3. 6. 2012 | Ladislav Vácha

Rotace v kádru se nevyhnula ani mládeži, hned trio Rebelů míří do Komety Brno

Spolupráce s brněnskou Kometou, jež v minulé sezoně i za přispění havlíčkobrodských hokejistů vybojovala extraligové stříbro, neprobíhá jen na úrovni A-mužstev. Po neúspěšném boji juniorky o nejvyšší soutěž zkusí štěstí v extralize hned tři mladí Rebelové, a to právě v barvách klubu z moravské metropole. Kotlinu minimálně pro nadcházející soutěžní ročník opouštějí obránce Václav Pecen a útočníci Miloslav Račanský s Davidem Kozlíkem.

Všichni tři hráči patřili v uplynulém soutěžním ročníku ke klíčovým postavám havlíčkobrodské juniorky, jíž svými výkony vydatně pomáhali v cestě za vytouženou extraligou. Se svými spoluhráči vstoupili do barážové bitvy výtečně, ale nakonec musel celý tým spolknout hořkou pilulku. První třetina klíčového zápasu proti Ústí nad Labem mladým Rebelům vůbec nevyšla, když po jejím skončení svítil na tabuli nepříjemný stav 0:3. I když parta pod vedením trenérského tandemu Václav Adam – Jaroslav Benák svůj herní projev ve zbytku utkání zlepšila a nechala na ledě Kotliny úplně všechno, Lvi nakonec slavili veledůležitý triumf 4:3, který jim v konečném zúčtování přinesl extraligovou příslušnost.

Postup mezi tuzemskou juniorskou smetánku sice brodským hochům na poslední chvíli utekl, ale trio Václav Pecen – Miloslav Račanský – David Kozlík se do ní v nadcházejícím soutěžním období přeci jen podívá. Skvělými výkony si řeklo o nabídku od Komety Brno, do níž jde na zkušební období jedné sezony. Pokud se osvědčí, v moravské metropoli zůstanou, v opačném případě by se měli vrátit zpět do Havlíčkova Brodu. Kdoví, možná právě z brněnského dresu všichni tři talentovaní mladíci jednou zamíří do A-mužstva Rebelů.

Rebelové v dresu Komety během play-off extraligy:

Václav Pecen (O)

Devatenáctiletý obránce, který nasbíral v Havlíčkově Brodě spoustu zkušeností s dorosteneckou i juniorskou extraligou. Vedle plnění obranných povinností ho zdobí také podporování útoku a účinná hra s minimem vyloučení. V předešlé sezoně byl nominován do ankety „Mládežník měsíce“.

Miloslav Račanský (Ú)

Šikovný útočník, který je pouze o jedenáct dnů starší než jeho spoluhráč Pecen. Do Kotliny zamířil ještě v rámci úzké spolupráce Rebelů s pražskou Slavií a strávil zde celé čtyři sezony. V minulém ročníku se mu v 1. lize juniorů dařilo, ale bohužel se nemohl zapojit do baráže o extraligu.

David Kozlík (Ú)

Ze zmiňované trojice nejmladší hráč. Úderný a urostlý útočník se může pyšnit nejen pověstí obávaného střelce, ale také spolehlivého nahrávače. Stejně jako oba jeho spoluhráči prošel v Havlíčkově Brodě dorosteneckou kategorií, v poslední době ho dlouho trápila nepříjemná zranění.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu