17. 6. 2012 | Ladislav Vácha

Opráší Miroslav Třetina a Lukáš Endál, nejnovější posily Rebelů, nedávnou spolupráci?

Kádr havlíčkobrodských Rebelů se do dalšího prvoligového ročníku změní jen minimálně, naprostá většina jmen v něm zůstává stejná. Náš klub byl na přestupovém trhu aktivní zejména v posilování útočných řad, které se neslo ve znamení velkých návratů. Nejdříve se po roční přestávce vrátili Jan Soldán a Martin Ondráček, kteří působili v Berouně, respektive v Mostě. Pro poslední dny je tématem číslo jedna příchod útočného tandemu Miroslav Třetina – Lukáš Endál, který by měl ještě umocnit ofenzivní sílu havlíčkobrodské družiny. A právě na nejnovější tváře v sestavě bojovníků z Kotliny jsme se zaměřili v následujícím článku.

Oba zkušení forvardi toho mají hodně společného. A to jak z pohledu předváděné hry a velké popularity u brodských fanoušků, tak i hokejového osudu. Nejdříve společně předváděli své kousky v havlíčkobrodském dresu a výraznou měrou se v sezoně 2010/2011 podíleli na zisku největšího úspěchu v novodobé historii klubu, potom se jejich cesty vydaly stejným směrem. Zatímco Miroslav Třetina si plácl s vedením Ústí nad Labem, Lukáš Endál na severu Čech zakotvil v přístavu chomutovských Pirátů, právě u největšího konkurenta Lvů v honbě za prvoligovým titulem.

Srovnání obou hráčů pohledem minulé sezony:

znak týmu znak týmu
47 odehrané zápasy 60
20 kanadské body 31
11 branky 15
9 asistence 16
+7 účast na ledě +24
40 trestné minuty 43

Tím však paralela mezi oběma hokejisty zdaleka nekončí. Mezi nabitou konkurencí v útočných řadách nedostávali na ledě tolik prostoru, kolik si zřejmě představovali, ale i přesto ukázali své hokejové schopnosti a pro své týmy byli důležitými články sestavy. V základní části se proti sobě na opačných stranách barikády postavili ve dvou případech, v prestižním a napínavém finále 1. ligy na sebe narazili třikrát. Na konci velké bitvy mohl být o něco spokojenější Lukáš Endál, který se s Chomutovem radoval vedle prvoligového triumfu i z postupu do vytoužené extraligy.

Po jednosezonní přestávce se však oba vracejí zpět na „místo činu“ a touha předvést se v co nejlepším světle jim rozhodně nechybí. Spokojenost neskrývá ani vedení Rebelů, jež s příchodem produktivní dvojice očekává navýšení už tak solidní útočné síly týmu. Tomu napovídá i bilance obou šikovných útočníků, jimž se během předešlé sezony u Rebelů dařilo skvěle. A jak už to tak u nich poslední dobou bývá, tak i hodně podobně, když se mohli pyšnit výborným průměrem více než jednoho kanadského bodu na odehraný zápas.

Srovnání obou hráčů pohledem poslední sezony u Rebelů:

znak týmu znak týmu
24 odehrané zápasy 33
29 kanadské body 39
16 branky 18
13 asistence 21
+5 účast na ledě +6
40 trestné minuty 32

Miroslava Třetinu s Lukášem Endálem spojují také podobný hokejový charakter a způsob hry. Jedná se v první řadě o velké bojovníky, kteří za tým doslova dýchají. Nebojí se na sebe vzít odpovědnost a udeřit právě v okamžiku, kdy je to nejvíce potřeba. Oba jsou s Havlíčkovým Brodem úzce spjatí, protože zde strávili velkou část své dosavadní kariéry. Patří navíc k hráčům, kteří lákají fanoušky do ochozů, protože pro ně umějí z hokeje udělat pořádnou show. „Podle mě týmu chyběl v minulé sezoně hráč bojovník, který neuhne za žádné situace,“ nechal se slyšet i Karel Dvořák, hlavní trenér Rebelů.

Uvidíme, jak se oběma bude nakonec dařit. V každém případě se máme na co těšit, protože už sama jejich přítomnost v našem týmu slibuje hodně atraktivní podívanou.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu