19. 4. 2012 | Ladislav Vácha

Tomáš Ludvík: Musíme hrát to, co nám řekne trenér

Starší dorostenci si v těchto dnech užívají zaslouženého odpočinku. S uplynulým soutěžním ročníkem ale určitě nejsou úplně spokojení, když se jim po dlouhém a tuhém boji nakonec nepodařilo proklouznout do vyřazovací části. Prestižní play-off tak mohli sledovat jen z pozice diváků. Sluší se podotknout, že měli opravdu těžkou pozici. Zranění sužovala nejen jejich tým, ale také juniorku, jíž museli kvůli početné marodce vypomáhat. Do další sezony vyjedou s výraznou změnou, na trenérské pozici vystřídal odcházejícího Tomáše Marišku z mladšího dorostu Richard Cachnín. „Hodně štěstí v novém angažmá bych chtěl popřát panu Mariškovi, který pro nás v této sezoně udělal s panem Jansíkem hodně práce,“ nezapomněl na svého kouče útočník Tomáš Ludvík, který čelil palbě našich otázek.

Jak bys na začátek ze svého pohledu zhodnotil uplynulou sezonu?
Cíl v podobě udržení soutěže jsme splnili. Z tohoto pohledu tak můžeme být spokojení, že si extraligu zahrají i ostatní kluci. Zase ale na druhou stranu bylo ve hře play-off, do kterého se nám, bohužel, nakonec postoupit nepodařilo, takže jsme všichni byli zklamaní.

Výsledkově vám nevyšel začátek soutěže. Čím to podle tebe bylo?
Měli jsme dobrou přípravu, a tak jsme si asi mysleli, že to půjde samo. A ono nešlo. První dvě utkání jsme prohráli poměrně velkým rozdílem. To nás dostalo dolů a táhlo se to s námi až někdy do 9. kola, kdy jsme poprvé vyhráli.

Do vytouženého play-off se vám nakonec postoupit nepodařilo. Proč jste se tentokrát do vyřazovacích bojů neprobili? Mohl za to i nepovedený závěr nadstavbové části?
Myslím si, že určitě ano, i když jsme ji nezačali hrát špatně. Začalo to zápasem na Kladně, kde jsme ostudně prohráli, a od té doby jsme nehráli příliš dobře. Potom někteří starší kluci začali hrát za juniorku a my jako kdybychom přestali hrát. Ke konci soutěže jsme nehráli vůbec to, co jsme si říkali, a to, co jsme hrát chtěli.

Na čem musíte do dalšího soutěžního ročníku nejvíce zapracovat, abyste se do play-off dostali?
Musíme pořádně makat přes léto o letní přípravě, protože bez toho hrát nejde. Hlavně ale musíme hrát to, co nám řekne trenér a po celou sezonu podávat vyrovnané výkony. To podle mě bude cesta do play-off, kam se určitě všichni chceme dostat. (důrazně)

V březnu sis společně se svými spoluhráči zpestřil sezonu při odvetných utkáních Red Bull Roockies Cupu v Salzburgu. Jak bys celou akci ze svého pohledu zhodnotil? Bylo na stylu hry znát, že hrajete proti mezinárodnímu soupeři?
Určitě to byl pro všechny příjemně strávený konec sezony, nechtěli jsme sem přijet jen na výlet a rozhodně nechtěli udělat ostudu. Tuto akci můžu hodnotit jen pozitivně, protože jsme tam odehráli jedny z nejlepších zápasů celé sezony a zaslouženě oba zápasy vyhráli. To, že hrajeme s mezinárodním soupeřem, znát bylo. Hra byla rychlejší a o poznání tvrdší. Tahle akce byla příjemná i z toho hlediska, že jsme si mohli projít město.

Jak jsi spokojený se svými výkony v uplynulém soutěžním ročníku?
Tohle se těžko hodnotí, na to byste se měli zeptat někoho jiného. (usmívá se) Ale myslím, že jsem odehrál jak dobré zápasy, tak i horší.

Tomáš Ludvík i v průběhu této sezony několikrát ukázal, že umí také pořádně přitvrdit

S jakým spoluhráčem se ti hrálo nejlépe?
Mně se hrálo dobře pokaždé, když jsem nastoupil v lajně s Ondrou Beránkem. Je to skvělý hráč, se kterým bych si rád zahrál i letos, pokud zůstane hrát tady v Brodě. Zapomenout nesmím ani na Petra Kuchtu nebo Marka Němce, se kterým jsem odehrál většinu sezony.

Tým po dlouhé době opustil trenér Mariška, kterého z mladšího dorostu nahradí kouč Cachnín. Myslíš si, že se tím pro vás něco výrazněji změní?
Myslím, že se toho pro nás moc nezmění, trenéra Cachnína všichni dobře známe. Nevím, s jakou taktikou budeme do zápasů nastupovat, ale to nám může být jedno. Musíme poslouchat každého trenéra, ať je to kdokoliv.

Víš už teď, jestli budeš hrát za Havlíčkův Brod i v příští sezoně?
Nepočítám s tím, že bych někam odešel, takže tady určitě zůstanu a budu hrát v Havlíčkově Brodě, pokud si mě tady ještě nějakou tu sezonu nechají. (směje se)

Chtěl bys na závěr něco dodat nebo něco někomu vzkázat?
Všem chci vzkázat, ať se jim v nadcházející sezoně daří. Hodně štěstí v novém angažmá bych chtěl popřát panu Mariškovi, který pro nás v této sezoně udělal s panem Jansíkem hodně práce.

Díky a ať se ti daří.
Díky, Vám taky. (směje se)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu