přišly samostatné nájezdy.

V loterii za domácí skóroval pouze Lukáš Rovný, za hosty se dvakrát nemýlil David Kozlík, který rozhodl o tom, kdo získá bonusový bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Pavel Ambrož 0 0 0 0 0
Ondřej Doležal 0 0 0 0 0
Filip Dundáček 0 0 0 0 0
Tomáš Dvořák 0 0 0 1 0
Martin Hynek 0 2 2 1 0
Tomáš Chlubna 4 0 4 0 0
Martin Jelínek 0 0 0 -1 0
David Kozlík 1 1 2 1 0
Petr Kuchta 0 0 0 0 0
Pavel Musil 0 0 0 0 0
Jiří Musil 0 0 0 -2 0
Václav Němec 0 1 1 1 0
Erik Novák 0 2 2 0 0
Václav Pecen 0 0 0 -2 0
Vladimír Szilva 0 0 0 -2 0
Vojtěch Varga 0 0 0 -1 0
Michal Zdražil 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dolejš 65 42 4 38 90,48 0 0

Ohlasy k utkání

B1. kolo, neděle 25.3.2012 od  
Ústí nad Labem
4:5sn
(1:1, 1:2, 2:2 - 0:0)
Ústí n. L. - Havl. Brod
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Holeček (Hanzl), 21. Baránek, 50. Hošek (Faigl), 53. Pořický (Kuchynka) - 3. Chlubna (Novák, Hynek), 38. Chlubna (Kozlík, Zdražil), 38. Chlubna (Hynek), 45. Chlubna (Novák, Němec), rozhodující nájezd Kozlík. Rozhodčí: Jakub Smitka - Lukáš Podrazil, Lukáš Kajínek. Vyloučení: 3:5 + Kozlík (HBR) 10 min. NESP. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 42:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 4:5, 4:5.

Sestavy

Ústí n. L.

Formánek (Brýl) - Bulva, Burkovec, Grin, Herna, Holeček, Ságer - Baránek, Faigl, Hanzl, Hošek, Kuchynka, Pořický, Rovný, Vegner, Šetka

Havl. Brod

Dolejš (Zvolánek) - Ambrož, Dundáček, Dvořák, Musil, Němec, Pecen - Chlubna, Doležal, Hynek, Jelínek, Kozlík, Kuchta, Musil, Novák, Szilva, Varga, Zdražil

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu