3. 12. 2010 | Ladislav Vácha

Trápící se junioři se v sobotu představí na ledě Ústeckých Lvů

Havlíčkobrodským juniorům se v poslední době vůbec nedaří, když sbírají jednu porážku za druhou. Cesta za záchranou pro ně bude hodně náročná. Naposledy nejstarší mládežníci našeho klubu padli na ledě Kladna, jež se nacházelo ještě v horší pozici než mladí Rebelové. Na výraznější truchlení ale není vůbec čas, už v sobotu čeká naše hochy pouť do severních Čech, kde svedou opět důležitou bitvu v rámci udržení nejvyšší soutěže. Tváří v tvář se jim postaví vrstevníci z Ústí nad Labem.

Junioři:

HC Slovan ústečtí Lvi – HC Rebel Havlíčkův Brod

Začátek: sobota 4. prosince ve 13 hodin

Mladí bojovníci z Kotliny bohužel nevybočili z vyjetých kolejí, které je vedou k extraligovým porážkám, ani na ledě Kladna, jež do důležitého duelu vstupovalo ještě v horším rozpoložení. Středočeši však dokonale využili místa, kde Rebely tlačí v poslední době tlačí pata nejvíce, v koncovce. Havlíčkův Brod se střelecky prosadil dvakrát, když se trefili útočníci Matěj Novák a Marek Havel, jenže houževnatí Buldoci si v tomto ohledu počínali ještě o něco lépe, protože nastříleli o jeden gól více a radovali se ze zisku veledůležitých bodů do vyrovnané tabulky. Na předčasný smutek a odevzdané házení hokejek do žita ale nezbývá vůbec čas, Rebelům nezbývá nic jiného, než opět zvednout hlavy a poprat se s nepřízní hokejového osudu v doupěti Ústeckých Lvů, kde je určitě také čeká těžká práce.

Severočeši si vedou mezi extraligovou konkurencí v posledních střetnutích o poznání lépe než jejich nejbližší soupeř z Vysočiny, když z předešlých pěti případů vybojovali dva tříbodové triumfy a třikrát odjížděli z ledového kolbiště v neoblíbené roli poražených. Naposledy zaskočili pražskou Spartu, z jejíhož domova si přivezli vítězství 3:2. Podívejme se v krátkosti na postavení obou sobotních soků ve startovním poli nejvyšší soutěže této věkové kategorie.

Havlíčkův Brod si o jednu příčku pohoršil, když se před něj protáhl právě jeho poslední přemožitel z Kladna. Na svém kontě má stále zisk 23 bodů, což je stejný počet, jaký mají na účtu i Lvi. Ti však měli k dobru zápas s Duklou Jihlava, jíž přivítali dnes večer na svém ledě. Pro havlíčkobrodskou družinu to znamená jediné: další klíčový souboj v cestě za vysněnou záchranou, v němž se bude hrát lidově řečeno o šest bodů. Držme našim mladým bojovníkům palce, aby pro ně toto utkání vyznělo lépe než proti Středočechům a odvezli si domů na zasněženou Vysočiny po dlouhé době bodový zisk.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu