2. 12. 2010 | Eva Streichsbierová

Byl to náš nejhorší letošní zápas, přiznal trenér Novák

Hodně nepříjemný večer za sebou mají havlíčkobrodští hokejisté. Ve středečním 24. kole první ligy prohráli na ledě Berounských Medvědů vysoko 1:5, navíc se po zápase ani nedostali domů na Vysočinu. Sněhová kalamita, která zasáhla celou republiku, uvěznila Rebely na noc v Berouně!

„Čekali jsme zhruba asi do jedenácti hodin, ale když jsme potom od některých fanoušků dostali zprávu, že cesta je v podstatě neprůjezdná, rozhodli jsme se, že raději přespíme tady,“ prozradil hlavní kouč brodského týmu Petr Novák.

Mnohem větší komplikace však Rebelům způsobila další porážka, v pořadí už čtvrtá. „Pokud prohrajete čtyřikrát za sebou, je to samozřejmě víc vidět, než když se porážky občas proloží nějakým bodovým ziskem. Prostě se nám teď nedaří, ale my budeme bojovat dál,“ přesvědčoval trenér.

Každopádně v Berouně prý jeho svěřenci podali nejhorší výkon v letošní sezoně. „To je pravda, byli jsme moc špatní,“ zlobil se šéf brodské střídačky. „V Ústí jsme třeba prohráli 4:8, ale to jsme předváděli hokej,“ dodal.

Znovu také havlíčkobrodští hokejisté trávili spoustu času na trestné lavici. „Ale to, za co jsme chodili ven, to bylo neskutečný. První dvě třetiny jsme v podstatě bojovali proti šesti. V poslední pak sice měli víc vyloučených domácí, jenže za stavu 4:0 už se s tím těžko něco dělá,“ povzdechl si Novák.

Do střelecké listiny se nakonec ve středu večer zapsal jediný Rebel, konkrétně Jan Knotek, který v 52. minutě upravil výsledek na 5:1. „Šance jsme měli, jenže Dominik Furch chytal ještě líp než v pondělí u nás táborský Čech,“ pochválil soupeřova gólmana brodský kouč.

I přes další porážku zůstal Havlíčkův Brod v prvoligové tabulce na šestém místě. Nicméně soupeři za ním už se nebezpečně přibližují. „Naším jednoznačným cílem je, uspět v sobotu proti Hradci,“ měl jasno Novák. „Potřebujeme se zase dostat do pohody,“ dodal.

Navíc mají Rebelové Východočechům co vracet, protože v prvním letošním vzájemném souboji jim podlehli 3:5. Dojde v sobotu k nějakým změnám ve složení formací? „Hlavně doufáme, že se bude do soboty fit Vašek Meidl, který měl nějakou virózu,“ svěřil se s přáním trenér. „Ale jinak žádné velké zásahy do sestavy nechystáme. Věříme, že tuhle nepříjemnou sérii zlomíme,“ dodal.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu