3. 12. 2010 | Eva Streichsbierová

Starší dorostenci zakončili základní část extraligy vítězstvím

Starší dorostenci Havlíčkova Brodu si definitivně pojistili účast v extraligovém play-off. V posledním utkání dlouhodobé části vyhráli v pátek odpoledne v Mladé Boleslavi 4:2 a mohou se těšit na další atraktivní zápasy s nejlepšími týmy soutěže.

Jistotu měli mladí Rebelové v podstatě už před cestou na utkání 28. kola, jenže oficiální potvrzení chybělo. „Byly tam nějaké administrativní věci kolem kontumace některých zápasů, které ještě nebyly uvedeny v tabulce. Nechtěli jsme nic riskovat, takže jsme jeli s jednoznačným cílem urvat v Boleslavi aspoň bod,“ přiznal hlavní kouč brodských dorostenců Tomáš Mariška.

A plnění úkolu se jeho svěřenci chopili hned od úvodní minuty duelu. „Začali jsme lépe než soupeř, hráli jsme agresivněji a líp jsme bruslili,“ pochvaloval si vystoupení svých svěřenců trenér. Ve druhé třetině pak hosté odskočili Středočechům na 2:0, jenže domácí se nehodlali jen tak vzdát a ještě do přestávky snížili na rozdíl jednoho gólu.

V závěrečném dějství nejprve Rebelové ubránili pětiminutové oslabení, ovšem vyrovnávací trefu stejně neodvrátili. Ve 49. minutě, už ve hře pěti proti pěti, byl stav zápasu nerozhodný 2:2. „O chvíli později jsme zase faulovali a domácí hráli další přesilovku. Jenže my jsme v ní ujeli a dali třetí gól,“ radoval se Mariška. „Boleslav pak ještě zkusila power-play, při které my jsme pečetili výsledek,“ dodal spokojený kouč.

Mladí Rebelové se tak definitivně prodrali mezi čtveřici nejlepších mančaftů skupiny Střed a začátkem příštího týdne budou čekat na rozlosování dalších zápasů. K prvnímu souboji pak nastoupí v pátek 10. prosince. „Každopádně se teď týmy rozdělí na dvě skupiny po dvanácti. V jedné budou čtyři nejlepší ze tří základních skupin a ve druhé potom ty horší čtyři,“ vysvětloval šéf brodské střídačky. „Hrát se přitom bude dvoukolově doma venku,“ doplnil.

Do lepší poloviny týmů se starší dorostenci Havlíčkova Brodu dostali i přes řadu zdravotních problémů, které je v úvodu sezony provázely. „Musím klukům moc poděkovat. Nebylo to jen o jednom nebo dvou hráčích, všichni podávali pravidelně týmový výkon. Když někdo nemohl, zaskočil jiný. Uspěli jsme díky velké bojovnosti,“ nešetřil chválou na adresu svých svěřenců Mariška.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Beránek 1 0 1 1 0
Filip Dundáček 0 0 0 1 2
Tomáš Dvořák 0 0 0 -1 0
Martin Hynek 0 0 0 0 0
Martin Jelínek 1 0 1 1 0
David Kozlík 0 0 0 1 25
Vít Křesťan 0 1 1 2 4
Petr Kuchta 0 0 0 1 2
Kryštof Kulhánek 0 0 0 1 2
Jaroslav Meloun 0 0 0 -1 0
Marek Němec 0 0 0 -1 0
Jakub Pavlas 0 0 0 2 2
Václav Pecen 1 0 1 2 2
Radek Špringl 1 0 1 3 0
Libor Šulák 0 0 0 3 0
Petr Turek 0 0 0 -1 0
Jan Wasserbauer 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Fučík 60 0 2 35 0 0

Ohlasy k utkání

28. kolo, pátek 3.12.2010 od  
Mladá Boleslav
2:4
(0:1, 1:1, 1:2)
Ml. Boleslav - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 35. Hloušek (Bičiště), 49. Zet - 4. Pecen (Wasserbauer), 24. Beránek, 54. Špringl, 59. Jelínek (Křesťan)

Sestavy

Ml. Boleslav

Novák – Budín, Zet, Valentík, Kurka, Holada, Serbus, Boček, Bartoš – Chalupa, Teubner, Marek, Podsedníček, Semirád, Hloušek, Ficek, Bičiště, Kalfiřt

Havl. Brod

Fučík – Wasserbauer, Pecen, Dvořák, Beránek, Meloun, Hynek, Turek, Kozlík – Kuchta, Křesťan, Šulák, Pavlas, Špringl, Kulhánek, Dundáček, Jelínek, Němec

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu