9. 8. 2012 | Eva Streichsbierová

Pozvánku z dvacítky jsem nečekal, ale jsem za ní moc rád, hlásí Jan Wasserbauer

Dva zápasy, dva kanadské body. Taková je zatím bilance havlíčkobrodského útočníka Jana Wasserbauera v dresu reprezentačního týmu hráčů do dvaceti let. V úterý v Třebíči se na vítězství českého celku v souboji s výběrem MHL v poměru 5:2 podílel jednou asistencí a o den později v Jihlavě se při výhře 5:1 dokonce zapsal do listiny střelců.

„Jsem spokojený,“ usmíval se úspěšný střelec po skončení středečního utkání. „Měl jsem ovšem snadnou práci, hlavní díl odvedli kluci, kteří se mnou byli na ledě. Já už potom uklízel puk do prázdné brány,“ popsal gólový moment z 33. minuty zápasu.

Pozvánku do „dvacítky“ prý přitom mladý Rebel vůbec nečekal. „Byl jsem minulý týden s devatenáctkou v Německu a myslel si, že se hned potom připojím ke svému klubu. Jenže najednou přišla tahle šance a já jsem za ní strašně moc rád,“ přiznal.

Navíc se domů stejně vrátil, protože česká dvacítka rozbila pro tento týden svůj přípravný kemp právě v havlíčkobrodské Kotlině. „Je to příjemné, nemusím nikam cestovat,“ pochvaloval si výběr místa pro soustředění reprezentačního týmu.

Opustit Kotlinu musel pouze dvakrát - poprvé kvůli zápasu v Třebíči a podruhé zamířili čeští junioři k utkání do Jihlavy. Třetí vzájemnou bitvu s mančaftem složeným z hráčů ruské MHL uvidí ve čtvrtek 9. srpna od 15 hodin Havlíčkův Brod. „Hrát bych měl. Teda aspoň doufám,“ svěřil se s přáním Wasserbauer.

Rád by se totiž předvedl také domácím fanouškům - na ledě, kde zná každý centimetr. „Bude to pro mě příjemný, navíc je náš led ve výborném stavu. Popravdě řečeno, ten v Jihlavě byl samá voda a hrozně se drolil,“ poznamenal.

Hned po čtvrtečním zápase se čeští mladíci rozutečou zpátky do svých klubů, kde se budou dál připravovat na novou sezonu. A Jan Wasserbauer už nedočkavě vyhlíží z Kotliny tu prvoligovou. „Je to tak, těším se strašně moc. Máme skvělou partu, kluci jsou super. Věřím, že nám to půjde,“ přesvědčuje mladý reprezentant.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu