24. 4. 2012 | Eva Streichsbierová

Slavil jsem tři dny v kuse a domů se chodil jen převléknout, přiznává Semorád

Náročná sezona, kterou po skvělém závěru zakončily náročné oslavy! Tak bilancuje uplynulý soutěžní ročník Jan Semorád. Čtyřiadvacetiletý forvard strávil větší část letošní sezony v prvoligovém Havlíčkově Brodě, ale na jejím konci oblékal dres extraligových Pardubic. Týmu, který se minulý týden ve čtvrtek stal mistrem republiky. „Pro mě to byl neskutečný zážitek, opravdu strašně moc jsem si to užíval,“ svěřuje se Semorád.

Foto: hcpce.cz/Martin Kocourek

Oslavy už skončily, nebo ještě pořád trvají?
Teď už je klid, ale ty tři dny, kdy jsme slavili v kuse, byly fakt hodně náročné (usmívá se). Já jsem si to užil maximálně. Cítil jsem obrovské zadostiučinění, člověk si v takových chvílích řekne: Jo, ta dřina stála za to.

Domů jste se chodil jenom převléknout?
Přesně tak (směje se). Hodil jsem na sebe čisté věci, protože to byla nutnost, na dvě hodinky jsem si zdříml a zase pádil zpátky za klukama.

A celou tu třídenní „Tour de bar“ akci absolvoval kompletní tým?
Jasně. Hned po posledním zápase jsme dorazili do Pardubic, kde na nás čekalo strašně moc lidí. Seděli jsme na střeše autobusu a slavili nejprve na náměstí. Pak jsme se přesunuli do jednoho místního baru, ale tam už to bylo jen pro mužstvo, vedení a sponzory. No a takhle to pak vlastně šlo i další dny. Akorát hospody jsme průběžně měnili.

Jak to tak popisujete, tak se skoro zdá, že oslavy byly náročnější než celá finálová série s Kometou...
Taky bych to tak viděl (směje se). Ale já to přečkal. A hlavně přežil, takže pohoda. Únava na mě padla až po třech dnech, to jsem pak doslova celý den prospal.

Dá se říct, že jste se svým letošním vystoupením v Pardubicích spokojený na sto procent?
Určitě ano. I když já jsem spokojený celkově s celým rokem. Hrozně moc mi pomohlo to, že jsem mohl hrát v Havlíčkově Brodě, kde jsem dostával hodně prostoru. Skvělé tam byly i tréninky a hodně jsem se díky tomu zvedl individuálně. V Pardubicích jsem pak absolvoval skoro celé play-off a jen doufám, že trenérům jsem se líbil.

Skoro osmdesát odehraných utkání za sezonu, to je slušná porce...
Jo, zápasů jsem odehrál letos mraky. Zrovna nedávno jsem si tak říkal: Do pytle, jak jsi to mohl vůbec vydržet? (směje se) Jasně, že se někdy dařilo víc a někdy zase míň, ovšem celkově to byla určitě moje nejlepší sezona.

Takže svého loňského přechodu na Vysočinu do Havlíčkova Brodu nelitujete?
Ani v nejmenším! Já jsem loni v létě řešil, co budu dělat, protože mi tehdy v Pardubicích řekli, že se mnou nepočítají. Pak se mi ozval pan Žák (generální manažer HC Rebel – pozn. red.) a řekl mi, jestli bych nechtěl hrát v Brodě. A já souhlasil vlastně okamžitě, protože zázemí je tam parádní a všechno funguje na výbornou. Chtěl bych říct, že si pana Žáka moc vážím. Vždycky je s ním super jednání a pokaždé dodržel to, na čem jsme se domluvili. Neskutečně mi pomohl.

Už se nějak rýsuje vaše další budoucnost? Zůstanete v Pardubicích, nebo se na vás mohou opět těšit fanoušci v Havlíčkově Brodě?
Zatím nevím, vyloučit nemůžu ani jedno. S Pardubicemi jednám, ale je možné, že to nakonec vyřešíme jako letos. To znamená, že bych hrál v Havlíčkově Brodě a do Pardubic bych měl vyřízený střídavý start. Uvidíme, teď vám neumím konkrétně odpovědět.

Pojďme se ještě na chvilku vrátit k finále s Brnem. Jaké to bylo, nastupovat hned proti několika spoluhráčům z Havlíčkova Brodu?
Při rozcvičce jsme se občas trochu hecovali ve smyslu: Tak ty to teda určitě nevyhraješ! (směje se) Ale i na ledě při zápase jsme se na sebe občas usmáli a při soubojích si něco málo řekli. Bylo to hrozně zajímavý. V sezoně jsme spolu hráli za Brod a ve finále extraligy jsme najednou stáli proti sobě. Kdo by to byl řekl?

Každopádně byste jim tu zlatou medaili mohl aspoň půjčit, aby se na ni podívali, co říkáte?
Samozřejmě. Pamatuju si, že když jsme si po posledním utkání podávali ruce, tak mi Vojta Němec říkal, že doufá, že mu ji převezu ukázat. Chystám se do Brodu někdy příští týden, tak ji vezmu s sebou. Ať se podívají, na co si budou muset ještě chvilku počkat (usmívá se).

A kolik jste během finále zaznamenal žádostí o lístky?
Hrozně moc. A musím přiznat, že devadesáti procentům jsem musel napsat, že to nejde. Já bych opravdu moc rád, ale lístků byl omezený počet, takže jsem skoro ani neměl pro rodinu. A v Brně už to vůbec nešlo, tam jsme dostali na mančaft dvacet kousků dohromady.

Předpokládám, že teď budete asi nějakou dobu odpočívat...
Určitě, dám si měsíc volno a budu relaxovat. I když dlouho to nevydržím, stejně půjdu za pár dnů trénovat. Mám na to u nás na chalupě v horách ideální podmínky. No a jak už jsem řekl, taky se vypravím za klukama do Brodu. Trochu je povzbudit, aby se neflákali (směje se).

Vzpomenete si na nejoriginálnější blahopřejnou „esemesku“?
Jejda, těch bylo tolik, že vybrat nějakou konkrétní, to asi nedokážu. Ale přišla mi jedna právě od kluků, kteří hráli v Brně, a stálo v ní: My ti to stejně nepřejeme! Jenže k ní přidali smajlík, takže jsem jim to nevěřil (směje se).

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu