31. 3. 2012 | Ladislav Vácha

Milan Kraučuk: Je pozitivní, že se soutěž udržela

Extraligové působení za sebou už mají i mladší dorostenci, kteří soutěž uzavřeli minulou neděli vítězně, když v derby Vysočiny pokořili Horáckou Slavii Třebíč na jejím ledě přesvědčivě 8:1. Týmu se podařilo splnit nejdůležitější cíl, jímž bylo udržení nejvyšší tuzemské soutěže i pro další soutěžní ročník. UI přesto ještě mladí Rebelové úplné volno nemají. „Na čtyři dny teď odlétáme do Finska. Tam odehrajeme tři zápasy a tím vlastně sezona končí,“ prozradil nejbližší program mužstva Milan Kraučuk, asistent trenéra Cachnína, s nímž jsme vystoupení jeho svěřenců hodnotili.

Jak byste ze svého pohledu zhodnotil uplynulou sezonu svého týmu?
Zhodnotil bych ji celkem pozitivně, protože pro nás nezačala úplně dobře. Ve starším dorostu byli zranění hráči a my jsme samozřejmě vypomáhali. Hráli jsme tak s celkem mladými hráči, kteří na tom hokejově nebyli tak špatně, ale přece jen fyzická síla jim chyběla. Skončili jsme proto v tabulce tak, jak jsme skončili, ale myslím si, že je pozitivní to, že se soutěž udržela a mladým klukům by to do budoucna mělo něco dát.

Na rozdíl od minulé sezony se vám nedařilo v derby Vysočiny proti Jihlavě. Získali jste proti ní jenom jeden bod a dvakrát jste prohráli o osm branek. Čím to podle vás bylo?
Derby je vždy takové specifické. Jak říkáte, loni se nám na ně dařilo. Měli jsme samozřejmě jiné složení mužstva. Letos ty zápasy byly celkem vyrovnané, až na to, jak jsme v Jihlavě dostali desítku. Rozhodlo zřejmě to, že na nás Jihlava vždy hrála v kompletním složení. A také síla před brankovištěm, kde jsme dostávali hodně branky z dorážek. Tam byli silnější a přetlačili nás. Tím to bylo.

Na čem musí podle vás tým do nového soutěžního ročníku nejvíce zapracovat a jaká hra by mohla vést k tomu, že se v tabulce posunete výš?
Co se týče kondiční připravenosti, myslím si, že tým byl připravený dobře. Ani bruslařsky jsme na tom nebyli špatně, vyrovnali jsme se i Liberci, Budějovicím nebo Brnu. Nedostatek vidím hlavně v zakončení, střelbě a proměňování šancí. Potom mi trošku chybí taková tvrdost, kterou hráči nepřijali úplně za svou. Nebylo to ono, na tom se musí zapracovat.

Trenéři to nemají rádi, ale kteří hráči vás svými výkony nejvíce potěšili, koho byste z týmu vyzdvihl?
To máte tedy záludnou otázku. (směje se) Nerad bych někoho vyzdvihoval. Samozřejmě nás ale drželi brankáři. Tam to byl dobrý výkon, na tom jsme také stavěli. Jinak ti kluci, kteří hráli střídavě za starší a za mladší dorost, nám vždy vypomohli. Někdy se jim třeba nedařilo úplně tak, jak jsme si představovali, ale myslím si, že získávali ostruhy a čím dál více se zlepšovali. Potom zápasy, nechci říci, že rozhodovali, ale hráli dobře. Celkově bych pochválil kolektiv.

Jaký program vás v nejbližší době čeká?
Na čtyři dny teď odlétáme do Finska. Tam odehrajeme tři zápasy a tím vlastně sezona končí. Potom bude asi měsíc pauza a pak se začneme připravovat na další sezonu.

Mladším dorostencům se nedařilo v derby Vysočiny proti Jihlavě, získali s ní pouze bod

Víte už teď, jak moc se vám kádr změní do další sezony? Budete chtít přivést posily i z jiných klubů, nebo vsadíte spíše na kluky z „osmiček“, co teď přijdou?
Podle mého názoru tady ten kádr zůstane. Samozřejmě nám z něj ale odejdou ti starší. Základ by tady byl dobrý, ale myslím si, že by chtěl doplnit jedním nebo dvěma útočníky a nějakým bekem, pokud bychom se měli někde ohlížet.

Důležitá je určitě spolupráce s ostatními trenéry mládežnických mužstev, ve vašem případě asi hlavně z osmých tříd. Jak byste zatím zhodnotil tuto spolupráci?
Myslím si, že je tady spolupráce trenérů na absolutně nejvyšší úrovni. Nesetkal jsem se s tím, že by tady byly nějaké problémy. Když měl někdo málo hráčů kvůli zraněním nebo nemocím, tak se to dělalo tak, aby mohli všichni hrát. Myslím si, že tohle tady klapalo výborně.

Někteří vaši hráči ročníku 1997 se zúčastní výběrového tréninkového kempu v Liberci, kde budou i pozorovatelé delegovaní ČSLH vybírat možné adepty pro reprezentační „šestnáctku“. Mají podle vás šanci se tam dostat?
Myslím si, že tady talentovaní kluci jsou. Samozřejmě kolikrát záleží na štěstí, jak kdo padne trenérovi do oka. Myslím si, že kdyby neuspěli teď, ale budou na sobě dál dobře pracovat, tak že mají do budoucna určitě šanci se někam dostat. Nakonec někteří hráči už jsou v těch výběrech zabudovaní pomalu nastálo. Já bych jim přál, aby uspěli, ale samozřejmě to záleží kolikrát na tom štěstí. Ale věřím, že když budou dál do budoucna dobře pracovat, tak se tam dostanou.

Jak se vám spolupracuje s panem kolegou Cachnínem a jak máte rozdělené kompetence?
Spolupracujeme spolu celkem na dobré úrovni, neměli jsme spolu nějaký problém. Co se týče tréninků, vždy jsme se domluvili. Každý máme trochu jiná cvičení nebo do toho každý přidáme něco svého.

Víte už teď, jestli budete i v příští sezoně působit u týmu mladších dorostenců?
To bohužel nevím. (usmívá se) To je otázka spíše na manažera nebo někoho jiného.

Díky a ať se vám daří.
Také děkuju.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu