30. 4. 2012 | Ladislav Vácha

Tomáš Nguyen: Řekl bych, že jsme v této sezoně měli na víc

Mladší dorostenci splnili stěžejní cíl, jímž byla záchrana v tuzemské nejvyšší soutěži. V desetičlenné skupině Střed obsadili předposlední příčku a nechali za sebou krajského rivala ze Třebíče, na jehož ledě v posledním kole vyhráli vysoko 8:1. Už teď je jisté, že do nového soutěžního ročníku vstoupí nejmladší extraligisté Havlíčkova Brodu s velkou změnou. Trenéra Richarda Cachnína, který povede starší dorost, střídá na lavičce jeho kolega Jaroslav Benák. O uplynulé sezoně jsme si povídali s útočníkem Tomášem Nguyenem.

Jak bys na začátek ze svého pohledu zhodnotil uplynulou sezonu?
Zhodnotil bych ji pozitivně, extraligu jsme udrželi. A co se týče pozice v tabulce, kdyby starší kluci nešli do staršího dorostu, tak bychom na tom asi byli i líp.

Výsledkově vám nevyšly začátek a konec soutěže, kde jste museli skousnout několik nepříjemných porážek v řadě. Čím to podle tebe bylo a stálo vás to lepší umístění?
Ty prohry na konci sezony byly asi tím, že všichni už byli myšlenkami někde na pláži. (směje se)

Nedařilo se vám v prestižním derby Vysočiny s Jihlavou, jíž jste sebrali za 4 utkání jediný bod a na jejím ledě dvakrát prohráli o 8 branek. V čem byl podle tebe problém?
Abych pravdu řekl, tak nevím, proč jsme prohráli. Asi jsme do toho nešli naplno hned od začátku.

V konečném zúčtování jste obsadili předposlední příčku a dokázali nejvyšší tuzemskou soutěž udržet. Myslíš si, že to odpovídá předváděným výkonům a kvalitě týmu, nebo jste měli na víc?
Řekl bych, že jsme v této sezoně měli na víc. Tým jsme na to měli.

Na čem musíte do dalšího soutěžního ročníku nejvíce zapracovat, abyste se dostali do vyšších pater tabulky?
Zlepšit zakončení a hru do těla.

Odehrál jsi 35 zápasů a připsal sis 17 kanadských bodů, čímž ses stal 2. nejproduktivnějším hráčem týmu. Jsi se svými výkony spokojený?
Mohlo to být i horší, ale spokojený jsem. (směje se)

Se svou výškou patříš k nejmenším hráčům na ledě. Snaží se tomu trenér nějakým způsobem přizpůsobit i hru vaší formace?
No to ani ne. Většinou jsem hrál s těmi staršími kluky, takže se to nějak neřešilo.

Co se týče uplynulé sezony, zahrál sis na Zimní olympiádě dětí a mládeže. Jak celou tuto akci ze svého pohledu hodnotíš?
Já jsem si to užil a jsem strašně rád, že jsem se té akce mohl zúčastnit. A s konečným umístěním týmu na olympiádě jsem spokojen.

S jakým spoluhráčem sis na ledě rozuměl nejvíce?
Matiasem Mäkim, protože jsme na tom výškově stejně. (usmívá se) Je to technický hráč a když už mi nahrál na gól, tak to bylo do prázdné brány.

Chtěl bys na závěr něco dodat nebo něco někomu vzkázat?
Popřát panu Mariškovi hodně štěstí v novém angažmá.

Díky za rozhovor a ať se ti daří.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu