2. 12. 2010 | Richard Wagner

Podaří se Rebelům konečně bodovat? Do Kotliny přijede Hradec

V průběhu posledních dvou týdnů se svěřencům trenérů Nováka a Benáka nepodařilo ukořistit ani bod, i když v souboji s Táborem (4:5) po něm dlouho sahali. Ztráty mrzí o to více, že soupeři na čele také ztráceli. Za neúspěchy stojí především slabé využívání přesilových her a zbytečně mnoho trestů. Šanci na reparát budou mít Rebelové v sobotu 4. prosince, kdy na domácím ledě přivítají v 17 hodin Hradec Králové.

Co by mohlo rozhodnout?

Brodský hokejový stánek už není takovou nedobytnou pevností, jakou býval na začátku sezony. Proč by se ale Rebelům nemělo podařit prolomit krizi právě doma, před věrnými fanoušky? Důležité určitě bude psychycké rozpoložení obou týmů, na každé straně přitom panuje zcela odlišná nálada. Zatímco domácím se nedaří, Hradec se veze na vítězné vlně. Z posledních šesti zápasů dokázal pokaždé bodovat. Během své série prohráli Východočeši pouze v Kadani 1:2 po nájezdech.

Náš soupeř - HC VCES Hradec Králové

Hradecké hokejová historie se začala psát roku 1925, kdy vznikl Bruslařský klub, který v roce 1926 vstoupil do svazu ledního hokeje. Během své pestré historie se Hradec dostal jednou na sezonu do extraligy, a to v sezoně 1993/94. V nejvyšší domácí soutěži se ovšem hradečtí neudrželi, skončili na jedenáctém místě a v baráži pak spolu s posledním týmem extraligové tabulky Jindřichohradeckým Vajgarem propadli.

Hradec v letošní sezoně

Hradec aktuálně okupuje příčku, která ještě nedávno patřila Rebelům, tedy čtvrtou. V posledním utkání doma naplno bodoval, když porazil Třebíč 2:1. V posledních zápasech byl Východočechům velkou oporou, stejně jako v případě prvního zápasu s našimi Rebely, brankář Filip Luňák, který působí v Hradci nepřetržitě od sezony 2008/09. Předtím chytal v Hradci ještě jako junior, jenže poté strávil delší dobu v Třebíči. Dá se očekávat, že i v sobotu bude jednou z hlavních postav utkání.

Nejproduktivnějším "votrokem" je Jaroslav Roubík, jenž se pyšní bilancí 16 gólů a 8 asistencí. Na paty mu v tomto směru šlape dvacetibodový Vít Budínský (12+8). K silné ofenzivě také výrazně přispívají Jan Kadlec (3+14) a Jan Hruška (6+12). A vedle nich figuruje i bývalý broďák Miloslav Čermák. Obráncům vládne s dvanácti body Lukáš Chmelíř.

Minulý zápas

HC VCES Hr. Králové - HC Rebel 5:3 (0:0, 4:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. Kubica (Volráb, Berger), 27. Roubík (Chmelíř), 31. Budínský (Hruška O., Chmelíř), 33. Kadlec (Roubík, Hruška J.), 57. Roubík (Kadlec) - 23. J. Ondráček (Švaňhal, Zábranský), 39. Meidl (Třetina, Šenkeřík), 48. M. Ondráček (J. Ondráček, Knotek). Rozhodčí: Jebavý - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 7:9, navíc Táborský (HKR) a Knotek (HBR) 10 min. OT. Využití: 3:1. Diváci: 1248. Střely na branku: 33:38.

Sestavy

HC VCES Hradec Králové: Luňák (Blažíček) - Táborský, Klement, Horák, Chmelíř, Čáp, Višňák - Hruška J., Roubík, Kadlec - Budínský, Moskal, Hruška O. - Berger, Volráb, Kubica - Macháň, Šejnoha, Březina.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Opršal) - Kempný, Šenkeřík, Sova, Morava, Vošmik, Jelínek, Soldán - Meidl, Třetina, Němec - Fiedler, Knotek, M. Ondráček - Švaňhal, Zábranský, J. Ondráček - Stromko.

Hradečtí si v zápase s Rebely udželi statut domácí neporazitelnosti, když přečkali ve třetí třetině i velký nápor hráčů z Vysočiny. Ale i díky tyčce, kterou nastřelil Martin Ondráček, nepovolili domácí vyrovnání a tři minuty před koncem sami udeřili. Konečný účet zápasu tak měl podobu výsledku 5:3.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu