10. 8. 2012 | Pavel Buňat

Kotlina vzpomínala na Čecha a Vašíčka, při benefici padlo deset branek

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Návštěvníci zimního stadionu v Havlíčkově Brodě viděli v pátek 10. srpna dlouho očekávané a emotivní benefiční utkání za havlíčkobrodské odchovance Martina Čecha a Josefa Vašíčka. Tým těchto dvou hráčů, kterým život a kariéru přetrhly tragické události, remizoval s Hokejovými legendami České republiky 5:5. Fanoušky musely potěšit branky bývalého kapitána Rebelů Richarda Cachnína, odchovance Radka Martínka a dočkali se také přesného pokusu Jaromíra Jágra.

Tým M. Čecha a J. Vašíčka – Hokejové legendy ČR 5:5.

Branky a nahrávky: 17. Martínek (Válek), 20. Pospíšil (Blažek, Jágr), 31. Jágr, 37. Cachnín (Krajhanzl, Vlk), 42. Cachnín (Duben) - 3. Eichman (Kucharčík, Bubla), 11. Eichman (Kucharčík), 22. Žemlička (Zelenka, Richter), 30. Nedvěd (Zelenka, Žemlička), 41. Maškarinec. Rozhodčí: Vampola – Kubát, Kukeně. Vyloučení: 3:3. Proměněné nájezdy: 1:0. Diváci: 2130. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 4:4, 4:5, 5:5.

Tým M. Čecha a J. Vašíčka: Salfický – Chalupa, Martínek, R. Čech, Duben, Buzek, Mečiar, Malík – Pospíšil, Blažek, Chlubna, Válek, Žák, Cachnín, Krajhanzl, Vlk, Jágr. Trenér: Jan Suchý.

Hokejové legendy ČR: Altrichter (od 25. Kučera) – Setikovský, Řezníček, Maškarinec, Bubla, Nedvěd, Kořínek, Ščerban – Procházka, Žemlička, Zelenka, Ťoupal, Kucharčík, Eichman, Nový, Richter, Farda. Trenér: Jan Havel.

Havlíčkův Brod si připomínal Martina Čecha a Josefa Vašíčka.

Aktéři hokejové exhibice si na tento zápas lehce poupravili pravidla. Hrálo 3krát patnáct minut a za každý faul nebo prohřešek proti pravidlům bylo nařízené trestné střílení. Kotlina jich celkem viděla šest, přičemž proměněno bylo pouze jedno.

V první třetině si dvoubrankový náskok vypracoval tým legend České republiky. Dvakrát přesně pálil Zdeněk Eichman. Domácí se dočkali snížení na začátku druhého dějství, kdy přesně zakončoval ke spokojenosti havlíčkobrodského publika Radek Martínek. O vyrovnání se tři minuty nato postaral David Pospíšil. Následně se situace opět opakovala a legendy znovu odskočily na rozdíl dvou branek. Salfický tahal puky po akcích Žemličky a Nedvěda. Ve 31. minutě potěšil oko všech přítomných Jaromír Jágr. Po předchozích nezdarech zakončil trestné střílení famózním blafákem, když naznačil do bekhendu a nakonec forhendovým „padáčkem“ překonal přesouvajícího se gólmana Kučeru. Souhru s Michalem Krajhanzlem následně oprášil Richard Cachnín, čímž srovnal na 4:4. Oba týmy ještě přidaly po jednom gólu. V závěru utkání šly legendy potřetí do vedení, ale opět pouze jenom na několik desítek vteřin. Na konečných 5:5 upravil opět Richard Cachnín a předvedl svojí typickou oslavu „jízdu na kajaku“.

Tvrdých soubojů u mantinelu a přetahování o každý centimetr ledu se Kotlina tentokráte nedočkala, plně si však užívala hry velkých hvězd českého a havlíčkobrodského hokeje. Na své zesnulé odchovance tak vzpomínala způsobem, jaký byl oběma nejbližší.
Po skončení utkání všichni aktéři přišli položit květiny k pomníku Josefa Vašíčka.

Foto: Vladimír Kunc

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu