16. 8. 2012 | Ladislav Vácha

Spanilou jízdu havlíčkobrodských juniorů nedokázal zastavit ani Žďár nad Sázavou

Havlíčkobrodští junioři, kteří v přípravě vyhráli všechny tři přátelské duely, mohli vítěznou sérii prodloužit na číslo 4 po dalším derby Vysočiny, v němž tentokrát poměřili síly se svými vrstevníky ze Žďáru nad Sázavou. Nepřesný začátek sice fanoušky na tribunách příliš nepobavil, ale i přesto odstartoval atraktivní gólové hody. První se trefil do černého havlíčkobrodský Tomáš Chlubna, na což odpověděli hosté vyrovnáním z hole Jakuba Fúzika, který byl jednoznačně nejlepším hráčem Plamenů, když byl u všech tří branek svého mužstva. Domácí potom přišli o dvoubrankový náskok, ale ten si v poslední dvacetiminutovce znovu vypracovali a zvítězili 5:3. Po dvou gólech si připsali útočníci Tomáš Chlubna a Jan Kubát, ale velké uznání si zaslouží celý tým, který nastoupil jen se čtrnácti (!) hráči. Kaňkou na dalším triumfu je zraněné koleno Patrika Diviše, který dohrál už po první třetině.

Začátek utkání se nesl ve znamení nepřesností, když se ani jednomu ze soupeřů nedařilo při přechodu do útočné fáze. Hra byla značně neurovnaná a přelévala se ze strany na stranu, což s sebou ale větší šance nepřinášelo. Na ledě to vypadalo, jako kdyby se hráči teprve zahřívali na svou provozní teplotu. I přesto došlo k rychlému otevření gólového účtu zápasu, když v přesilové hře putoval od Lukáše Brebery kotouč na hůl Tomáše Chlubny, který zblízka poslal Rebely do vedení. Havlíčkobrodští si však nejtěsnějšího náskoku dlouho neužili, když se ve 4. minutě prezentoval pohlednou individuální akcí Jakub Fúzik, jenž si vybruslil zpoza brány až před gólmana Vaněčka a nikým neatakovaný zápěstím vyrovnal. Obrázek dění na ledě se rázem změnil, rodila se spousta gólových příležitostí, které však zůstaly nevyužity. Litovat mohli především hosté, protože další branka v brodské síti byla na spadnutí. Střelecky aktivnější Žďár nad Sázavou tak draze zaplatil za mizernou koncovku, když v 9. minutě vypíchl na obranné modré čáře protihráči puk Michal Zdražil, najel si až do prostoru kruhů a navázal na sebe pozornost, po čemž adresoval přesnou zpětnou nahrávku Janu Kubátovi, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil - 2:1. Plameny potom promarnily hru v početní převaze, a tak se cifra skóre znovu posunula na straně soupeře, když nařízené trestné střílení proměnil po skvělém blafáku Jan Kubát. Stejná výhoda se poté nabídla i Jakubu Fúzikovi, ale jeho střelu k tyčce zlikvidoval pozorný brankář Vaněček.

Prostřední část vypadala na svém počátku podobně jako úvodní dvacetiminutovka. První velkou šanci měli na svědomí hosté, když se při hře 4 na 4 dostal ke kotouči před brankou osamocený Marek Šmída, ale svým bekhendovým projektilem nechal vyniknout jen Vaněčkovu lapačku. A byl to právě strážce havlíčkobrodské svatyně, který se musel v brankovišti více ohánět. V půlce duelu došlo ke změně mezi žďárskými tyčemi, kde Romana Pešouta nahradil Ondřej Krásný, který ještě v minulé sezoně oblékal dres bojovníků z Kotliny. Hosté si po dvou prohřešcích svého krajského rivala zahráli i přesilovku 5 na 3, jíž dokázali přetavit ve snížení. Ve 33. minutě vybídl Jakub Fúzik svou přihrávkou před bránu ke skórování Jana Ludvíka, který snížil na nejtěsnější rozdíl. Ondřej Krásný, nový muž před žďárskou svatyní, se brzy rozchytal, protože Rebelové si vynutili tlak a vyslali na něj několik nebezpečných střel. Sedmnáctiletý muž s maskou však ukázal svou kvalitu a kotouč za záda nepustil.

Havlíčkobrodská družina prospala první desítky sekund závěrečného dějství a krutě za to pykala. Kotouče se zmocnil při vlastním oslabení agilní Jakub Fúzik, který se prosmýkl za záda obránců a zblízka nechytatelnou ranou vyrovnal. Svěřenci trenérského tandemu Adam - Benc se však velmi rychle z toho úderu postavili zpět na nohy a znovu se ujali vedení. Ze spolupráce Lukáš Žemlička - Michal Zdražil profitoval Jakub Doležal, jenž stál při dorážce ve správný čas na správném místě. S bleskovou odpovědí mohl po nahrávce aktivního Fúzika přispěchat Šmída, jenže bez přípravy a z několika kroků provětral jen mrštnou rukavici Vítka Vaněčka. Poslední slovo však patřilo Tomášovi Chlubnovi, který v 57. minutě zužitkoval pas od Jana Krajcigra a podruhé se zapsal mezi střelce. Jeho tým tak vyhrál poměrem 5:3 a prodloužil svou sérii neporazitelnosti.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, čtvrtek 16.8.2012 od  
5:3
(3:1, 0:1, 2:1)
Havl. Brod - Žďár n. Sázavou

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Chlubna (Brebera), 9. Kubát (Zdražil), 12. Kubát (TS), 43. J. Doležal (Zdražil, Žemlička), 57. Chlubna (Krajcigr) - 4. Fúzik, 33. J. Ludvík (Fúzik), 41. Fúzik. Rozhodčí: Jan Doležal - Petr Křivohlavý, Lukáš Lamberský. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 5:3.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček - O. Doležal, Křesťan, Diviš, Krajcigr - Žemlička, Zdražil (C), Kubát, Kapec, J. Doležal, Havel, Chlubna, Kuchta, Brebera.

Žďár n. Sázavou

Pešout (od 31. Krásný) - Peška, Čejka, Staněk, Mach. Peňáz, Fúzik, J. Ludvík, Šmída, Škorpík, Velecký, Jan (C), Hron, Pazourek, A. Němec, L. Novotný.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu