16. 6. 2012 | Richard Wagner

Přehled přestupů v prvoligových klubech #2

Kluby hrající první hokejovou ligu mohutně posilují. Výjimkou nejsou ani Rebelové, kteří si do svého kádru přivedli dva zkušené špílmachry (článek si můžete přečíst zde). My se však dnes nepodíváme do kádru havlíčkobrodských hokejistů, ale začmucháme ve čtyřech jiných klubech. Jako první přijde na řadu Most a hned po něm budou následovat Kohouti z Olomouce. Za zbylými celky se vypravíme na sever. Konkrétně do Ústí nad Labem a Litoměřic.

HC Most

Příchody:

Příchody:

J. Tomeček (Karlovy Vary)
P. Přindiš (Karlovy Vary)
D. Vaněk (Karlovy Vary)
T. Rohan (Karlovy Vary)
L. Klíma (Karlovy Vary)
J. Hranáč (Znojmo)

O podobě mosteckého kádru se stále živě diskutuje. Mostecký klub bude opět využívat hráčské podpory Karlových Varů. V severočeském klubu by měla po dobu celé sezony působit jedna kompletní pětka energetiků. Ta již dokonce v Mostě trénuje. Jedná se o obránce Jana Tomečka s Petrem Přindišem a poté o trio útočníků Dominika Vaňka, Tomáše Rohana a Lukáše Klímu.Velmi důležitou posilou je dle slov kouče Baďoučka Jan Hranáč, který přichází zpět ze Znojma. Klub by měl ještě posílit na postu gólmana. Přijít by měl jeden z dvojice karlovarských náhradníků Benda – Závorka.

Odchody:

Odchody:

M. Ondráček (H. Brod)
K. Tvrdek (Kadaň)
M. Heinisch (Litvínov)

Z Mostu odešlo hned několik hráčů, kteří zde byli na hostování. Někteří z nich (hlavně z Karlových Varů) se do týmu možná opět vrátí. Most přišel o dva kvalitní útočníky, kteří v minulé sezoně patřili mezi nejlepší hráče v kádru. Jde o čtvrtého nejproduktivnějšího hráče základní části Martina Ondráčka, který se vrací zpět do havlíčkobrodské Kotliny. Odešel také třetí nejlepší hráč minulé sezony v kanadském bodování. Kamil Tvrdek se stěhuje do Kadaně, kde už také působil. Z klubu odešel také Martin Heinisch, který se vrátil do Litvínova a hledá si zahraniční angažmá.

HC Olomouc

Příchody:

Příchody:

T. Houdek (Kometa Brno)
L. Králík (Victoria Royals)
R.d Diviš (Chomutov)
O. Švaňhal (Kometa Brno)

Olomoucký kádr se před startem nové sezony rozrostl hned o tři útočníky a jednoho obránce. Do zadních řad přibyl Tomáš Houdek, který přichází z Komety Brno, ale minulou sezonu působil na Slovensku. Jednoroční hostování měl v Žilině. Do útoku přišel mladík Lukáš Králík. Olomoucký odchovanec si na minulou sezonu odskočil za moře do klubu Victoria Royals, který hraje v kanadské WHL. Druhým útočníkem v pořadí, který rozšířil olomoucké řady, je Richard Diviš, jenž mění chomutovské Piráty, jímž pomohl k postupu do extraligy, za tým, který pomohl v loňském semifinále play-off 1.ligy vyřadit. Zatím poslední olomouckou posilou je Ondřej Švaňhal, který poslední dva roky strávil na hostování v řadách havlíčkobrodských Rebelů.

Odchody:

Odchody:

R. Haas (Havířov)
P. Vrána (?)
M. Pšurný (?)
J. Mikel (kon. kariéry)
Š. Žigárdy (Nitra)

Z Olomouce odchází dvaadvacetiletý Radim Haas, který se vrací zpět do Havířova, odkud mu skončilo hostování. Další dva hráči, kteří již v klubu nebudou působit, jsou Patrik Vrána a Michal Pšurný. Oba jmenovaní zatím stále hledají angažmá na příští sezonu. Odchod neodchod. Tak se dá nazvat ukončení hráčské kariéry Jana Mikela. Zkušený obránce skončil kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím, ale v Olomouci i nadále zůstane. V Moře bude působit na pozici asistenta trenéra u juniorky. Zatím poslední odchod se týká postu nejcitlivějšího - postu gólmana. Klub opustila jeho ikona, maskovaná opora Štefan Žigárdy, který v Olomouci odchytal přes sedmnáct tisíc minut. Gólman odešel vstříc svému štěstí na Slovensko do Nitry.

HC Slovan Ústečtí Lvi

Příchody:

Příchody:

M. Čermák (Slavia)
V. Brož (Třebíč)
M. Petrásek (jun.)
M. Baránek (jun.)
J. Grin (jun.)
V. Hošek (jun.)
T. Vávra (jun.)
J. Pořický (jun.)
O. Holomek (Litoměřice)
O. Smetana (Litoměřice)

Ústečtí hokejisté mají ve svých řadách staronového hokejistu. Je jím Miloslav Čermák, jemuž bylo prodlouženo hostování ze Slavie Praha. Dalším příchozím je Vladimír Brož z Třebíče. Ústecké áčko navíc do sestavy povolalo šest juniorů. Někteří z nich však již mají zkušenost z prvoligového hokeje. Tak třeba brankář Michael Petrásek nebo útočník Martin Baránek. Baránek dokonce ve svém jediném zápase proti Kadani vstřelil branku. Dalšími juniory jsou obránce Jakub Grin a útočníci Vojtěch Hošek, Tomáš Vávra a Jakub Pořický. Kvarteto posledně jmenovaných hráčů spolu s Baránkem pomohlo ústecké juniorce k postupu do extraligy. S týmem trénují také dva hráči, kteří vloni hostovali v Litoměřicích. Jedná se o dva Ondřeje - Holomka a Smetanu.

Odchody:

Odchody:

P. Francouz (Litvínov)
R. Pajič (?)
J. Zeman (?)
P. Hořava (?)
M. Gureň (?)
D. Pazourek (kon. kariéry)
O. Havlíček (Plzeň)
R. Hanzl (Litvínov)
D. Salfický (Pardubice)
M. Třetina (H. Brod)
D. Pojkar (M. Boleslav)

Odešel, nebo neodešel? Toť otázka, která visí nad Pavlem Francouzem. Ten sice odešel do Litvínova, ale do Ústí byl poslán na střídavé starty. V Ústí skončil také slovinský útočník Rok Pajič. Angažmá si hledají také obránci Jiří Zeman, Miroslav Gureň a Petr Hořava, kteří také již nebudou v Ústí pokračovat. Kariéru ukončil David Pazourek, útočník, který v uplynulé sezoně nasbíral osmnáct bodů. Nyní bude působit na Kometě Brno jako asistent trenéra juniorky. Na střídavý start míří do Plzně Ondřej Havlíček. Do konce ledna bude hostovat v Litvínově Robin Hanzl. Další dva hráči byli uvolněni na hostování. Jedná se o Davida Pojkara, který míří do Mladé Boleslavi a Miroslava Třetinu, který se vrací do Havlíčkova Brodu. Poslední odchod se týká Dušana Salfického, kterému bylo hostování v Pardubicích změněno na přestup.

HC Stadion Litoměřice

Příchody:

Příchody:

D. Sobotka (Sparta)
D. Žovinec (Sparta)
J. Kolář (Sparta)
T. Rubeš (Sparta)
Š. Antončík (Sparta)

Litoměřice před sezonou začaly spolupracovat s pražskou Spartou, díky čemuž získaly do svých řad hned pět kvalitních hráčů. Jedná se o pětici hokejistů, kteří vloni působili v Berouně. Konkrétně jde o trio obránců Daniel Sobotka, Dušan Žovinec, Jakub Kolář, které doprovodili ještě dva útočníci Tomáš Rubeš a Šimon Antončík. Další posily by měly být známy během několika dní. Navíc se Stadionu povedlo podepsat smlouvu s Litvínovem o partnerství, díky čemuž posílil i management klubu. Pomoci přichází bývalý vynikající hráč Jiří Bubla.

Odchody:

Odchody:

O. Smetana (Ústí)
O. Holomek (Ústí)
Do. Boháč (Ústí)
P. Horčička (?)
M. Meravý (Slavia)
M. Loskot (M. Boleslav)
M. Dudáš (M. Boleslav)
M. Belay (M. Boleslav)
V. Drábek (M. Boleslav)
N. Keltner (?)

Litoměřický kádr doznal zatím pouze minimálních změn. Z klubu odešli již dva zmínění Ondřejové Smetana s Holomkem a Dominik Boháč, kterým skončilo hostování v Ústí nad Labem. Útočné řady pak opustil také Petr Horčička a na Slavii se vrátil gólman Michal Meravý. V Litoměřické Kalich aréně již nadále nebudou působit boleslavští hokejisté Marek Loskot, Martin Dudáš, Martin Belay a Václav Drábek. A do modrobílého dresu se již neoblékne ani Nikolas Keltner, který také v Litoměřicích končí.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu