3. 4. 2012 | Richard Wagner

Jiří Zvolánek: Je to super, že nás takhle fanoušci ženou, a já si to jen užívám

Havlíčkobrodská juniorka má za sebou páté barážové utkání. V posledním zápase Rebelů sehraným před domácím publikem přivítala Havířov. AZet dokázal v Kotlině uspět po samostatných nájezdech. Rebelové však ještě šedesát jedna vteřin před koncem základní hrací doby vedli 2:1. V prodloužení navíc dostali příležitost v přesilovce, ale paradoxně mohli inkasovat oni. Do nájezdu se dostal Glos, jehož však bravurním zákrokem vychytal Jiří Zvolánek, který tak poslal zápas do nájezdů. Zápas se dá také nazvat „utkání gólmanů“, jelikož, jak domácí muž s maskou tak havířovský Matoušek, drželi akcie svých týmů vysoko na trhu.


Brankářská opora:
Jiří Zvolánek

Narozen: 5.9.1991
Výška: 175 cm
Váha: 72 kg
Číslo dresu: 29
Pozice: brankář
Hůl: levá
Minulá působiště: -
Současná vizitka:
Zákl. část:
Odehrané zápasy: 23
Minuty: 1355
Zásahy: -
Obdržené góly: 58
Úspěšnost zásahů: 0
Průměr: 2,57

Baráž
Odehrané zápasy: 4
Minuty: 228
Zásahy: 143
Obdržené góly: 7
Úspěšnost zásahů: 95,33%
Průměr: 1,84

Rebelové drželi otěže zápasu pevně ve svých rukou a ještě pár chvil před koncem to vypadalo, že si dokráčí pro pohodlné vítězství. Avšak opak byl pravdou a nakonec odjížděli šťastnější Havířovští. „Bylo to již páté utkání, a tak byla na klukách vidět únava. Bylo to v takovém pomalejším tempu a chybělo větší nasazení. Ty síly už docházejí. Jinak zápas byl vyrovnaný. Přetahovalo se to jako lano – chvíli tahal jeden tým, chvíli zase druhý. Dneska rozhodly konce třetin, koncentrace. Dostali jsme gól minutu před koncem první třetiny a také na konci té třetí. Myslím si, že kdybychom zvládli ty konce třetin, tak jsme mohli vyhrát. Zase chci pochválit spoluhráče za bojovnost. Tu remízu jsme si zasloužili a nájezdy už jsou loterie,“ rozpovídala se maskovaná opora.

Naděje na postup mezi juniorskou smetánku však stále žije. Proslýchá se totiž, že juniorka Karlových Varů si dělá zálusk na MHL (Molodezhnaya Hockey League – juniorská obdoba ruské KHL – pozn. red.). V tom případě by do extraligy postupovaly tři týmy a Rebelové mají již jisté druhé místo barážové tabulky. Proto bude následující zápas na ledě Znojma ještě velmi těžký. Havlíčkobrodští můžou ještě velmi výrazně zamíchat postupovými kartami. „Na Znojmě to bude těžké, mně osobně se tam špatně hraje. Nevím, jak klukům, ale bude to velmi těžké. Znojmo to ukázalo tady v Kotlině. Znojemští kousali, byli draví a mají spoustu šikovných kluků, kteří jsou technicky dobře vybavení. Takže to bude opravdu těžké a budeme tam chtít uspět za tři body,“ má jasno Zvolánek.

Zvolánek opět ukázal, že je skutečným pánem svého řemesla a předvedl hned několik parádních zákroků. V mnohých případech Rebely podržel a jen díky němu se Havířov nezmocnil vedení v základní hrací době. „Nejtěžší… (zamyslí se) tak každý zákrok je sám o sobě těžký a těžko vybírat. Prostě dneska mě to párkrát trefilo, takže určitě i štěstíčko pomohlo. Řekl bych však, že to byl ten v prodloužení,“ zapátral v paměti.

Pro Zvolánka bude příští zápas, pokud tedy nastoupí, důležitým milníkem v kariéře. Bude to totiž jeho vůbec poslední zápas v juniorské kategorii. „Já si teď tuto baráž užívám, co to jde. Fanoušci nás ženou v těchto domácích utkáních. Je to super, že nás takhle ženou, a já si to jenom užívám. A co bude příští rok? To nevím, to je ve hvězdách a já to neřeším. Hlavně bych chtěl poděkovat všem fanouškům, kteří si našli cestu sem do Kotliny. Děkujeme jim za podporu. I my sami jsme chtěli před nimi podávat co nejlepší výkony,“ poděkoval místnímu obecenstvu za hojnou podporu.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu