20. 7. 2012 | Ladislav Vácha

Rozlosována je i extraliga staršího dorostu, Rebelové začnou v Mladé Boleslavi

Po juniorech už znají svůj zápasový harmonogram i starší dorostenci, které čeká další ročník v tuzemské nejvyšší soutěži. V úvodním extraligovém kole cestují na kluziště soupeře, když se představí v Mladé Boleslavi. Základní část potom uzavřou znovu venku, kde poměří síly s Pardubicemi. Do nového soutěžního ročníku vstoupí se změnou na trenérském postu, kde Tomáše Marišku, jenž zamířil do Karlových Varů, nahradil Richard Cachnín.

Starší dorostenci se pohybují na extraligové scéně už několik sezon, přičemž nejvyšší soutěž s přehledem uhájili i v té minulé. Přesto panovalo u mladých Rebelů zklamání. Proč? I když tým měl velmi dobře nakročeno do prestižního play-off, nakonec se do něj, i přes veškerou snahu, probít nedokázal. Trenérský tandem Tomáš Mariška - Petr Jansík musel při boji o účast ve vyřazovací fázi řešit také nelehkou úlohu v podobě skládání sestavy, protože hráče postrádal kvůli zranění i výpomoci juniorce, jež bojovala o postup do nejvyšší soutěže.

V nadcházejícím soutěžním období si mohou mladí Rebelové spravit chuť, ale dá se očekávat, že primárním cílem bude záchrana. Co se týče rozlosování základní části pro sezonu 2012/13, havlíčkobrodští mladíci budou znovu bojovat v osmičlenné skupině Střed, v níž se uskutečnila jedna změna. Letce z pražských Letňan, kteří byli přeřazeni do skupiny Západ, nahradila jihlavská Dukla. Pro mladé bojovníky z Kotliny je to určitě dobrá zpráva, protože si zahrají více derby Vysočiny než v minulém ročníku, kdy na rivala z krajského města narazili až v nadstavbové fázi.

Pokud se podíváme na hrací systém extraligy staršího systému, nedošlo oproti minulé sezoně k žádné změně. Týmy jsou z geografického hlediska rozděleny do tří osmičlenných skupin: Západ, Střed a Východ. Po odehrání osmadvaceti duelů v základní části přichází na řadu nadstavbová fáze, před níž se soutěž rozdělí na dvě poloviny. Skupinu A tvoří nejlepší čtyři týmy z každé skupiny, skupinu B potom zbylé čtyři týmy z každé skupiny. Nadstavba se hraje dvoukolově každý s každým (16 zápasů), přičemž se do ní týmům započítávají body získané v základní části. Do play-off ze skupiny A postupuje všech 12 mužstev, které ještě doplní nejlepší čtyři ze skupiny B. Nejhorší dva týmy ze skupiny B čeká baráž s vítězi tří skupin Ligy staršího dorostu, přičemž z pětičlenné skupiny budou hrát v dalším ročníku extraligu nejlepší 2 mužstva.

Derby Vysočiny z pohledu Rebelů:

3. kolo, 14.9.2012: Jihlava - Havlíčkův Brod
10. kolo, 6.10.2012: Havlíčkův Brod - Jihlava
17. kolo, 2.11.2012: Jihlava - Havlíčkův Brod
24. kolo, 1.12.2012: Havlíčkův Brod - Jihlava

Poznámka: Domácí zápasy jsou pro přehlednost označeny tučně.

Zde najdete kompletní rozlosování

Zde najdete více informací o soutěži

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu