5. 6. 2012 | Ladislav Vácha

Jakub Kadlec se vrací na českou hokejovou scénu. Podívá se znovu do Kotliny?

Nadcházející prvoligový ročník dostal dnešním dnem ještě větší náboj. Dalším odchovancem, který se může v další sezoně vrátit na led Kotliny v dresu soupeře, se stal Jakub Kadlec. Talentovaný útočník se zamířil zpět do tuzemského hokeje z rakouského Salzburgu a letní přípravu začal v kádru Dukly Jihlava, do níž dnes definitivně stvrdil svůj přestup podepsáním smlouvy. Může se tak už teď těšit na skvělou atmosféru prestižního derby Vysočiny, které pro něj, bývalého Rebela, bude mít bezesporu pikantní nádech.

Jakub Kadlec dělal své první hokejové krůčky na ledě Havlíčkova Brodu, kde prošel mládežnickými kategoriemi. Dnes už devatenáctiletý forvard na sebe odmalička strhával pozornost, když předváděl skvělé výkony a sbíral kanadské body jako na běžícím pásu. Postup do nejvyšší soutěže si však v dresu Rebelů užívat nemohl, protože v rámci úzké spolupráce mezi kluby přestoupil do Slavie Praha, kde odehrál 10 extraligových zápasů už v sezoně 2007/08.

V týmu z české metropole se velmi rychle aklimatizoval a ohromující produktivitou se vypracoval do pozice jednoho z klíčových článků sestavy. V soutěžním ročníku 2008/09 nastoupil za Pražany do třiačtyřiceti zápasů, během nichž stihl zaznamenat 41 kanadských bodů (14 vstřelených branek + 17 asistencí). Jednoduchým výpočtem tak dostaneme skvělý průměr téměř jednoho bodu na odehraný zápas. Vydatně tak přispěl k zisku mistrovského titulu, který se mu v dalším soutěžním období povedlo s dalšími mladými slávisty obhájit.

Jakub Kadlec se řadí mezi obávané střelce, do puku se tak umí pořádně opřít.

Velkých kvalit šikovného mladíka si všimli v Salzburgu, který o jeho služby projevil zájem. Jakub Kadlec na lákavou nabídku kývl, a stal se tak „Rudým Býkem“. I zde rychle zapadl do kádru, když pravidelně potvrzoval svou pověst nebezpečného střelce a spolehlivého nahrávače. V uplynulém ročníku mu sbírání kanadských bodů dokonce vyneslo status nejproduktivnějšího hráče a nejlepšího střelce. Město proslavené Wolfgangem Amadeem Mozartem však opustil a vrátil se domů do České republiky, kde se začal připravovat s jihlavskou Duklou.

Dnes podepsal smlouvu, čímž se přiřadil na seznam mladých odchovanců Havlíčkova Brodu, kteří mohou v další prvoligové sezoně nastoupit proti „svým“. Kromě Jakuba Kadlece se jedná o Filipa Ondráčka, o jehož působení v Kadani jsme na našem webu nedávno informovali, a Jana Milfaita, který už se v Kotlině představil v minulém ročníku, když nevyužil nařízené trestné střílení. Shodou okolností si spolu všichni tři hráči zahráli v mládežnických kategoriích Rebelů.

Mladí odchovanci Rebelů v dresu prvoligových soupeřů:

Jakub Kadlec (útočník) - HC Dukla Jihlava
Filip Ondráček (útočník) - SK Kadaň
Jan Milfait (útočník) - HC Berounští Medvědi

Foto:

Zdeněk Drla, hcdukla.cz
Josef Plechatý, hcdukla.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu