25. 6. 2012 | Richard Wagner

Rebelové mají ve svých řadách mistra inline-hokejové extraligy! Je jím Soldán

Ranné nedělní odpoledne patřilo finálovým bojům o titul mistra Reebok inline-hokejové extraligy pro rok 2012. Ten nakonec vybojovala pražská Slavia, která porazila IHK Eagles Olomouc v poměru 8:3. V sestavě sešívaných hokejistů s kolečkovými bruslemi na nohou byl také navrátilec do řad Rebelů, obránce Jan Soldán. Kromě Soldána se ve vyřazovacích bojích objevil v sestavě i bývalý člen havlíčkobrodského kádru Ronald Wurm, nizozemský hokejista, který v Kotlině nastupoval v sezoně 2008-09 a v současnosti je členem týmu Amsterdam Capitals.

Obránce, jenž 28. června oslaví své čtyřiadvacáté narozeniny, odehrál v základní části sedm zápasů a připsal si pět kanadských bodů. Soldán, jenž se do Havlíčkova Brodu vrací po ročním působení v Berouně, zaznamenal v tomto ročníku dvě branky, které doprovodil třemi asistencemi. Svou první trefu si připsal v duelu s Tuněchody, kdy zhruba v polovině druhé čtvrtiny pokořil gólmana Vyčítala, jehož dokonce vyhnal z branky.

Jan Soldán v souboji s Janem Kallou
Slavia nakonec vyhrála vysoko 13:1. Druhou trefu do černého zaznamenal v ten samý hrací víkend. Tentokrát se Slavii do cesty postavily Pardubice, které poslal hned zkraje zápasu do vedení Petr Hemský, ale na jeho trefu zareagoval parádně Soldán, který srovnal na 1:1. V play-off se pak sice bodově neprosadil, ale i tak předváděl v zadních řadách svého celku spolehlivé výkony.

Ronald Wurm v základní části nenastoupil ani k jedinému zápasu, zato v bojích o titul výborně doplnil útočné řady slávistů. Nizozemský forvard si do svých statistik připsal dvě asistence, které nasbíral ve druhém zápase čtvrtfinálové série s Mission Rollerem Brno. Wurm nejprve v devatenácté minutě nahrál Pavlovi Mrňovi, jenž vloni působil v jihlavské Dukle, a o čtyři minuty později se po jeho nahrávce trefil Jakub Bernard.

Slávisté prošli desetikolovou základní částí s dvěma porážkami (7:8 proti Pardubicím a 5:12 s Kladnem). Ve čtvrtfinále pak čekalo na Slavii Brno, které udolala 2:0 díky těsným výsledkům 9:8 a 7:6. V semifinále narazil sešívaný tým na celek Střída Sport Pardubice. Pardubice nakonec nezvládly zápolení s houževnatými slávisty, kteří, vedeni produktivním Milanem Tomanem, zvítězili 6:4 a těšili se na finále s Olomoucí, kterou, jak je již zmíněno výše, porazili 8:3. O svém vítězství rozhodla parta okolo trenéra Nového v první čtvrtině, kterou vyhrála 4:0.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu