28. 3. 2012 | Pavel Buňat

Juniorka startuje sérii tří domácích zápasů ve čtvrtek se Znojmem

Havlíčkobrodští junioři skvěle vstoupili do baráže o extraligu. Vítěz prvoligové skupiny Střed ve dvou zápasech na kluzištích soupeřů ztratil jediný bod a aktuálně se drží na čele barážové tabulky. První místo jako jediné zajišťuje postup do nejvyšší soutěže, mladí Rebelové tak ani zdaleka ještě nemají vyhráno. V následujících třech zápasech ale budou mít výhodu domácího prostředí. Ve čtvrtek 29. března od 17:30 vyzvou favorizované Znojmo, v sobotu přijede k odvetnému zápasu Ústí nad Labem a domácí tažení zakončí pondělní duel s Havířovem.

Situace v baráži

Rebelové budou doma bránit tesný náskok
Mladí Rebelové začali boj za postupem na ledě Slovanu Ústí nad Labem. Díky gólovému koncertu Tomáše Chlubny a úspěšnému nájezdu Davida Kozlíka si odvezli dva body za výhru 5:4 po nájezdech. O dva dny později absolvovali dlouhou cestu do Havířova, kde čelili záplavě střel, přesto se radovali z těsné výhry 2:1. Aktuálně tak mají na svém kontě 5 bodů, což je řadí na čelo tabulky. Druhé je Ústí nad Labem (4 body), třetí Znojmo (3 body) a na chvostu najdeme účastníka z Havířova, který ještě nebodoval.

Minulé kolo přeneslo překvapivou výhru Ústeckých ve Znojmě. Orli totiž hájí extraligovou příslušnost, přesto doma prohráli výrazně 1:5. Smůlu si vybral i již výše zmiňovaný Havířov. I ve druhém klání podlehl výsledkem 1:2, což jej sice řadí do pozice nejlépe bránícího týmu, kvůli neproduktivnímu útoku je však aktuálně bez bodů.

Hvězdy předchozích dvou kol

Tomáš Chlubna

Když hráč vstřelí v zápase hattrick, je to velká událost. Tomáš Chlubna tuto metu posunul ještě dále - v Ústí skóroval 4krát! Dokonale tak zužitkoval extraligové zkušenosti ze staršího dorostu v ten nejlepší možný moment, navíc si nadělil opožděný dárek k osmnáctým narozeninám. Ve druhém zápase sice už nebodoval, přesto ho aktuálně najdeme na čele havlíčkobrodské produktivity a očekávat můžeme další bodový nárůst. Chlubna totiž už v základní části ukázal svoje kvality. V dorostu ve 22 zápasech zaznamenal 16 (11+5) bodů a v juniorském dresu 10 (5+5) bodů v 11 zápasech.

Jiří Zvolánek

Zvolánek naposledy zazářil
O tom, že brankář Daniel Dolejš je jednou z největších opor mužstva, nemůže nikdo pochybovat. Juniorka ale disponuje hned dvojicí výborných brankářů, tím druhým je Jiří Zvolánek. Důvěru dostal v Havířově, kde podal vynikající výkon. Celkově čelil 54 střelám a za svá záda pustil jenom jednu. To mu vyneslo vysokou úspěšnost zákroků 98,15%. Na druhé straně jeho spoluhráči vypálili jen 17krát, na výhře 2:1 tak má lví podíl.

David Kozlík

Vedle Chlubny byl v Ústí výraznou postavou i forvard David Kozlík. Nejprve se ve 38. minutě asistencí podílel na gólu právě spoluhráče Chlubny, v samostatných nájezdech pak rozhodl o výhře. Ve čtvrté sérii dokázal jako jediný dostat puk do sítě. Je tak autorem rozdílového bodu na čele barážové skupinu. Kozlík je navíc nejlepší ve statistice +/-. Jako jediný má na kontě dva plusové body.

Program Havlíčkova Brodu:

čtvrtek 29. 3. Havlíčkův Brod - Znojmo 17.30 hod.
sobota 31. 3. Havlíčkův Brod - Ústí nad Labem 17.00 hod.
pondělí 2. 4. Havlíčkův Brod - Havířov 17.30 hod.
středa 4. 4. Znojmo – Havlíčkův Brod 18.00 hod.

Podrobnosti o všech soupeřích si můžete přečíst zde: Znojmo, Ústí nad Labem, Havířov.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu